» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
109 / 270
»»

krneki0001 ::

japol je izjavil:

Zakaj tolko različnih "neki"coinov? V čem je fora? Zakaj je nateg?

Preberi:
Onecoin

YesPeace ::

Nekateri coini (npr OneCoin) so narejeni za razne ponzi in piramidne zadeve, nekateri coini so narejeni malo za zabavo, nekateri coini pa so narejeni da preizkušajo novitete. (nove algoritme itd) naprimer kriptovaluta Ethereum (ETH) pravzaprav pomoje ni več coin ampak platforma, in sicer platforma na kateri lahko počneš že marsikaj ni namenjena samo prodaji in nakupu coinou!

to je pomoje primarni namen zakaj je toliko različnih kovancev, zadeva je še v povojih in se razvija... vedno znova ven prihajajo novitete, ki rešujejo določen problem, med tem pa ko je OneCoin in podobni zunaj samo da se nategne toliko in toliko ljudi..ne prinaša nobene novitete ampak naredijo hype okoli kovanca, kaj vse se bo dalo z njim kupit, plačat in kako bo zadeva hitro rasla... na podlagi ničesar.

horsemask ::

Do kolko mislite da bo bit prilezel? 1500$ ?

Se se splaca notr it? Alo pocakat da pade?

jype ::

Brownmask> Do kolko mislite da bo bit prilezel? 1500$ ?

Do naslednjega četrtka bo en BTC vreden vsaj $12.000. Piše v zadnji številki medicinske revije.

Brownmask> Se se splaca notr it?

Ko cena hitro raste se prodaja. Ko cena hitro pada, se kupuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

hamez66 ::

YesPeace je izjavil:

Nekateri coini (npr OneCoin) so narejeni za razne ponzi in piramidne zadeve, nekateri coini so narejeni malo za zabavo, nekateri coini pa so narejeni da preizkušajo novitete. (nove algoritme itd) naprimer kriptovaluta Ethereum (ETH) pravzaprav pomoje ni več coin ampak platforma, in sicer platforma na kateri lahko počneš že marsikaj ni namenjena samo prodaji in nakupu coinou!

Onecoin sploh ni coin v takem pomenu besede, kot so coini Bitcoin, Litecoin ali Ethereum. Pri onecoinu v ozadju ni nobene tehnologije, samo spletna stran, kjer lastniki poljubno manipulirajo s ceno in s tem, koliko coinov naj bi kdo imel. Osnovna ideja je ta, da žrtev onecoine kupi, potem pa se mu par mesecev fino zdi, ker se število njegovih onecoinov večkrat podvoji (na začetku imaš recimo 100 coinov, čez 8 mesecev pa 800, ker se je število 4x podvojilo). Ampak nastane problem, ko teh onecoinov ne moreš prodati, ker jih na njihovi strani nihče ne kupi, niti jih ni mogoče poslat kam drugam, kjer bi jih bilo možno prodat. "Žal" ne komentiram iz prve, ker v ta nateg nisem vlagal, je pa en znanec, ki pa precej skopari z opisom, ampak kolikor sem ga razumel, onecoinov ne more prodati niti po 1/4 vrednosti, kolikor naj bi bili vredni. Se pravi na strani piše, da so vredni 6eur, pa jih ne more prodati niti za 1.5 eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

popster ::

Sm mislu da je debata o cryptovalutah? predvsem Bitcoinu? mam pa neki kivija doma, ce kdo rabi ;)

marS ::

tud jaz imam kr nekaj kivija doma :))
no, mene pa zanima če kdo že trguje kaj na Iconomi oz. če kdo že kaj kupuje in prodaja Ether?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

popster je izjavil:

Sm mislu da je debata o cryptovalutah? predvsem Bitcoinu? mam pa neki kivija doma, ce kdo rabi ;)

marS je izjavil:

tud jaz imam kr nekaj kivija doma :))
no, mene pa zanima če kdo že trguje kaj na Iconomi oz. če kdo že kaj kupuje in prodaja Ether?

Marmelado naredta iz njega. Je odlična.

hamez66 ::

popster je izjavil:

Moderator je temo o onecoinu preusmeril med alt-coine, čeprav onecoin ni ne alt-coin, ne bit-coin. Drugače bi to, da gre za nateg, ki nima veze z bitcoinom, obdelali v tisti temi.

