Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi

Samuel ::
9k $ je support.. naslednji je okol 8k $
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
noticably not worth noticing.

sumixam666 ::
Jaz sem samo kopiral post enga mojstra k obrača miljonček z BTC ji ... :)
On trguje na bitfinex ... Zaprta fb grupa ...
On trguje na bitfinex ... Zaprta fb grupa ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sumixam666 ()

chavlji ::

Tilen ::
Kaj recimo preprečuje Bitstampu, da je fee za vse transakcije od jutri naprej 80%?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Bob Rock ::
Ce je kaksen pogoj ne vem, bi pa sigurno zgubil vse userje

Kaj preprečuje, da ima od jutri naprej 100 največjih borz fee 80%?

Mikrohard ::
Kaj preprečuje, da ne bo od jutri naprej internet naročnina 1000€ na mesec? Konkurenca...

Vprašanje je resno in na mestu, med tem, ko tvoj odgovor ni.
Gor imaš 100 milijonov EUR ali BTC in fee je od jutri naprej 80%. Komu se lahko žališ?
Gor imaš 100 milijonov EUR ali BTC in fee je od jutri naprej 80%. Komu se lahko žališ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

perci ::
Kaj preprečuje, da ima od jutri naprej 100 največjih borz fee 80%?
Vedenje, da ne bo nihce vec sklepal poslov pri njih. Poleg tega bi tako usklajeno delovanje privabilo regulatorje, ki pokrivajo varstvo konkurence. Skratka, lahko bi zaprli stacuno poleg tega pa bi placali precej visoke kazni.

No, ampak denar moreš prenesti, ane? Transfer na drugo borzo je -80%. Uporabniki so collateral damage.
Zgodovina sprememb…

Zato sprašujem, kdo preprečuje bitstampu, da je jutri fee recimo 10% ali ne vem, 50%.

Backup22 ::
Verjetno že lahko dvignejo fee ja, CEO in ekipa pa dobi metek :)
//
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Backup22 ()

jype ::
Kaj preprečuje, da ima od jutri naprej 100 največjih borz fee 80%?Jaz.
No, ampak denar moreš prenesti, ane? Transfer na drugo borzo je -80%. Uporabniki so collateral damage.Mislim, da zakonodaja omogoča brezstroškovni izstop, če se pogoji spremenijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Backup22 ::
Niti ne rabijo dvignit feejev. Lahko borzo zaprejo ("hacked"), vse depozite prenesjo in je to to :)
//

jype ::

Kaj preprečuje, da ima od jutri naprej 100 največjih borz fee 80%?Jaz.
No, ampak denar moreš prenesti, ane? Transfer na drugo borzo je -80%. Uporabniki so collateral damage.Mislim, da zakonodaja omogoča brezstroškovni izstop, če se pogoji spremenijo.
Link? Do katere vsote? Kdo za to jamči?
Zgodovina sprememb…

lej, model - če ne verjameš, si pač poišči. Če ne drugega v SLO (in vseh zahodnih državah) obstajajo obligacijski zakoniki, ki določajo zadeve.
Ne moreš kar enostransko spreminjat pogojev pogodbe. Štekaš?
Ne moreš kar enostransko spreminjat pogojev pogodbe. Štekaš?

Perci, ti imaš torej pogodbo z Bitstamp, ki ti zagotavlja nek fee ali si to samo predstavljaš, da imaš?

Seveda jo imam. V casu registracije sem sprejel splosne pogoje. Ti so del pogodbe. Pa dej, to so osnove. Vpras telekom ce ti lahko dvigejo ceno paketa ne da bi ti dali moznost odstopa od pogodbe.
Ce bi ti bitstamp dvignil fee, bi moral zagotoviti vracilo sredstev pod pogoji iz prejsnjih splosnih pogojev.
Ce bi ti bitstamp dvignil fee, bi moral zagotoviti vracilo sredstev pod pogoji iz prejsnjih splosnih pogojev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

Kdo mu to narekuje, če sami ne želijo sodelovati ali nimajo denarja? Kdo take incidente rešuje?
Kdo bi eventuelno reševal, če bi Bitstamp imel prioritetno listo? V dveh sekundah bi zraslo za 10.000. Jypetov order bi šel skozi, ker ima s Kodričem dogovor, da gre njegov order naprej, tvoj pa ne.
Recimo, da se Jypetov stop loss proži v pol sekunde, tvoj pa v desetih sekundah. Kdo to nadzoruje?
Kdo bi eventuelno reševal, če bi Bitstamp imel prioritetno listo? V dveh sekundah bi zraslo za 10.000. Jypetov order bi šel skozi, ker ima s Kodričem dogovor, da gre njegov order naprej, tvoj pa ne.
Recimo, da se Jypetov stop loss proži v pol sekunde, tvoj pa v desetih sekundah. Kdo to nadzoruje?

