» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
196 / 270
»»

Baja ::

se vedno tavamo v temi

*po moje

sumixam666 ::

freezby je izjavil:

Ali ga je Bitstamp začel resno lomiti? In kako točno se odvijajo bid/ask posli.
Včeraj je zmrzil, danes pa se mi je tole zgodilo: ko je BTC strmoglavil je na Bitstampu Low 7104,88 €, sam sem imel pa Buy order na 7125 pa ga ni pobral.

Tole pa boli ... a si naredu ticket na bitstamp support ... kaj pravijo , to je več kot očitno njihova napaka ...

deleted ::

Nima niti smisla prijavljat. Ti bodo odpisali, da bojo raziskali zadevo, to je pa to. Tudi jaz sem imel zelo podoben primer.

jerry2 ::

Jaz sem imel enako včeraj, trokiralo je, dal sem sell request, je napisalo failed, retry. Dal še enkrat, vše jim štekne. Pride čez 2 uri nazaj stran in mi je prodalo ko je padlo ful nižje. Danes je isto nehalo delati ravno ko je začelo padati. Pisal sem na support, odgovora ni.
tom & jerry

urli ::

guybrush je izjavil:

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/commen...

Tip si je sel res pojest svoje levo jajce :D

Fake

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urli ()

kakob ::

freezby je izjavil:

Včeraj je zmrzil, danes pa se mi je tole zgodilo: ko je BTC strmoglavil je na Bitstampu Low 7104,88 EUR, sam sem imel pa Buy order na 7125 pa ga ni pobral.

https://coinjoker.com/damian-merlak-fou...

>Damian Merlak, Founder of Bitstamp Becomes Slovenia’s 6th Richest Person

>Did you do most of the development?

>At the beginning, yes. I did all the development as we didn’t have the money to hire people at that time. Funny, last week I had a dinner with our CTO and we pointed out that the core trading engine is still 90% intact, just as I developed it in 2011. I guess that is a sign of something done right.

Verjetno ni treba razlagat da sem jim leta 2012 poskušal razložit kako broken je njihov trading engine (ker se mi je, med drugim, dogajalo da je bil trading fee večji kot pa traded amount). Takrat smo bitstamp orderbook klicali 'two cans and a string'. To zgleda še vedno velja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

kingsix ::

Koliko dejansko te borze vlagajo v razvoj etc.?

Izgleda, da bore malo...osnovne težave izpred leta nazaj so še vedno tu. Če se ne odzovejo jih bo ta kripto-manija pohodila. Ampak menda so prezasedeni od kopanja v $$ od feejev..

leeon ::

sumixam666 je izjavil:

freezby je izjavil:

Včeraj je zmrzil, danes pa se mi je tole zgodilo: ko je BTC strmoglavil je na Bitstampu Low 7104,88 EUR, sam sem imel pa Buy order na 7125 pa ga ni pobral.

Tole pa boli ... a si naredu ticket na bitstamp support ... kaj pravijo , to je več kot očitno njihova napaka ...

pri tej ceni mogoče ni bilo trga (kupcev/prodajalcev). ko je cena dosegla nek low, pa tvoj order ni bil izpolnjen, nekdo drug je prišel na vrsto. nič narobe s tem, tu ni nobene nepravilnosti, stalna praksa na razvitih finačnih trgih. čeprav se bo tebi mogoče zdelo, da ni fer, sistem tako deluje. itq nikjer nimaš garancije, da bo po določeni ceni naročilo izvršeno. izvršeno bo, če bo dovolj bid/ask

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leeon ()

gruntfürmich ::

sumixam666 je izjavil:

freezby je izjavil:

Včeraj je zmrzil, danes pa se mi je tole zgodilo: ko je BTC strmoglavil je na Bitstampu Low 7104,88 €, sam sem imel pa Buy order na 7125 pa ga ni pobral.

možno da so te boti zjebali ali pač normalno trgovanje. ker recimo pri krakenu ti kupi oz proda kojn po najboljši market ceni. in če so te recimo zjebali in so za nakup imeli nastavljeno višjo ceno ali za prodajo nižjo, potem lahko tvoja ponudba izvisi ker ni najugodnejša.
jst si to edino tako razlagam, ker drugače je to tudi meni nerazumljivo in čudno in bi bil tudi besen...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Smurf ::

