Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
gruntfürmich ::
to, da smo v trendu pokanja balončka mi je popolnoma jasno. glavno uprašanje se mi pojavlja če bo kmalu zopet korekcija navzgor kot počasno padanje. upam da ja
izgleda da pa bo kar orng padec. veliko naročil je preklicanih za nakup...
izgleda da pa bo kar orng padec. veliko naročil je preklicanih za nakup...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
lambda ::
Jaz sem si nekajkratni vložek iz te zgodbe že izplačal, tako da v minus ne morem več iti, ker vlagal ne bom več, kvečjemu izplačeval.
Se pa sprašujem kdo bo tisti, ki bo pušnil ves ta denar. Mali vlagatelji? Veliki borzni špekulatorji?
(pušnil, če jasno BTC ne bo valuta prihodnosti, kar pomojem ne bo - vsaj kaj jo bo nadomestilo, če drugega ne)
Se pa sprašujem kdo bo tisti, ki bo pušnil ves ta denar. Mali vlagatelji? Veliki borzni špekulatorji?
(pušnil, če jasno BTC ne bo valuta prihodnosti, kar pomojem ne bo - vsaj kaj jo bo nadomestilo, če drugega ne)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lambda ()
gruntfürmich ::
pušnil bo tisti kateri se ni iz prejšnjega balona nič naučil ali pa je v tem prvič + morda taki ki smo imeli previsoke baye narihtane (če slučajno v kratkem ne bo več zrastlo).
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Roadkill ()
mihor ::
Virjan ::
Total Market Cap: $ 5,825,493,115 - par dni nazaj je bilo 12bill.
Crypto valute so izgubile več kot 6 milijard kapitala v samo dveh dneh...
drugace bo pa zdaj vsaj mozno dobiti kaksno amd grafično kartico vec lol
Je pa noro kako eni še zmer vlagajo do $200k v trenutno stanje...a majo mogoče kakšno insidersko informacijo
ali pa jim je popolnoma vseeno za denar v tem trenutku.
Crypto valute so izgubile več kot 6 milijard kapitala v samo dveh dneh...
drugace bo pa zdaj vsaj mozno dobiti kaksno amd grafično kartico vec lol
Je pa noro kako eni še zmer vlagajo do $200k v trenutno stanje...a majo mogoče kakšno insidersko informacijo
ali pa jim je popolnoma vseeno za denar v tem trenutku.
lambda ::
ltc/btc 0.023
Heh, se je sesedel v momentu. Jaz sem polovico svojih $ vrgel v LTC sedaj. Ostalo pa čaka na večji dip BTCja.
Heh, se je sesedel v momentu. Jaz sem polovico svojih $ vrgel v LTC sedaj. Ostalo pa čaka na večji dip BTCja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lambda ()
Aston_11 ::
Na, pa je prebilo. Dobro se je držalo pri 400.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
3man ::
Vedelo se je, da je špekulativni balon. Bili smo že en čas na ~1000. Bound to happen.
(k sreči sem na pravem bregu)
Seveda, zdaj vsi vse vemo :)
Ajde, pa mal pomlatmo slamo - do kam bo šlo? Pravim, da bo v nasl 3 dneh min med 330 in 380.
Moj buy je še vedno na teh vrednostih, sam mal je trajal.
Po mojih povsem laičnih ocenah zna danes past do 100. Potem bo najbrž sledil nov naval opogumljenih špekulantov, ki bojo izkoristili "bagatelo", tako da zna spet malo zrast. :)
pegasus ::
http://www.cryptocoinsnews.com/2013/12/...Torej, povedano drugače, zadeva se vrača v svoje naravno stanje. Kul.
49106 ::
100$/btc je utopija. Sam bom presenečen, če se spusti pod 300$, pa še v to renično dvomim. Občutek mi pravi, da smo dosegli dno že dosegli.
Smurf ::
DejaVu ::
prešaltam na bitstamp in vidim kako cena v roku 4 sekund zraste iz 440 na 470, samo cifre so letele :D
umexteacher ::
ker tu vsi nekaj "mislijo", sem se odločil it do ciganke ;) no šalonastran, ko bo stabilen, se ga bo vsaj dalo uporabljati čemur je bil prvotno namenjen
Roadkill ::
Važno da dogaja.