Kebo ::
Saj so se že dogajali flashcrashi, ko je ljudi likvidiralo pri 5% vrednosti na ostalih borzah. Gdax vem da je iz svojega žepa pokril izgube, Kraken vem da jih ni. Pač za 10x donos v enem letu se moraš sprijazniti, da ti v tem prostoru nihče nič ne garantira in vse deluje na zaupanju, divji zahod po domače. Uporabniki menjalnic pač zaupajo, da jih ne bodo nategnili, če pa jih pa v večini primerov nimajo kaj nardit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()

A. Smith ::
Kdo mu to narekuje, če sami ne želijo sodelovati ali nimajo denarja? Kdo take incidente rešuje?
Rešuje isti, ki je reševal in še rešuje stečaj MtGoxa - država.
Kdo pa rešuje nepravilnosti, ki si jih našel? Hja, nadzor je pičel, navsezadnje so kriptovalute wild west. Načeloma zadeve rešuje prosti trg. Na Krakenu nihče več noče trgovati, ker stran šteka do nezavesti. Še vedno so pa menjalnice pravni subjekti, ki jih lahko tožiš - kar se tudi dogaja. Malo pogooglaj.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Meni se zdijo že sami menjalni pari zelo problematični. Ne vem sicer, kako piše v vaših pogodbah, vendar, kaj se zgodi, če ti menjaš 100 BTC za ETH in ravno v tistem trenutku za tisočinko sekunde BTC pade za 85% in gre spet na prvotno vrednost. Nekaj takega, recimo. Se tukaj gleda kakšno tehtano povprečje v času naročila, ali tudi naročila temeljijo na zaupanju v menjalne pare?
Problematično seveda tudi v obratni smeri. Za tisočinko nabiješ ceno manj likvidnega para z BTC in z nižjim menjalnim razmerjem kupiš BTC, kar predvidevam, da tako uredi avtomatika. Potem se manj likviden par normalizira in BTC lepo prodaš po polni ceni v USD(T).
Glede na promet USDT bi rekel, da nekdo že izvaja podobne manevre. :)
Primer:
1 USDT = 0.98 USD, BTC = 10.000 USD
V trenutku, ko je USDT 0.98 USD, imaš na USD/BTC 2% popust. Zadevo prodaš po polni ceni v broker in pobereš 200 USD.
Problematično seveda tudi v obratni smeri. Za tisočinko nabiješ ceno manj likvidnega para z BTC in z nižjim menjalnim razmerjem kupiš BTC, kar predvidevam, da tako uredi avtomatika. Potem se manj likviden par normalizira in BTC lepo prodaš po polni ceni v USD(T).
Glede na promet USDT bi rekel, da nekdo že izvaja podobne manevre. :)
Primer:
1 USDT = 0.98 USD, BTC = 10.000 USD
V trenutku, ko je USDT 0.98 USD, imaš na USD/BTC 2% popust. Zadevo prodaš po polni ceni v broker in pobereš 200 USD.
Zgodovina sprememb…

hamez66 ::
Naštimaš limit order, da kupiš za 100 btcjev ethjev po 0.044 in te ne skrbi, da bi plačal višjo ceno od 0.044. V kolikor uporabiš instant/market order, ti pa za 100 btcjev pokupi po ceni, ki je na voljo. Če so order booki tanki, se zna zgodit, da bi plačal precej višjo ceno, npr 0.15 btc za en eth, tega pa seveda nočeš.
Recimo če bi na https://www.cryptopia.co.nz/Exchange/?m... stisnil market order za 100 btcjev, bi zadnje delčke ethja kupoval po ceni 97 BTC za en eth.. :)
Recimo če bi na https://www.cryptopia.co.nz/Exchange/?m... stisnil market order za 100 btcjev, bi zadnje delčke ethja kupoval po ceni 97 BTC za en eth.. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()

Baja ::
saj vpišeš po koliko želiš kupiti. če pade cena v tem trenutku gre tvoje naročilo na zid. ko skoči nazaj prodaš po zastavljeni ceni
glede grafa je problematično samo če trguješ z vzvodom in nimaš kritja.
cene med pari in tudi med borzami pa tako ali tako arbitrirajo boti.
glede grafa je problematično samo če trguješ z vzvodom in nimaš kritja.
cene med pari in tudi med borzami pa tako ali tako arbitrirajo boti.

