Forum » Programiranje » Težave z UnitTesti za connectionString v ASP aplikaciji
Težave z UnitTesti za connectionString v ASP aplikaciji
brinovcek ::
Pozdravljeni,
Spravu sem se delat seminarsko za faks v ASP-ju in moram v okviru aplikacije narediti tudi unit teste, katere pa ne znam glih. Za začetek sem poskušal testirat funkcijo ki vrne objekt SQLConnection string z connection stringom vendar pa mi nikakor ne rata da bi test uspel pa ne vem zakaj... prosim za pomoč.
moja koda:
kje bi lahko bila napaka oz kaj delam narobe ?
Spravu sem se delat seminarsko za faks v ASP-ju in moram v okviru aplikacije narediti tudi unit teste, katere pa ne znam glih. Za začetek sem poskušal testirat funkcijo ki vrne objekt SQLConnection string z connection stringom vendar pa mi nikakor ne rata da bi test uspel pa ne vem zakaj... prosim za pomoč.
moja koda:
************Baza.cs*************************** using System; using System.Collections.Generic; using System.Configuration; using System.Data.SqlClient; using System.Linq; using System.Web; namespace TKseminarska { public class Baza { /** * "ApplicationServices" */ internal static SqlConnection connectToDB(string connectionName) { SqlConnection myConnection = new SqlConnection(); myConnection.ConnectionString = ConfigurationManager.ConnectionStrings[connectionName].ConnectionString.ToString(); return myConnection; } } } *************unit test za Baza.cs********************* [TestMethod()] [HostType("ASP.NET")] [AspNetDevelopmentServerHost("C:\\Users\\matjaz\\documents\\visual studio 2010\\Projects\\TKseminarska\\TKseminarska", "/")] [UrlToTest("http://localhost:50073/")] public void connectToDBTest() { string connectionName = "ApplicationServices"; SqlConnection expected = new SqlConnection(); expected.ConnectionString=@"data source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=SSPI;AttachDBFilename=|DataDirectory|\aspnetdb.mdf;User Instance=true"; SqlConnection actual; actual = Baza.connectToDB(connectionName); Assert.AreEqual(actual,expected); Assert.Inconclusive("Verify the correctness of this test method."); }
kje bi lahko bila napaka oz kaj delam narobe ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# težavaOddelek: Programiranje | 3878 (2724) | mladec |
» | SQL problemOddelek: Programiranje | 1720 (1338) | win64 |
» | C# INSERT statment ne vpise podatkovOddelek: Programiranje | 1223 (1097) | darkolord |
» | [C#] DATA GRID VIEWOddelek: Programiranje | 1960 (1840) | Kekec |
» | [C#] Query in codeOddelek: Programiranje | 1842 (1586) | iggy1 |