Vsake tolk mora bit ruker, da folk vidi, da ni ravno free money. Namesto da samo berete zgodbe o ljudeh, ki so z nič truda nabrali 5000btc sedaj malo pobrskajte za komentarji ljudi, ki so tri dni nazaj kupili nad 1000usd.
Pa folk, ki je investiral jurje evrov v minerje.
No pa da vidimo. Se vrača nazaj. Mogoče bo pa že jutri all time high. Folk se mora samo spomnit, da je bitcoinu šlo super že pred vstopom kitajske.
Vsake tolk mora bit ruker, da folk vidi, da ni ravno free money. Namesto da samo berete zgodbe o ljudeh, ki so z nič truda nabrali 5000btc sedaj malo pobrskajte za komentarji ljudi, ki so tri dni nazaj kupili nad 1000usd.
Pa folk, ki je investiral jurje evrov v minerje.
No pa da vidimo. Se vrača nazaj. Mogoče bo pa že jutri all time high. Folk se mora samo spomnit, da je bitcoinu šlo super že pred vstopom kitajske.
Ü
Včeraj sem prvič slišal za Bitcoin na slovenjski radijski postaji. Stavek je bil "vrednost Bitcoina še vedno pada". :)
Nimam pa pojma kateri radio je bil.
Nimam pa pojma kateri radio je bil.
Ü
DavidPuddy ::
Kakšna panika je povsod. Kaj vse pišejo na btc-e :) Bitcoin zgodba se pa resnici sploh še začela ni prav, ne pa da jo je konec :)
StarMafijec je izjavil:
Noro, me je skoraj fršlok. 6 ur sem bil proč od informacij, zdaj pa tole aaaa!
Kaj tole? Saj je krepko nad 500 trenutno. To je drago ta hip.
pegasus ::
Hm, ena ideja ... a je že kdo trolal 419 nigerijce, v smislu "sure, just buy bitcoins and send them over to me" ?
Vikking ::
Nevem če je že bila tale novička objavljena: mlada-slovenca-sluzita-milijone-pri-nas-o-tem-nihce-ne-ve-nic
Drugače, pa zakaj se vas več oseb ne spravi skupaj, vsak vloži nekaj keša in si kupite rig (se sploh še splača investirat 10k €, v rudarjenje). Pa skupaj rudarite?
Drugače, pa zakaj se vas več oseb ne spravi skupaj, vsak vloži nekaj keša in si kupite rig (se sploh še splača investirat 10k €, v rudarjenje). Pa skupaj rudarite?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
DejaVu ::
Zdaj se več ne splača, se je splačalo, če si si postavo rig dva ali več tedno nazaj. Zdaj imaš najprej ogromne težave dobit zadostno količino dobrih grafičnih kartic (nekatere rabljene 7950ke se prodajajo celo po 360 eur) v kratkem času.
Začet postavljat rig v upanju, da v roku dveh tednov dobiš solidno količino graf pa bi se splačalo samo, če pride do nove eksplozije valute kot je DOGE in si med prvimi pri koritu. To pa je že nekako preveliko tveganje.
Rudarjenje z eno ali dvema grafama pa se ne splača, raje tisti cajt, ko se ubadaš z nastavitvami, pooli, prodajo itd... nameniš obračanju hamburgerjev v mcdonaldsu, boš več zaslužil :)
Začet postavljat rig v upanju, da v roku dveh tednov dobiš solidno količino graf pa bi se splačalo samo, če pride do nove eksplozije valute kot je DOGE in si med prvimi pri koritu. To pa je že nekako preveliko tveganje.
Rudarjenje z eno ali dvema grafama pa se ne splača, raje tisti cajt, ko se ubadaš z nastavitvami, pooli, prodajo itd... nameniš obračanju hamburgerjev v mcdonaldsu, boš več zaslužil :)
Rudarjenje je lahko precej risky zadeva.
Na opremo čakaš tudi po več mesecev.
Ko oprema prispe je že veliko manj učinkovita.