Limit in market orderji so mi jasni, poglej USDT primer.
https://coinmarketcap.com/currencies/te...
Glede na to, da promet narašča ob identični ceni, že mora obstajati interes za to. ;)
https://coinmarketcap.com/currencies/te...
Glede na to, da promet narašča ob identični ceni, že mora obstajati interes za to. ;)

glede usdt ima baje bitfinex prste vmes. naj bi jih printali za pump btc-ja. google is your friend

Aha, se pravi večje kot je število direktnih parov z BTC, večja je nevarnost, da nekdo od altov dela neko neumnost pred katero te menjalnica seveda ne ščiti.
Zgodovina sprememb…

slotechar ::
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/commen...
Tip si je sel res pojest svoje levo jajce![]()
Kak lep psihopatski smiley. Ne vem kdo je bolj psihopatm tist ki to naredi ali uni ki uzivaji ob tem.

Samo tale graf je bolje gledat v logaritemske scaleu.
Pa še zanimivost če narišem črte na peakih na log scaleu pred krešom leta 2013 in bi se zgodovina ponovila bi zdej padla cena za 75%(na 2700$) in takoj zatem raketirala za 1500% (na 43000$) in nato bi sledile dve leti padanja. To ni neka napoved, samo zanimivost, kako so se počutili takratni investitorji![]()
nebi rad delal kakšnega hypea, ampak danes sem slišal govorice, do $40k. če gledamo zgodovino, v kakšnem time framu bi se naj to ponovilo?
danes sem naletel tudi na tole:
http://woobull.com/introducing-nvt-rati...
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-r...
bi se dalo kaj takega plotati na time frame?

freezby ::
Ali ga je Bitstamp začel resno lomiti? In kako točno se odvijajo bid/ask posli.
Včeraj je zmrzil, danes pa se mi je tole zgodilo: ko je BTC strmoglavil je na Bitstampu Low 7104,88 €, sam sem imel pa Buy order na 7125 pa ga ni pobral.
Včeraj je zmrzil, danes pa se mi je tole zgodilo: ko je BTC strmoglavil je na Bitstampu Low 7104,88 €, sam sem imel pa Buy order na 7125 pa ga ni pobral.

slotechar ::
Razocaran cist. Ne samo da so odsli z borzo iz slovenije in z btc polnijo blagajne v tujih drzavah. Tudi stekat jim je zacel. Zdaj pa se zivijo nekje na maltah med malteskimi vitezi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slotechar ()

Qcube ::
Samo tale graf je bolje gledat v logaritemske scaleu.
Pa še zanimivost če narišem črte na peakih na log scaleu pred krešom leta 2013 in bi se zgodovina ponovila bi zdej padla cena za 75%(na 2700$) in takoj zatem raketirala za 1500% (na 43000$) in nato bi sledile dve leti padanja. To ni neka napoved, samo zanimivost, kako so se počutili takratni investitorji![]()
nebi rad delal kakšnega hypea, ampak danes sem slišal govorice, do $40k. če gledamo zgodovino, v kakšnem time framu bi se naj to ponovilo?
danes sem naletel tudi na tole:
http://woobull.com/introducing-nvt-rati...
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-r...
bi se dalo kaj takega plotati na time frame?
Tole sem mislil, na 1W timeframeu, linke nisem še prebral

sarma832 ::
Razocaran cist. Ne samo da so odsli z borzo iz slovenije in z btc polnijo blagajne v tujih drzavah. Tudi stekat jim je zacel. Zdaj pa se zivijo nekje na maltah med malteskimi vitezi?
Pred leti so rekli da so sli iz slovenije ze zaradi tega ker ni bilo nobenih zakonov in niso zeleli tavati v temi. Kako je v resnici pa nevem