Ce jz prodajam jabolko za 5€, 2 pa sta jo pripravljena kupiti, bo zgolj en dobil to jabolko. Pac vec ljudi je pripravljeno kupiti po nizki ceni in ne morejo vsi dobiti po taki ceni (ponavadi se gleda casovno zaporedje orderjev, da se doloci prednost).

freezby ::

Ticket vložen. Odgovora ravno ne pričakujem, a bom tečnaril. Sem malo prebral o teh pobotih na borzah. Fora je, ker ni bilo nobeno ekstremno naročilo = 0,11 BTC.

Po moji logiki in razbranega bi na kripto sceni moralo mi pobrati vsaj delček, saj konec koncev je BTC deljiv. Razumem pri delnicah, ko te preskoči, ker ti prodajaš 5 komadov, eden tik pod tabo pa 2. Tudi bi razumel, da pri najnižji točki, bi vzelo naročilo, ki je bilo prej oddano, a tukaj je šlo še nekaj nižje.

Divje besen vseeno nisem, saj mi je dvesto in štiristo evrov višje pravilno pobralo. Rad bi videl izvedene transakcije ob tem padcu (kar najdem na Bitstampus so samo zadnji izvedeni posli), že zaradi tega, da preštudiram. Iz minutnih sveč se razbere, da je bila potegnjena črta pri 7150 od 20:40 do 20:46 (med 41 in 45 z volumnom 55), pri 20:42 in 20:43 pa je pobiralo tudi pod črto 7.150. Minutna sveča pri 20:42 je imela celo centralno vrednost 7.120 (volumen 12).
(sem bil veliko bolj jezen na Martinov vikend, ko mi je konkretnejši nakup zgrešilo za 3 evre - a z zadnjo izkušnjo vprašanje, če bi se uresničilo)

BuDi79 ::

urli je izjavil:

guybrush je izjavil:

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/commen...

Tip si je sel res pojest svoje levo jajce :D

Fake

John McAfee bo pojedu tiča, če ne bo milijon do 2020.
https://twitter.com/officialmcafee/stat...

h1427096 ::

Smurf je izjavil:

Ce jz prodajam jabolko za 5€, 2 pa sta jo pripravljena kupiti, bo zgolj en dobil to jabolko. Pac vec ljudi je pripravljeno kupiti po nizki ceni in ne morejo vsi dobiti po taki ceni (ponavadi se gleda casovno zaporedje orderjev, da se doloci prednost).

če jaz prav razumem, je freezby želel kupiti jabolka za 5€, nekdo pa jih je v tem času prodajal za 4€.
Jasno je, da bi v primeru minimalne cene 5€ lahko izvisel, če bi jabolk zmanjkalo preden bi prišel na vrsto, ampak cena nikakor ne more pasti pod 5€ dokler freezby ne dobi svojih jabolk.

h1427096 je izjavil:

, ampak cena nikakor ne more pasti pod 5€ dokler freezby ne dobi svojih jabolk.

Ta predpostavka je napacna.

Jabolka se prodajajo po 6€. freezby da order, da bo kupil za 5€, poleg njega sta na borzi se zogica in nosorog, ki sta pred njem dala order za 4€.

Kar naenkrat pride gospod z 2 jabolkoma, ki ju je pripravljen prodati za 4€. Kdo dobi jabolko?

ooo, je dvignil na miljon. hodling!

gruntfürmich ::

freezby je izjavil:

Ticket vložen. Odgovora ravno ne pričakujem, a bom tečnaril. Sem malo prebral o teh pobotih na borzah. Fora je, ker ni bilo nobeno ekstremno naročilo = 0,11 BTC.

Po moji logiki in razbranega bi na kripto sceni moralo mi pobrati vsaj delček, saj konec koncev je BTC deljiv. Razumem pri delnicah, ko te preskoči, ker ti prodajaš 5 komadov, eden tik pod tabo pa 2. Tudi bi razumel, da pri najnižji točki, bi vzelo naročilo, ki je bilo prej oddano, a tukaj je šlo še nekaj nižje.