Loocas ::

Matev - najslabši troll vseh časov

A. Smith ::

"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Loocas ::

ti, mogoče bo pa zdaj Okapi, k je vsake kvarte silno pameten, kakšen Bitcoin kupu...
Matev - najslabši troll vseh časov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

MrStein ::

No, zdaj ravno ni najboljši trenutek.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Težko reči. Trenutno je še čisto možno, da tečaj v nekaj mesecih odnese čez $5000, pa bomo za nazaj zaključili, da je bil pravzaprav še dober čas. Brez dvoma je bil pa pri $200/BTC najboljši čas in kar nekaj v tej temi jih je na to tudi opozorilo.
- General James Mattis

Aston_11 ::

Jaz sem bil pameten pred dvema letoma in okrog jurja porabil menda 20 EUR za nakup. Se ne spomnim več dobro,vendar vem, da me je neslo. Nisem pa porabil 20 EUR pri tečaju 200.... čeprav glede na cifro nima ravno neke veze, kdaj jo vržeš preč.

Saul Goodman ::

men je zanimivo, da se je v tem času LTC komaj kam premaknil. nisem več tako na tekočem z alt coini, pa vendar je meni LTC pri takratnem boomu z Maxom Keiserjem (RT) na čelu prinesel lepe denarce. Ustavil se je na 48 in strmoglavil nazaj dol.. Sedaj kotira pri 4$.

je LTC preteklost?

Ne vzemi mojega mnenja za vsezveličavnega, ampak LTC je mrtev, ker ne napreduje. BTC recimo napreduje, uvaja se segwit, sčasoma morda še lightning network in pa morda dynamic block size. Obstaja predlog za Mimblewimble mod, ki bi prinesel zelo dodelano anonimnost. Konkurenca, ki BTC dejansko diha za ovratnik marsikaj od tega ima, poleg tega so nekatere konkurenčne kriptovalute bolj decentralizirane, bolj anonimne, itd.

Priznam, da ne sledim LTCju ampak mislim, da po tehnološki plati ostaja zadaj in ne vidim, zakaj bi bil še naprej zanimiv. Obstaja veliko boljših valut, ki zaradi dobre tehnologije še naprej rastejo.
- General James Mattis

MaterVola ::

Ok, I stand corrected. Ampak kaj ponuja LTC, kar ne ponuja že bitcoin, oziroma kaj ponuja LTC, s čimer je boljši od ostale konkurence?

Svoje čase je LTC lahko enostavno posnemal BTC in bil uspešen, ker je bil edina uveljavljena konkurenca. Še vedno sem mnenja, da mora zato, da bi prišel v ospredje, ponuditi kaj novega. Ker če rabim samo kriptovaluto, ki ima lastnosti enake kot BTC, bom pač uporabil bolj uveljavljeni BTC.
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

japol ::

Zagovorniki drugih "coin" valut mi naprej mečejo to: https://99bitcoins.com/bitcoin-scam-ale...
Odgovor?

Če želijo imeti tvoje bitcoine tudi kriminalci, potem so že nekaj vredni ;)
- General James Mattis

SG_101 ::

Vprašanje glede nakazila na bitstamp:

številka message: kam jo vneseš v UPN nalogu? pod Namen / rok plačila ali pod referenco? Kakšna je referenca? SI00?

Looooooka ::

si 00

A ni SEPA nakazilo standardizirano? Ima vsaka država svoje, ne pa UPN?
Motiti se je človeško.

SEPA je nakazilo za celo evropo.

SEPA je standard "odzadaj". "Odspredaj" pa je UPN in podobno, kar zgleda ni poenoteno.
Motiti se je človeško.

UPN je del sepa standarda

A res?

https://www.iban.de/sepa-ueberweisung.h...

Zakaj imajo potem Nemci čisto drugače?
Pa Francozi spet?

Motiti se je človeško.

Drugačna je samo oblika, polja so enaka za izpolnit.

