Forum » Omrežja in internet » Hitrost mreze
Hitrost mreze
mikimiska ::
Sem na kablskem internetu.
Naredil sem si mrežo s pomočjo HUB-a en računalnik mi služi kot server ta potem naprej shera internet, še na dva računalnika
zdaj se mi zdi da gre na teh dveh računalnikih vse skupaj dosti bolj počasneje a se da to kaj pohitriti a sem kaj narobe naredu
Naredil sem si mrežo s pomočjo HUB-a en računalnik mi služi kot server ta potem naprej shera internet, še na dva računalnika
zdaj se mi zdi da gre na teh dveh računalnikih vse skupaj dosti bolj počasneje a se da to kaj pohitriti a sem kaj narobe naredu
mikimiska ::
Zadevo sm testirov na nekih speed testih pa mi na na obeh računalnikih ne preseže 170kbps
flipflop ::
Počasneje ti dela verjetno kadar kaj downloadaš na računalniku ki ima priklopljen modem,ker je pri meni ista stvar,le da sta v mreži 2 računalnika.
SasoS ::
Na vseh računalnikih moraš popraviti MTU na 1492 in pa povečat receive window.
ps...ups Gandalfar me je zmedu . Za kabel je mtu seveda default, 1500. Povečaj samo receive window potemtakem.
ps...ups Gandalfar me je zmedu . Za kabel je mtu seveda default, 1500. Povečaj samo receive window potemtakem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
ali3n ::
preveri mrežne nastavitve - gateway na tistih dveh compih more bit "server", DNSji od providerja,...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mobitelov internet hitrejši v Visti kot v XP ? Je to mogoce?!Oddelek: Omrežja in internet | 1740 (1303) | Pesimist |
» | PingOddelek: Omrežja in internet | 1614 (1514) | TechBeats |
» | Zmanjšanje pingaOddelek: Omrežja in internet | 2098 (1939) | billy |
» | Linux in internet nastavitve.Oddelek: Operacijski sistemi | 1261 (1120) | Hux |
» | ADSL, hitrost DL pade zaradi ULjaOddelek: Omrežja in internet | 1938 (1722) | pivmik |