Divje besen vseeno nisem, saj mi je dvesto in štiristo evrov višje pravilno pobralo. Rad bi videl izvedene transakcije ob tem padcu (kar najdem na Bitstampus so samo zadnji izvedeni posli), že zaradi tega, da preštudiram. Iz minutnih sveč se razbere, da je bila potegnjena črta pri 7150 od 20:40 do 20:46 (med 41 in 45 z volumnom 55), pri 20:42 in 20:43 pa je pobiralo tudi pod črto 7.150. Minutna sveča pri 20:42 je imela celo centralno vrednost 7.120 (volumen 12).
(sem bil veliko bolj jezen na Martinov vikend, ko mi je konkretnejši nakup zgrešilo za 3 evre - a z zadnjo izkušnjo vprašanje, če bi se uresničilo)

super hvala. prosim da nas obveščaš, ker verjetno nas dosti zanima zakaj in kako lahko pride do take anomalije, kako jim sistem deluje. tudi to je ključno znanje, ki ga mora vsak uspešen trejder imeti ko pridejo kritični trenutki kot so zdajle...

morda bomo ugotovili da je na borzah 95% ponudbe od botov ki so nastavljeni zato da nas lupijo :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Smurf je izjavil:

h1427096 je izjavil:

Jabolka se prodajajo po 6€. freezby da order, da bo kupil za 5€, poleg njega sta na borzi se zogica in nosorog, ki sta pred njem dala order za 4€.

Kar naenkrat pride gospod z 2 jabolkoma, ki ju je pripravljen prodati za 4€. Kdo dobi jabolko?

Makes sense, tenks.

jype ::

No it doesn't. Gospod, ki je pripravljen prodat za 4, za enega dobi 5, enega pa proda za 4 tistemu od žogice in nosoroga, ki je prvi vnesel povpraševanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

No it doesn't. Gospod, ki je pripravljen prodat za 4, za enega dobi 5, enega pa proda za 4 tistemu od žogice in nosoroga, ki je prvi vnesel povpraševanje.

Limit order je zmeraj limit or better? Mozno.

sam potem bi se gospod lahko pizdil, zakaj se je limit order sprožil pri 4.5 namesto pri 4 :)

Smurf je izjavil:

h1427096 je izjavil:

Zakaj napačna? Če ima freezby buy order 5€, se postavi pred žogico in nosoroga, ki imata nižjega. Če pride gospod z 2 jabolkama in ju je pripravljen prodati po ask price 4€, ta vrednost predstavlja pač spodnjo mejo v bid seznamu, do katere je gospod še pripravljen prodati in to ne pomeni, da bo po tej ceni tudi prodal. Če nekdo za jabolko ponudi več (v našem primeru je to freezby), se proda najprej njemu, potem greš po seznamu navzdol. To kar se je zgodilo nekomu na Bitstamp, da je bil BTC prodan po nižji ceni kot je on imel nastavljen buy order, je po moje napaka.

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

urli je izjavil:

nastavljen buy order, je po moje napaka.
Kaj ni imel nastavlje stop order sell?

Tarzan ::

Mogoče kdo ve, kje se zdaj lahko vidi kakšen imaš 30 dnevni volume od trgovanja na Bitstampu? Včasih je bilo to lepo pregledno in na vidnem mestu, pa so zašušmaril vse skupaj, zdaj pa sploh ne vidim kje se ta hudič nahaja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tarzan ()

K0l1br1 ::

na account/balance spodaj pred pred zadnje

Tarzan ::

Aaaa, hvala! Včasih je bil na pejđu, zdaj je pa v roleti. Slepec sem. :)

K0l1br1 je izjavil:

urli je izjavil:

nastavljen buy order, je po moje napaka.
Kaj ni imel nastavlje stop order sell?

Mislim, da je omenil, da je imel nastavljen buy order in da je bila potem low price nižja od tiste po kateri je bil on pripravljen kupiti. Lahko da se kaj časovno ni pokloplo, lahko je imel še kaj druga nastavljeno, ne vem, ampak če privzamem, da je bilo vse ostalo vse ok, do tega ne bi smelo priti. Tudi na bitstamp so mu rekli, da bodo preverili kje je bila napaka in ne, da je to nekaj običajnega.

