» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
92 / 223
»»

fpbs ::

Vsi LGeji z webOS 3 bodo omogočali istočasno gledanje dveh programov:

http://www.technobuffalo.com/2015/12/22...

Alessio983 ::

Moram se umešati, ker ste ko otroci ...folk ki nima samsunga pluva po njem in hvali svojo sra..., enako z drugimi . Vsi imamo doma samsunge in veliko jih poznam, pa ni niti ene težave, imel sem philipsa in je crknil, slika da ne omenjam, počasen v menijih, smart tvju ..., pa ne samo meni še komu drugemo enako sony, tako da kako se pač nasataviš pa vesele praznike ...

ps: gledal film v 4k ...UHD (2160 p, kaj večjega še nisem našel) in HD 1080p. Je razlika, tako da tisti ki imajo možnost kupiti 4k tv in gledajo filme, epizode ... mislim da se splača dolgoročno

Zgodovina sprememb…

misek ::

Kako pa je s pretvorbo SD TV signala 720x576 na UHD? Je gledljivo?

Nevem točno kako to deluje. Vrjetno avtomatsko ker nisem našel nekih napotkov. Drugače je slika čisto ok gledam kablsko. Samo da bi rekel da je lepši slika pa ne ... program sd in enak program HD je velika razlika

No, če slika le ni slabša potem je ok :)
Tudi sam namreč iščem kaj bi kupil (40-43"). Pa se ne morem odločiti za en model.

MrStein ::

Zakaj pa bi bila slabša?

Kislo grozdje?

(napotki pa so: prižgi TV, izberi kanal - zakaj kdo pričakuje bolj zapletena navodil... ooooooh )
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

issak ::

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...

Je tole za kej?
Iščem 32" televizor, najboljši kar se da dobit (buđet so rekli da je 900€, ampak jasno se 32" nič tako dragega ne dobi)
1080p, pa da bo kabelsko predvajal brez boxov spredaj. Plus so močnejši zvočniki.

Lahko je v bigbangu, ker lahko dobimo nek popust, nisem pa ziher koliko. Lahko je pa tudi kjerkoli drugje če je cena res ustrezno nižja, ampak kot sem gledal na mimovrste niti nimajo več 32" TVjev, edigital pa tudi bolj malo.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

MrStein: zaradi konverzije?

MrStein ::

Ker pri 1080 ekranih ni bilo konverzije? Je bilo treba posebne opcije vklapljat?
(pa tudi sicer je več kot dovolj "konverzije", tudi pri prikazu 1080 vsebin na 1080 ekranu)

Ljudje pripisujejo "konverziji" veliko večji pomen, kot ji pripada.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein, ne biti tako slabe volje v teh prazničnih dneh :)

Recimo: televizorja Samsung UE40JU6072 in UE40JU6472 sta si zelo podobna. Ampak 6472 ima še dodatno UHD Upscaling enoto. Verjetno služi temu, da je slika še boljša. In zato moje vprašanje o kvaliteti slike. Aja, verjetno je tudi analogna kabelska na 4K TV odlična :D

domenc ::

Evoti, je zadnjič padla odločitev in se je na dom pripeljal Sasmung UE55JU6872 :)

Na začetku dokaj velik TV, potem že kar malo majhen :).
Samo delovaje je zelo hitro (napram Philipsu 42PFS7109/12), prestavljanje kanalov tudi (kabelska TV); DLNA že v osnovi podpira tudi podnapise (vendar PLEX naredi vse skupaj še boljše - velikost in barva podnapisov, itd.).

SD slika na 4k zaslonu je na nekaterih programi zelo solidna, na nekaterih pa ne najbolje.

Sam meni je kar pregleden (razen nekateri stvari, ki jih moraš malo bolje poiskati) - osnovne nastavitve so OK.

Kar me moti je edino večji "clouding" v levem spodnjem kotu (naj pa bil to problem IPS panela, ki naj bi ga imel tale 55" model) - slika priložena (malo slabša slika je zaradi slikanja z mobitelom).

In sicer ne vem ali naj ga vrnem in vzamem raje 50" model ali kaj drugega?

