Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Roadkill ::
Mah ni fajn da imaš na mobilcu dostop do vseh bitkojnov.
Jaz imam tako, da imam Večino v Electrumu, potem si pa žepnino nakažem na Mycelium na telefon. Tako da če izgubim ali mi ukradejo telefon, da ni gor nekega dostopa do vsega.
Imam sicer še hardverski tošl, ki ga je prinesel božiček, ampak ga še nisem uporabil.
Jaz imam tako, da imam Večino v Electrumu, potem si pa žepnino nakažem na Mycelium na telefon. Tako da če izgubim ali mi ukradejo telefon, da ni gor nekega dostopa do vsega.
Imam sicer še hardverski tošl, ki ga je prinesel božiček, ampak ga še nisem uporabil.
Ü
blockchain.info so amaterji. Jim ne bi zaupal več kot par 10€.
Sem jih uporabljal pred leti in so imeli res katastrofalen odnos do varnosti. Mogoče se je to v zadnjih dveh letih kaj spremenilo. Močno dvomim.
Sem jih uporabljal pred leti in so imeli res katastrofalen odnos do varnosti. Mogoče se je to v zadnjih dveh letih kaj spremenilo. Močno dvomim.
Ü
marS ::
sej lahko tudi v Bitstampu lahko pošiljaš bitcoine ne katerikoli bitcoin naslov. Tako da jaz svetujem da imaš bitcone kar v bitstamp denarnici...mislim da je bolj "osnovno varna" kot v tvoji denarnici...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marS ()
zebra2 ::
sej lahko tudi v Bitstampu lahko pošiljaš bitcoine ne katerikoli bitcoin naslov. Tako da jaz svetujem da imaš bitcone kar v bitstamp denarnici...mislim da je bolj "osnovno varna" kot v tvoji denarnici...
v tem primeru sploh nimaš bitcoinov ampak samo obljubo bitstampa. če bitcoinov ne hraniš v svoji denarnici, si zgrešil bistvo bitcoina (trustlessness). sam priporočam electrum (pc), mycelium (android) ter breadwallet (iOS). za dolgoročno hrambo večjih zneskov pa generiraš electrum seed v offline live OS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zebra2 ()
axel68 ::
Pozdravljeni,
Spremljam forum že nekaj časa, tudi tole temo, pregledal sem par strani te teme in nisem našel primernega odgovora zato bom kar vprašal. Zanima me praktičen primer trgovanja z BTC. Recimo gledam par "borz" (kraken pa poloniex...) Na eni je cena za nakup enega BTC 940€ (govorim na pamet). Na drugi pa prodajna cena 960€. Zanima me če se odločim za nakup enega BTC, plačam 940€ nato pa cena zraste na 1200€ (ali pa celo prodam takoj za 960€ na drugi borzi, recimo naslednji dan). Koliko nato dobim za en BTC nazaj v evrih? Kolikšen je trade fee v realnosti, pri takšni transakciji. Ali sploh prav razumem to trgovanje? Za začetek me zanima le to, rad bi le razumel kako te stvari potekajo, seveda imam še milijon vprašanj na katere dobivam odgovore tudi po tujih blogih in straneh, to vprašanje pa sem želel zastaviti tu, da mi nekdo lahko mogoče po kmečko razloži kako to sploh poteka.
Spremljam forum že nekaj časa, tudi tole temo, pregledal sem par strani te teme in nisem našel primernega odgovora zato bom kar vprašal. Zanima me praktičen primer trgovanja z BTC. Recimo gledam par "borz" (kraken pa poloniex...) Na eni je cena za nakup enega BTC 940€ (govorim na pamet). Na drugi pa prodajna cena 960€. Zanima me če se odločim za nakup enega BTC, plačam 940€ nato pa cena zraste na 1200€ (ali pa celo prodam takoj za 960€ na drugi borzi, recimo naslednji dan). Koliko nato dobim za en BTC nazaj v evrih? Kolikšen je trade fee v realnosti, pri takšni transakciji. Ali sploh prav razumem to trgovanje? Za začetek me zanima le to, rad bi le razumel kako te stvari potekajo, seveda imam še milijon vprašanj na katere dobivam odgovore tudi po tujih blogih in straneh, to vprašanje pa sem želel zastaviti tu, da mi nekdo lahko mogoče po kmečko razloži kako to sploh poteka.
krneki0001 ::
Odpreš račun na kraken.com, nakažeš denar na kraken, kupiš btc, počakaš da zraste in potem prodaš btc, denar pa nakažeš na svoj račun.
Za vsako transakcijo ti vzamejo provizijo:
- nakazilo na kraken 5 evrov
- nakup BTC 0.01%
- prodaja BTC 0.01%
- nakazilo na tvoj račun - po SEPA standardu
Pa pazi! Če slučajno začne BTC padat, ne paničari, ne prodajaj z izgubo! To delajo samo taki, ki potem vse izgubijo (sicer jih ostali rabimo, da kaj zaslužimo, ampak...). TO SE NE DELA!