Recimo IBAN je za ostale države drugačen kot za našo:
Pri nas imaš SI56, ker so "zajebal" že na začetku, pa so za celo slovenijo dal enak začetni znak. Po pravilih bi moral biti samo SI drugi dve cifri pa bi bila potem šifra banke, vendar ker smo pri nas dali finančno inštitucijo že v prvi 2 cifri računa, so potem ta del izpustili. V nemčiji imata 2 lahko isto številko računa DExx se jima pa doda, ker imata vsak svoj račun na ločenih bankah, da lahko ločimo iz katere banke je prišlo nakazilo,.... Tega se pri nas ne more zgoditi, ker se račun ne more podvajati.

Pri nas je račun tak:
xx yyy zzzzzzzz kk
xx - 2 mesti - finančna inštitucija (02 - nlb, 03 - skb, 04 - nkbm, 05 - abanka,....)
yyy - 3 mesta - organizacijska enota - številka poslovalnice na kateri imaš račun
zzzzzzzz - 8 mest - številka komitenta
kk - 2 mesti - kontrolna številka izračunana po modulu 97

Vsaka država ima svoje dodatne specifike, ki pa so v sepa standardih opisane, ampak če znaš slovenski upn izpolnit, boš znal tudi nemškega.

Problem je bolj v tem, da ljudje ne znajo izpolnjevat teh zadev.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

Drugačna je samo oblika, polja so enaka za izpolnit.

Oprosti, ampak a si slep?
Tudi če ne razumeš francosko ali nemško, je jasno, da so polja druga in niso enaka.
Motiti se je človeško.

Res?
Kaj pa ima naš upn več od nemškega upn-ja ali obratno?

vse kar rabiš je iban in referenca, ostalo so podatki, ki niso obvezni. Seveda naši pač komplicirajo, da rabijo še naslov in ne vem kaj zraven, ampak tisto niso obvezni podatki.

Ne bit ko tajnice, ko se en stolpec prestavi za par stolpcev naprej v excelu, pa že ne zna več delat z excelom.

Zgodovina sprememb…

YesPeace ::

krneki0001 je izjavil:

Res?

vse kar rabiš je iban in referenca, ostalo so podatki, ki niso obvezni. Seveda naši pač komplicirajo, da rabijo še naslov in ne vem kaj zraven, ampak tisto niso obvezni podatki.

Ne bit ko tajnice, ko se en stolpec prestavi za par stolpcev naprej v excelu, pa že ne zna več delat z excelom.

Res je, ker grejo sepa nalogi skozi sistem avtomatsko je kontrola le na računu. Še referenca je lahko 99 in ostalo prazno (če nakazuješ privat) če pa nakazuješ na kako firmo ki ima več nakazil pa je precej bolj priporočljivo, da vneseš še željeno referenco, saj tako denar avtomatsko sede na "tvoj" podračun...

krneki0001 je izjavil:

Res?

Res ne vidiš?

Torej:
- nemški nima reference
- francoski tudi ne (drugih nisem preverjal)
- nemški ima na voljo polje "namen" z 140 znaki (pri nas samo 35 znakov)

Zdaj komu se to zdi "isto", meni pač ne.
Motiti se je človeško.

kiFni ::

preden boste vi denar spravili na menjalnico bo BTC že 1100.... kokr ste se lotilli delat to :)

MrStein je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Res?

Res ne vidiš?

Torej:
- nemški nima reference
- francoski tudi ne (drugih nisem preverjal)
- nemški ima na voljo polje "namen" z 140 znaki (pri nas samo 35 znakov)

Zdaj komu se to zdi "isto", meni pač ne.

Referenca omogoča prost vnos do 140 alfanumeričnih znakov v polju Namen plačila, ki bodo v celoti preneseni do prejemnika plačila.

gruntfürmich ::

vse lepo in prav, ampak da fantazirate kako bo nek altkoin konkurenca bitcoinu pa je halucinacija erste klase. na tem svetu obstaja samo one and only bitcoin, vse ostalo je pump & dump mešetarjenje po lokalnih tržnicah...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

lambda ::