UE55JU6872 clouding

UE55JU6872 clouding

@Alessio983: Katero velikost imaš ti pri modelu 6872? Ter ali imaš kaj manjši "clouding"?

sasoz ::

Uff tole ma pa še pecej večji clouding od mojega sony-ja. Pomojem če boš vzel 50" ne bo nobene razlike, ker paneli so isti, samo razrežejo jih na različne velikosti.
www.technopc.si
Servis in prodaja računalniške opreme
031574661

domenc ::

@sasoz: Aha. Bolj sem imel to v mislih, da naj bi imeli 50" navaden display in ne IPS kot naj bi ga imeli 55" model.

BlackLight ::

Katero 40 col televizjo priporočate? Nič kaj high tech za sterejšo gospo, in pa ali se splača s tujine naročit ali ne?

domenc je izjavil:

Evoti, je zadnjič padla odločitev in se je na dom pripeljal Sasmung UE55JU6872 :)
Kar me moti je edino večji "clouding" v levem spodnjem kotu (naj pa bil to problem IPS panela, ki naj bi ga imel tale 55" model) - slika priložena (malo slabša slika je zaradi slikanja z mobitelom).
 UE55JU6872 clouding

UE55JU6872 clouding

Samsung ni nikdar vgrajeval IPS panele. Vzrok cloudinga je osvetljevanje panela.

mmm moj je 55 col in nimam nič cloudinga ... slika je popolnoma črna tudi pri filmih ali pa ps4 ... očitno je res kako se pač nastaviš ali kaj :(

slika

slika

slika2

slika2

tukaj še malo boljša kvaliteta ... . slika je brez cloudinga in popolnoma črna. Takšne težave sem imel s 40 samsungom 6400 serije...

slika3

slika3

slika4

slika4

Zgodovina sprememb…

mito3000 ::

domenc je izjavil:

In sicer ne vem ali naj ga vrnem in vzamem raje 50" model ali kaj drugega?

UE55JU6872 clouding

UE55JU6872 clouding

@Alessio983: Katero velikost imaš ti pri modelu 6872? Ter ali imaš kaj manjši "clouding"?

Pišuka, a to je namesto slike. Pri teh LCD je res loterija, da kaj pametnega dobiš

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mito3000 ()

mat xxl ::

Tale slika ni po mojem prava, sem jaz za taščo točno isti model nabavil par dni nazaj na Mimovrste pa je slika črna več ali manj črna , zelo malo je svetleje po robovih , opazno le za res dobro oko. Tudi na testih v tujini ugotavljajo enako, tako, da ..,., morda je defektna že predvajana slika.

OK.d ::

Ali pa nastavitve slike na tv-ju.
LPOK.d

andrej69 ::

mat xxl je izjavil:

Tale slika ni po mojem prava, sem jaz za taščo točno isti model nabavil par dni nazaj na Mimovrste pa je slika črna več ali manj črna , zelo malo je svetleje po robovih , opazno le za res dobro oko. Tudi na testih v tujini ugotavljajo enako, tako, da ..,., morda je defektna že predvajana slika.

Slika je prava,tako se začne z samsungi.Problemi z t-con ploščo,in kondenzatorji.
Malo si preberite linke,ki sem jih dal, kakšno stran nazaj.

AvtoR ::

Alessio983 je izjavil:

mmm moj je 55 col in nimam nič cloudinga ... slika je popolnoma črna tudi pri filmih ali pa ps4 ... očitno je res kako se pač nastaviš ali kaj :(

slika

slika

slika2

slika2

Moraš slikati v temi in ne pri svetlobi, kot ti.

Oh lepo te prosim bom slikal v trdi temi. Koliko krat še naj povem slika je ČISTO ČRNA pa se sprijaznite sony in philips fani ...

evo dokaz ...

slika1

slika1

slika2

slika2

slika2

slika2

Žav, nesi nazaj tv očitno je pokvarjen al kaj nevem ... js bi ga definitivno reklmarial

še nastavitve na hitro za nekatere ki bi radi poizkusli:

lahko ti posredujem na hitro: tako nimaš kaj čarati:

osvetlitev : 14
kontrast 100
svetlost nekje med 50 in 55
ostrina 50
barve 50

dodatne nastasvitve:

dinamični kontrast srednje
črni toni najtemnejše
ostalo nisem štimal kaj ...

možnosti slike je pa vse samodejno ...