Raje počakaj, da se BTC spet dvigne. Sam sem čakal leto in pol, ampak se je splačalo. Trenutno sem skoraj na trikratnem vložku v BTC (kupoval sem ko so bili 320 evrov). Počakam še, da pride na 1600 evrov (5kratnik zaslužka) in prodam vse. Za eno večje štirisobno stanovanje v centru ljubljane bo.
Za vsako transakcijo ti vzamejo provizijo:
- nakazilo na kraken 5 evrov
- nakup BTC 0.01%
- prodaja BTC 0.01%
- nakazilo na tvoj račun - po SEPA standardu
Pa pazi! Če slučajno začne BTC padat, ne paničari, ne prodajaj z izgubo! To delajo samo taki, ki potem vse izgubijo (sicer jih ostali rabimo, da kaj zaslužimo, ampak...). TO SE NE DELA!
Raje počakaj, da se BTC spet dvigne. Sam sem čakal leto in pol, ampak se je splačalo. Trenutno sem skoraj na trikratnem vložku v BTC (kupoval sem ko so bili 320 evrov). Počakam še, da pride na 1600 evrov (5kratnik zaslužka) in prodam vse. Za eno večje štirisobno stanovanje v centru ljubljane bo.
Hvala za odgovor! Če prav razumem potem en trade poteka tako:
Nakažem 1000€ na kraken, od tega dobim 995€ na voljo za trgovanje. Kupim 1 BTC (trenutno 935€ + 0.01%). Nato počakam par dni in pride na 950€, se odločim za prodajo (950€ - 0.01%). Na kraken račun dobim potem 949€? To pa lahko nakažem na svoj račun, kjer je verjetno še kakšna provizija.
Sem vsaj približno pravilno razumel sistem?
Nakažem 1000€ na kraken, od tega dobim 995€ na voljo za trgovanje. Kupim 1 BTC (trenutno 935€ + 0.01%). Nato počakam par dni in pride na 950€, se odločim za prodajo (950€ - 0.01%). Na kraken račun dobim potem 949€? To pa lahko nakažem na svoj račun, kjer je verjetno še kakšna provizija.
Sem vsaj približno pravilno razumel sistem?
Super, hvala! Kaj pa če želim uporabiti ista sredstva na drugi borzi, recimo poloniex in kupiti na primer bitcoine ali celo altcoine? Ima kraken svojo denarnico oziroma kje so hranjeni moji bitcoini/altcoini? V temi sem opazil veliko vprašanj o hranjenju bitcoinov. Je to drugače v mojem primeru kjer denar naložim direktno na kraken ali potrebujem odpreti še kakšno bitcoin denarnico in hraniti vse skupaj tam?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: axel68 ()
amacar ::
Od kdaj ima kraken 5eur feeja za prejeta nakazila? S sepa nalogom kolikor vem ni provizije, mi tudi niso nikoli zaračunavali.
Glede drugih borz dobiš tam virtualni naslov, nakažeš tja iz krakena znesek po želji. Pri krakenu so bitcoini pač v njihovi shrambi, ti pa imaš samo napisano, da poseduješ tak in tak znesek, isto kot pri banki. Načeloma so tam bitcoini varni, razen če borzo shekajo, le ta propade, jo zaprejo etc...
Pa glede provizij so ti tud kr neke cifre nabluzili.
pri btc je 0.16% in 0.26% odvisno če kupuješ ali prodajaš, se pa provizija manjša s količino trgovanja.
Preberi tu: https://www.kraken.com/en-us/help/fees
Nakazilo nazaj na svoj trr pa te stane 0.09EUR če uporabiš sepa.
Glede drugih borz dobiš tam virtualni naslov, nakažeš tja iz krakena znesek po želji. Pri krakenu so bitcoini pač v njihovi shrambi, ti pa imaš samo napisano, da poseduješ tak in tak znesek, isto kot pri banki. Načeloma so tam bitcoini varni, razen če borzo shekajo, le ta propade, jo zaprejo etc...
Pa glede provizij so ti tud kr neke cifre nabluzili.
pri btc je 0.16% in 0.26% odvisno če kupuješ ali prodajaš, se pa provizija manjša s količino trgovanja.
Preberi tu: https://www.kraken.com/en-us/help/fees
Nakazilo nazaj na svoj trr pa te stane 0.09EUR če uporabiš sepa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
technolog ::
Axel68, ti si točno tak tip idiota, ki ga nebivedu hoče, da si bo lahko kupil štirisobno stanovanje v centru.
Ampak lahko ima prav, in se res dvigne na 1.5k. Ampak tudi če se, je kupovanje slab deal zate.
Ampak lahko ima prav, in se res dvigne na 1.5k. Ampak tudi če se, je kupovanje slab deal zate.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Hvala amacar za pojasnilo, dobro je dobiti več različnih odgovorov in posledično več nasvetov. Kar se tiče odgovora technologa, imaš deloma prav. V svetu bitcoina in trgovanja z njim sem popoln začetnik, zato sprašujem vse od izkušenejših "traderjev" da ne bodo drugi služili na mojih napakah tako kot si omenil. Gre se samo za to, da bi rad poskusil tradanje/vlaganje v bitcoin in želim izvedeti čim več preden začnem. Lahko razložiš zakaj je kupovanje v vsakem primeru slab deal zame?
lambda ::
Vlagat ta moment se splača samo, če verjameš da je bitcoin/blockchain prihodnost. Vložiš, pustiš, mesece/leta. Pa nič več, kot si lahko privoščiš odplaknit v odtok. S kakim trgovanjem boš najverjetneje v minusu.