Zgodovina sprememb…

USD/BTC 1D chart. is that bull flag forming?

jype ::

urli je izjavil:

Mislim, da je omenil, da je imel nastavljen buy order in da je bila potem low price nižja od tiste po kateri je bil on pripravljen kupiti. Lahko da se kaj časovno ni pokloplo, lahko je imel še kaj druga nastavljeno, ne vem, ampak če privzamem, da je bilo vse ostalo vse ok, do tega ne bi smelo priti. Tudi na bitstamp so mu rekli, da bodo preverili kje je bila napaka in ne, da je to nekaj običajnega.
To drži: Če imaš buy nastavljen na X, pa je cena padla pod X, tebi se pa transakcija ni še izvedla v celoti, je nekaj narobe.

Unilseptij ::

Ne vem, ce je to vedno res.... Lahko recem, da kupim 5 BTC, ce bo cena padla pod X. Potem nekdo pride s sell orderjem in prodaja 1 BTC po manj kot X. Hkrati je se nekdo drugi pred mano vnesel narocilo, da kupi 1 BTC, ce bo cena padla pod X. Potem nekdo pride s sell orderjem za 4 BTC po ceni vec kot X. Potem cena ne pade vec pod X.

Kaj bo koncni rezultat take situacije? Efektivno se izvede transakcija za 1 BTC po ceni manj kot X, pri cemer pa moje narocilo pac ni bilo realizirano, ker je nekdo drug pred mano pobral vso robo, ki je bila na voljo po "znizani" ceni. Potem se je cena spet zvisala in jaz sem "izvisel". Po mojem je to cisto obicajno in ni nic narobe. Treba je vedno upostevati, da trg nima neskoncne zaloge neke dobrine po doloceni ceni, ampak je vedno na voljo dolocena kolicina po doloceni ceni.

Sc0ut ::

Whale panda: v 17 dneh zacne cme trejdat
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Unilseptij je izjavil:

Ne vem, ce je to vedno res.... Lahko recem, da kupim 5 BTC, ce bo cena padla pod X. Potem nekdo pride s sell orderjem in prodaja 1 BTC po manj kot X. Hkrati je se nekdo drugi pred mano vnesel narocilo, da kupi 1 BTC, ce bo cena padla pod X. Potem nekdo pride s sell orderjem za 4 BTC po ceni vec kot X. Potem cena ne pade vec pod X.

Kaj bo koncni rezultat take situacije? Efektivno se izvede transakcija za 1 BTC po ceni manj kot X, pri cemer pa moje narocilo pac ni bilo realizirano, ker je nekdo drug pred mano pobral vso robo, ki je bila na voljo po "znizani" ceni. Potem se je cena spet zvisala in jaz sem "izvisel". Po mojem je to cisto obicajno in ni nic narobe. Treba je vedno upostevati, da trg nima neskoncne zaloge neke dobrine po doloceni ceni, ampak je vedno na voljo dolocena kolicina po doloceni ceni.

Ne bo se realizirala najprej cena manjša od X ampak cena enaka X. Cena manjša od X se bo izvedla šele, ko bodo vsi buy orderji za X izpolnjeni. Povedano drugače, če imaš ti za X nastavljen 9000$, in ima še 100 folka prav tako nastavljeno X za to vrednost, cena pod 9000$ ne more pasti dokler se vsi ti orderji ne realizirajo (časovna razvrstitev). Torej, če imaš ti buy order za 9000$ in potem na borzi vidiš, da je bila za tem lowest price 8990$, je prišlo do neke napake. Vsaj po moje.

Zgodovina sprememb…

sick! are bulls back?

Unilseptij ::

urli je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Ne bo se realizirala najprej cena manjša od X ampak cena enaka X. Cena manjša od X se bo izvedla šele, ko bodo vsi buy orderji za X izpolnjeni. Povedano drugače, če imaš ti za X nastavljen 9000$, in ima še 100 folka prav tako nastavljeno X za to vrednost, cena pod 9000$ ne more pasti dokler se vsi ti orderji ne realizirajo (časovna razvrstitev). Torej, če imaš ti buy order za 9000$ in potem na borzi vidiš, da je bila za tem lowest price 8990$, je prišlo do neke napake. Vsaj po moje.