Zgodovina sprememb…

tukaj je moj zadnji post, ker se ne mislim več umešavati v zadeve, ker tako nebo konca...

Lp

Blazz ::

fpbs je izjavil:

domenc je izjavil:

UE55JU6872 clouding

UE55JU6872 clouding

Samsung ni nikdar vgrajeval IPS panele. Vzrok cloudinga je osvetljevanje panela.

povsod po spletu pravijo da je 55 inč verzija JU6872 z IPS panelom

bow11 ::

Pozdravljeni.Zanima me razlika med dvema televizijama UE55JU6872 in UE55JU6470.Vem,da ima prvi višjo frekvenco osveževanja.Po primerjavi bi naj bil JU6872 boljši.Zakaj je potem JU6470 za 300 evrov dražji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bow11 ()

Samo zaradi neprimerljivih trgovcev, enih dragih in enih ultra ugodnih in ja Mimoxxxx je vzel veliko teh tv jev in posledično strmoglavil ceno modelu, ki je v tujini kar lepo dražji, kot tu.

bow11 ::

Ali je potem UE55JU6872 za ceno 1100 evrov vredu nakup? Ali predlagate katerega drugega od Samsunga za to ceno?

Zelo OK nakup, BTW dobi se še kakih 10 - 30 eur ugodneje.......

Takoj pa na Mimovrste....

Invictus ::

A je kdo sprobal razliko med LED osvetlitvijo zaslona (direct-lit, edge-lit) ?

Nekateri imajo pol še dimming.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

iDare ::

Zdravo, še eno mnenje potrebujem. Izbiram med

http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-49uf640...
in
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

mnenja? :)

Uroooos ::

Živjo,

prosil bi za kakšno mnenje o tem tv-ju:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

Druga opcija pa je:

Sem pa za Samsunga na nekem tujem forumu bral, da ima 55" nekaj slabo sliko - naj bi imel drugačen panel kot 50". Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Hvala za mnenja.

lp

Sam sem točno med istima dvema izbiral za taščo, pa sem na koncu po branju obilo testov vzel Samsunga.

Thunder wave ::

Oba dva sta suped TVja.

zasavc ::

Jaz imam tudi tega Samsunga in sem zelo zadovoljen.

rini ::

Danes pri prijatelju občudoval samsunga UE55JU6872.... to je to!

rini je izjavil:

Danes pri prijatelju občudoval samsunga UE55JU6872.... to je to!

Saj ga ne boš dolgo..!

Izaso ::

Iščem lcd nad 100cm diagonale in pod 400€. Seveda je prioriteta čim boljša ločljivost, zato me zanima, kaj menite o tem televizorju:

Hvala za mnenja že vnaprej!

Izaso je izjavil:

Iščem lcd nad 100cm diagonale in pod 400€. Seveda je prioriteta čim boljša ločljivost, zato me zanima, kaj menite o tem televizorju:

Hvala za mnenja že vnaprej!

Teg ti ne bi priporočal.Vsi vhodni 4k modeli ,niso kaj preveč kvalitetni.Raje vzemi kakšen fullhd televizor.

Sem šel malo po Big Bangu in se odločil, da je 55" premajhen tv.:) Tako da sedaj gledam 60 in 65". Oddaljenost pri gledanju bo cca. 3,8m.

Ima morda kdo kakšno izkušnjo s temle: http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-6...
(sicer ni 4k, vendar naj bi bila slika zelo vredu, še posebej pri gledanju digitalnega SIOL-ovega signala - žal pa na netu ne najdem kakšnih testov, ki bi to potrjevali)

Druga opcija pa je Samsung UE60JU6472

Kaj bi bil boljši nakup? Še kak predlog v tem cenovnem razredu (LG in Philips odpadeta - celo sami prodajalci ju odsvetujejo:))?

DarwiN ::

Uroooos, pristavi še 500€ in vzemi Samsung UE75H6400. Super TV. Sem ga nabavil fotru za gledanje na razdalji 3,1m. Imaš slike par strani nazaj prilepljene.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Uroooos je izjavil:

Sem šel malo po Big Bangu in se odločil, da je 55" premajhen tv.:) Tako da sedaj gledam 60 in 65". Oddaljenost pri gledanju bo cca. 3,8m.