Vlagat ta moment se splača samo, če verjameš da je bitcoin/blockchain prihodnost. Vložiš, pustiš, mesece/leta. Pa nič več, kot si lahko privoščiš odplaknit v odtok. S kakim trgovanjem boš najverjetneje v minusu.
V bitcoin se vlaga denar za nekaj časa, ne da boš v dveh dneh zaslužil in prodal. Pa vlaga se denar, ki ga trenutno ne potrebuješ in ki ga lahko tudi izgubiš, pa ne boš nič na slabšem.
kiFni ::
Po petrolih jih baje prodajajo..
Je to res?
ja na petrolu dobiš kupone. je najhitrejši nakup bitcoina. bitins.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()
janezvalva ::
ni še 1000$
danes ob 18.00 na coindesk 994$ ter raste. pričakujemo čuka v nekaj urah
juhuhu!
res je na kraken je bil za kratek čas ob 17.00 točno 1.000$
huhuu!
danes ob 18.00 na coindesk 994$ ter raste. pričakujemo čuka v nekaj urah
juhuhu!
res je na kraken je bil za kratek čas ob 17.00 točno 1.000$
huhuu!
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janezvalva ()
janezvalva ::
kar lahko pustiš za jutri ne naredi danes :P
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Ajnstajn` ::
j****tiš, ko je bil 978 ba bitstampu, sem imel dober deal danes, pa ga nisem vzel... a glej ga zlomka, je za 15 min kasneje čisto pobesnelo. Ah, bom probal srečo v dnevu al dneh:)
//
Hvala admini. :)
Zdej čakamo samo še 1000€ mark.
Je pa zanimivo malo volumna na exchangih. Imam občutek da bi že zdavnaj morala prit korekcija, pa cena kar lepo naprej raste. :)
Zdej čakamo samo še 1000€ mark.
Je pa zanimivo malo volumna na exchangih. Imam občutek da bi že zdavnaj morala prit korekcija, pa cena kar lepo naprej raste. :)
Ü
49106 ::
Škoda ko jih nisem kupil 10.000 za $50.
https://bitcointalk.org/index.php?topic...
Ko sem pred parimi leti govoril, da se splača kupit BTC-je, so se mi vsi smejali. Danes pa žalostno gledajo, ker jim je žal.
Gregor P ::
krneki0001 je izjavil:
Škoda ko jih nisem kupil 10.000 za $50.
https://bitcointalk.org/index.php?topic...
Ko sem pred parimi leti govoril, da se splača kupit BTC-je, so se mi vsi smejali. Danes pa žalostno gledajo, ker jim je žal.
Mene so praktično vsi poslušali, le veliko (odvečnega) denarja pa tudi ne časa niso imeli, da bi se šli zares to igro.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
jype ::
Messiah> Sicer si imel res veliko kovancev, morda celo preveč, ampak malokdo bi se odzval tako komično.
Eh, ogromno ljudi se tako odzove. Prodajanja med in po korekciji je bilo ogromno. No, jaz sem takrat kupoval.
Zdaj spet likvidiram nekatere evrske naložbe in denar počasi vozim proti borzam, da bom kupoval, ko pride naslednja.
Eh, ogromno ljudi se tako odzove. Prodajanja med in po korekciji je bilo ogromno. No, jaz sem takrat kupoval.
Zdaj spet likvidiram nekatere evrske naložbe in denar počasi vozim proti borzam, da bom kupoval, ko pride naslednja.
gruntfürmich ::
takemu balončku kot smo mu priča vedno sledi korekcija. zadnji balon je trajal mesec intenzivno, sedanji traja že 3 tedne intenzivno. po mojem bo korekcija do kakih 800-900, ampak sam ne upam špekulirat s svojim denarjem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
robcek23 ::
Katero borzo priporočate(razen bitstampa), kjer bi lahko zamenjal bitcoine za FIAT valuto. Najraje dolar ali eur.
Namen imam prodat BTCje in hranit v dolarjih morda dlje časa. Katero borzo priporočate, kjer so stvari kolikor se da varne. Vem za bitstamp, ampak bi rad katero drugo
Namen imam prodat BTCje in hranit v dolarjih morda dlje časa. Katero borzo priporočate, kjer so stvari kolikor se da varne. Vem za bitstamp, ampak bi rad katero drugo
Machete ::
btc-e je že dolgo naokrog in dokaj preprosta za downcuzanje FIATA. Ni pa ok, če imaš veliko bitnih kovancev, ker je dokaj majhna borza.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
gruntfürmich ::
po mojem bo letelo vsaj do 1500$/10000cny in februarja bo že na 800$...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()