"Cena" v tem primeru je samo tocka, kjer se bid in ask srecata in se dejansko izvrsi transakcija. In kot receno v primeru zgoraj, se lahko izvrsi transakcija po ceni nizji od mejne za neko kolicino (ki je omejena in ne more zadostiti vsem ask-om), potem pa cena pac zraste nazaj in tvoji buy orderji bodo "nerealizirani" ceprav se je v nekem trenutku cena spustila pod mejo, ki si jo nastavil.

Zgodovina sprememb…

perci ::

Baja je izjavil:

sick! are bulls back?

whales are back :)

slotechar ::

Sedaj mam samo internet na telefonu. Laptopa zal nimam. Mogoce cez par mesecev kupim in zacnem delat grafe in analize upam tudi za vas

Zgodovina sprememb…

kingsix ::

TO THE MOOOON

D3m0r4l1z3d ::

Začelo se je, frog je odskočil, cow ne gre več nazaj, donkey bo pred bull padel, dokler goat vsega ne proda, potem bo pa bird pela.

Poreži candles in nabij spikes, pa bo vse ok.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

Cme je kao naredu self certification za svoje futurese.

Zaenkrat je bila spodnja meja nekje na 9000. Ce ste kupili na tem odboju ste zdaj kar dost v plusu. Sem tudi to svetoval. Ne more noben rect da nisem ker lahko vidite kdaj sem vam napisal.

Samuel ::

slotechar je izjavil:

Zaenkrat je bila spodnja meja nekje na 9000. Ce ste kupili na tem odboju ste zdaj kar dost v plusu. Sem tudi to svetoval. Ne more noben rect da nisem ker lahko vidite kdaj sem vam napisal.

ja, saj smo vedeli, da je tam suport.. ampak ok.. dobiš lupčka vseeno. :)
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Lel

bož, bož

Sej nisi napovedal. Povedal si da je support na 9k (kar verjetno vedel vsak), in ce se ne bo obdrzal na 9k, da bo padlo do 8k. To ni nobena napoved, ampak samo dejstva xD.

D3m0r4l1z3d ::

Gremo do 11 potem pa pade na 7, če ne pa nimam prav.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

chavlji ::

Spet sem fino zaj**. Pa vsakič rečem, da ne bom več tradal, pa vsakič me premami... Ampak zdaj pa ne bom kupil nazaj iz inata.

mislim, da nisi zajebal...mora it cez ATH, drugač je double top...

Unilseptij je izjavil:

urli je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

"Cena" v tem primeru je samo tocka, kjer se bid in ask srecata in se dejansko izvrsi transakcija. In kot receno v primeru zgoraj, se lahko izvrsi transakcija po ceni nizji od mejne za neko kolicino (ki je omejena in ne more zadostiti vsem ask-om), potem pa cena pac zraste nazaj in tvoji buy orderji bodo "nerealizirani" ceprav se je v nekem trenutku cena spustila pod mejo, ki si jo nastavil.

Mislim, da se motiš. Te bom takole vprašal. Recimo, da ponudiš najvišjo ceno za nakup 1 BTC na borzi, nastaviš mejo 9000$ (ali manj, kot praviš). Janez se odloči prodati svoj BTC, a namesto cene 10000$ pomotoma vpiše 100$... za koliko ti bo zdaj prodan ta bitcoin od Janeza?

hamez66 ::

Za 9000 $. Jype ima prav, nekaj je šlo narobe s procesiranjem tistega orderja.

hamez66 je izjavil:

Za 9000 $. Jype ima prav, nekaj je šlo narobe s procesiranjem tistega orderja.

Saj z Jypom deliva mnenje, in tudi moje mnenje je, da za 9000$ ampak Unilseptij pa očitno misli, da bi ga dobil za 100$? To je bolj tisto... sanja svinja kukuruz a kukuruza nema :D

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Nisi dovolj visoko na prioritetni lestvici in potem... Lahko gre kaj narobe s procesiranjem tvojega orderja. Dokler se Jype procesira vredu, ni problema. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
««
196 / 270
»»