Ima morda kdo kakšno izkušnjo s temle: http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-6...
(sicer ni 4k, vendar naj bi bila slika zelo vredu, še posebej pri gledanju digitalnega SIOL-ovega signala - žal pa na netu ne najdem kakšnih testov, ki bi to potrjevali)

Kaj bi bil boljši nakup? Še kak predlog v tem cenovnem razredu (LG in Philips odpadeta - celo sami prodajalci ju odsvetujejo:))?

LG in Philips odpadeta - celo sami prodajalci ju odsvetujejo
V kateri prodajalni pa..?

andrej69 je izjavil:

Uroooos je izjavil:

LG in Philips odpadeta - celo sami prodajalci ju odsvetujejo
V kateri prodajalni pa..?

Toliko težav ,ko jih boš imel z samsungom,ne boš imel z nobenim drugim,to mi verjami..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

V Big Bangu in Hervy Normanu. Se mi je zdelo da prodajalci kar poznajo stvari in korektno svetujejo. V obeh trgovinah so mi odsvetovali Philipsa (počasno delovanje, raje Sony - res pa je, da je tudi cena Sonyev višja), pri LGju pa se vidi, da slika ni na nivoju, kar tudi prodajalci sami potrdijo. LG še vedno ni zmožen prikazati normalne črne, težave jim dela tudi kontrast. Sem gledal LGja za cca. 3k in pod njim Sonya za 1,5k in sta po sliki svetlobna leta narazen.:)

Uroooos je izjavil:

V Big Bangu in Hervy Normanu. Se mi je zdelo da prodajalci kar poznajo stvari in korektno svetujejo. V obeh trgovinah so mi odsvetovali Philipsa (počasno delovanje, raje Sony - res pa je, da je tudi cena Sonyev višja), pri LGju pa se vidi, da slika ni na nivoju, kar tudi prodajalci sami potrdijo. LG še vedno ni zmožen prikazati normalne črne, težave jim dela tudi kontrast. Sem gledal LGja za cca. 3k in pod njim Sonya za 1,5k in sta po sliki svetlobna leta narazen.:)

Sam delam v eni izmed trgovin,pa še nisem zasledil,da bi kdo od mojih kolegov ,ali poznanih prodajalcev, odsvetoval philipsa ali lgja.Moraš vedet ,da je philips najbolje prodajan, tv v Soveniji.Mogoče so ti svetovali,kakšni fanteki,ki so pravkar prišli za trgovce,ali pa se zelo malo spoznajo na televizorje.
Kar se tiče slike na lgju,je seveda slabša napram drugim, zaradi razlike v panelu.Lg uporablja ips panele,ostale firme pa va panele.Je pa res ,da se vidi razlika, pri modelih nižje klase.Kar pa se tiče modelov višje klase, pa razlika ni več tako izrazita.DCI-P3 razpon pri lgju je nekje 85%,dočim za druge firme je nekje okoli 90-92%.Zato ta razlika v sliki. Bodo pa lg modeli 2016 ,kar se tiče tehnologije, kar nekaj boljši kot do sedaj.Philips pa že tako sedaj, prikaže širši razpon barv, kot standart Rec.709.
Toliko za informacijo.

Uroooos je izjavil:

Vidim, da si postal pravi ekspert za televizorje. Zadostuje samo, da vidiš napis proizvajalca, pa ti je vse takoj jasno. Me pa zanima, kako bi ugotavljal kvaliteto slike ali televizorja, če napisa LG, Sony, Samsung... nebi bilo.

andrej69:
tudi mene je presenetilo, da prodajalec (ki naj bi bil objektiven) daje prednost določenim znamkam. Še bolj me je presenetilo, da se je to zgodilo v obeh trgovinah kjer sem gledal. Tudi v 2 spletnih trgovinah, ki sem jih kontaktiral, so mi svetovali Sonya (prva izbira) in Samsunga (če je Sony predrag). Tako da, komu naj potem potrošnik sploh verjame, če ne tistemu, ki naj bi se na to spoznal... Vidim pa, da precej obvladaš zadeve - tako da bi prosil za kak predlog v rangu nekje do 1.600 EUR. Bi bil Sony KDL-65W859C dobra izbira? Všeč so mi tudi Philipsi in če to ne drži, da delajo počasi in jih "zafrkava" operacijski sistem, bi bil dobrodošel tudi Philips.