Tako kot je bil MySpace one and only ... putting all your eggs in one basket

gruntfürmich ::

mešaš zadeve ki nimajo veze.
tu se ne gre za trend ali modno muho, pač pa za konkretno kripto plačilno stredstvo. in koliko truda je bilo vloženega v bitcoin ter koliko medijskega prostora pobere bitcoin, toliko bo nek coin popularen in sprejet po svetu. in trenutno se praktično izključno o kriptovaluti govori o bitcoinu, zato če se ne najde 50 svetovnih korporacij in skupaj forsirajo novo plačnilno sredstvo po svetu in nas skos bombardirajo z reklamami o tem, potem bo morda res v 5 letih nek drug coin nadomestil bitcoin. če pa se to ne bo zgodilo, pa bo tako kot se napoveduje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

sennheizer ::

bitcoin gre samo še gor :)
zdej me samo še zanima ali se bo spet dotaknil 800tke :)

https://vinnylingham.com/bitcoin-2017-a...
to si preberite in povejte kaj si mislite :D

Zgodovina sprememb…

Baja ::

če se ne zgodi kaj res kritičnega bo preteklo še dosti vode preden bo kak (plačilni) coin zamenjal bitcoin. vse bolj se uveljavljajo altcoin platforme (eth,exp,lisk,aug,ardr...), katerih namen ni plačevanje kot tako, ampak so namenjene poganjanju smart contractov (aplikacij) na teh platformah.

verjamem, da bomo čez čas lahko bitcoin postavili ob bok zlatu in srebru, saj imajo enake lastnosti. bitcoin is (will be) money, not currency. think about it.

Baja ::

Baja je izjavil:

verjamem, da bomo čez čas lahko bitcoin postavili ob bok zlatu in srebru, saj imajo enake lastnosti. bitcoin is (will be) money, not currency. think about it.

sennheizer je izjavil:

https://vinnylingham.com/bitcoin-2017-a...
to si preberite in povejte kaj si mislite :D

sem preletel na hitro, tole mi je padlo v oči. iz omenjenega članka.

"Reasonably low volatility (for Bitcoin), maybe a couple of dips here and there, but a steady pace of growth."

will you think about it now?

lambda ::

Ne pravim, da ne bo uspel. 60 % mojega stacka je BTC. Le to, da vzpon alternativ na dolgi rok ni izključen. Kot že omenjeno, nekatere zadeve imajo drug namen.

sennheizer ::

a ima kdo izkušnje z bitstamp?

krneki0001 je izjavil:

Referenca omogoča prost vnos do 140 alfanumeričnih znakov v polju Namen plačila, ki bodo v celoti preneseni do prejemnika plačila.

Ne, ne omogoča. SEM PREVERIL. Od kod pa ti jemlješ "dejstva" pa lahko prihranimo. Če je tebi jabolko enako hruški, pa naj bo.
Motiti se je človeško.

Roadkill ::

sennheizer je izjavil:

Da.
Ü

MrStein je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ne, ne omogoča. SEM PREVERIL. Od kod pa ti jemlješ "dejstva" pa lahko prihranimo. Če je tebi jabolko enako hruški, pa naj bo.

Očitno nisi dobro preveril. Koliko je dolgo polje namen plačila?

sergejevic ::

A kdo shorta v času fluktuacij? Ste opazili, da gre dnevno navzgor v dveh valovih, en val pride ponoči po našem času, ko vlagajo Kitajci in Indijci?

maco-maco ::

Roadkill je izjavil:

sennheizer je izjavil:

Da.

Če je komu Stamp všeč, lahko kupi delež.

bitcoin gre samo še gor :)
zdej me samo še zanima ali se bo spet dotaknil 800tke :)

Marsikoga zanima marsikaj.

Thanks :) I`m actually pretty surprised myself that this plays out so well. After all, my first two bitcoin predictions were utter failures, hehe. But I guess one learns as time goes on. I hope that I can publish further charts, now that I think to understand how bitcoin works on larger timeframes. Cheers guys!
Kaj?

Roadkill ::

Evo, še en napad na 1000.

Oziroma če smo natančni je napad na 7000cny.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

SG_101 ::

lahko prosim za kakšen predlog bitcoin denarnice, ki je preprosta oz. enostavna za uporabo. razne HW oz. denarnice na offline računalnikih ne pridejo v poštev. Najraje bi mobilno oz. web denarnico, ki je enostavna za uporabo a vseeno dovolj varna.

uporablja kdo tole: https://www.bitcoin.com/choose-your-wal... ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SG_101 ()
««
109 / 270
»»