fpbs:
ko sem opazoval/primerjal sliko dejansko sploh nisem gledal znamke. Šele kasneje, ko sem za nasvet zaprosil prodajalca, mi je ta razložil, da LG trenutno še ni na nivoju Sonya in Philipsa (kar zadeva sliko). Samsung in Panasonic pa naj bi bila nekje vmes (pri enakem cenovnem razredu). Sam se žal na TVje ne spoznam kaj veliko, če bi se, seveda ne bi spraševal po forumu in hodil po trgovinah.

DarwiN ::

Uroooos, prodajalčeva glavna naloga je, da ti proda izdelek in iz tebe izvleče čim več denarja... Po mojem skromnem mnenju Philips na našem trgu ponuja te kitajske TVje po ugodnih cenah in imajo prodajalci največje marže, zato jih forsirajo. Zato imaš tudi polno bolho Philipsov, precej več kot katerihkoli drugih TVjev.. Pa razlog ni v kakovosti, ampak v cenah in marketingu. Imam sam Philipsa 2013 serija 6 in je po dveh letih še vedno izredno počasen navkljub številnim posodobitvam.. Občasno celo zašteka in ga moram izvelčt iz vtičnice.. Kolega ima še bolj nepijetne izkušnje s svojim 2014 serija 7 modelom.. Enostavno so nesposobni in tega ne bi več kupil..Ambilight je edini plus. Ok, kar se slike tiče ne bom nič rekel. Razlike med znamkami so minimalne in cena = kvaliteta. Ampak glede same kakovosti izdelave, softwera, menujev, itd, so tu zame še vedno samo Sony, Samsung in Panasonic.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Uroooos je izjavil:

andrej69:
tudi mene je presenetilo, da prodajalec (ki naj bi bil objektiven) daje prednost določenim znamkam. Še bolj me je presenetilo, da se je to zgodilo v obeh trgovinah kjer sem gledal. Tudi v 2 spletnih trgovinah, ki sem jih kontaktiral, so mi svetovali Sonya (prva izbira) in Samsunga (če je Sony predrag). Tako da, komu naj potem potrošnik sploh verjame, če ne tistemu, ki naj bi se na to spoznal... Vidim pa, da precej obvladaš zadeve - tako da bi prosil za kak predlog v rangu nekje do 1.600 EUR. Bi bil Sony KDL-65W859C dobra izbira? Všeč so mi tudi Philipsi in če to ne drži, da delajo počasi in jih "zafrkava" operacijski sistem, bi bil dobrodošel tudi Philips.

fpbs:
ko sem opazoval/primerjal sliko dejansko sploh nisem gledal znamke. Šele kasneje, ko sem za nasvet zaprosil prodajalca, mi je ta razložil, da LG trenutno še ni na nivoju Sonya in Philipsa (kar zadeva sliko). Samsung in Panasonic pa naj bi bila nekje vmes (pri enakem cenovnem razredu). Sam se žal na TVje ne spoznam kaj veliko, če bi se, seveda ne bi spraševal po forumu in hodil po trgovinah.

Jaz bi ti priporočil ta dva.Sta 4k, toda mislim,da te to ne bo motilo.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...

Največ slabih televizorjev se je prodalo, in se jih proda s pomočjo "dobrih" svetovalcev. Sedaj je internet, včasih so pa ljudje klicali na TV servise. Običajno se je tam oglasil mojster delavnice in dal svoj "strokovni" nasvet. Moje delovno mesto je bilo dolga leta poleg mojstrovega, tako, da sem vedno slišal vse te strokovne nasvete. Nekoč sem ga vprašal, zakaj ljudem in celo svojim prijateljem svetuje nakup ravno najslabšega televizorja. Odgovor je bil zelo preprost: Zato, da bomo imeli delo.
««
92 / 223
»»