Ko se zgodi večji napredek v rudarjenju (recimo prehod na fpga minerje) težavnost nekajkrat na mesec poskoči.
Lahko se ti podraži elektrika.
Vsak mining rig enkrat začne kurit več štroma, kot pa proizvaja kovancev.
Na opremo čakaš tudi po več mesecev.
Ko oprema prispe je že veliko manj učinkovita.
Ko se zgodi večji napredek v rudarjenju (recimo prehod na fpga minerje) težavnost nekajkrat na mesec poskoči.
Lahko se ti podraži elektrika.
Vsak mining rig enkrat začne kurit več štroma, kot pa proizvaja kovancev.
Ü
cincinknap ::
koliko časa čakaš na bitstamp, da ti "obdelajo" račun ( ko jim pošlješ kopijo osebne, podatke itd.) že dva dni imam namreč status v obdelavi...
na mtgox pa ni potrebe po dajanju podatkov iz osebnega dokumenta? niti kopije, kot to zahteva bitstamp? kako pa nakažeš eure na mtgox račun? nikjer ne najdem karkoli povezanega z nakazilom na mtgox računu...
tnx že vnaprej
na mtgox pa ni potrebe po dajanju podatkov iz osebnega dokumenta? niti kopije, kot to zahteva bitstamp? kako pa nakažeš eure na mtgox račun? nikjer ne najdem karkoli povezanega z nakazilom na mtgox računu...
tnx že vnaprej
Buggy ::
cincinknap je izjavil:
koliko časa čakaš na bitstamp, da ti "obdelajo" račun ( ko jim pošlješ kopijo osebne, podatke itd.) že dva dni imam namreč status v obdelavi...
tnx že vnaprej
sodelavec je cakal 5 dni do uspesne odobritve...podal pa je sken potnega lista in poloznice od elektricnega racuna kjer je njegovo ime. Mene to caka naslednji teden.
BTC rudarjeneje z grafiko se ne splača. LTC se splča malo. DOGE se splača 4x več od LTC-ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
umexteacher ::
Število je omejeno na 21M BTC , in vsako leto se jih zgubi (napamet) en procent, pol jih teoretično (in praktično) lahko nekoč zmanjka??
Vikking ::
Sicer zakaj potem toliko govora o prihodnosti valut, njihovi dobri rasti vrednosti čez čas.
Torej zakaj je problem v nekaj mesecih, da dobiš grafično?. Kar da odgovor na vprašanje, da so te valute kot trenutna uporabna tehnologija v plačilnem sistemu in njihove vrednosti, na zelo zelo kilavih nogah.
Če tisti ki sedaj kupujete in prodajate ne verjamete vanje, ampak samo verjamte v nek trenutni hype.
Zakaj ne bi investiral 10k € in si nakopal ostale "še ne" popularne valute ki so na trgu? Z takšnim trdnim prepričanjem kot ga imate, kako je to oh in sploh valuta, prihodnost, način novega trgovanja in plačilnega sistema. Bi odkartal brez problema za nek spodoben rig (sploh pa če bi vmesnem času že nekaj zaslužil z BTC-ji). Sploh pa dva meseca čakanja? smešna malenkost, če je to prihodnost.
Torej zakaj je problem v nekaj mesecih, da dobiš grafično?. Kar da odgovor na vprašanje, da so te valute kot trenutna uporabna tehnologija v plačilnem sistemu in njihove vrednosti, na zelo zelo kilavih nogah.
Če tisti ki sedaj kupujete in prodajate ne verjamete vanje, ampak samo verjamte v nek trenutni hype.
Zakaj ne bi investiral 10k € in si nakopal ostale "še ne" popularne valute ki so na trgu? Z takšnim trdnim prepričanjem kot ga imate, kako je to oh in sploh valuta, prihodnost, način novega trgovanja in plačilnega sistema. Bi odkartal brez problema za nek spodoben rig (sploh pa če bi vmesnem času že nekaj zaslužil z BTC-ji). Sploh pa dva meseca čakanja? smešna malenkost, če je to prihodnost.
Nikec3 ::
Nevem če je že bila tale novička objavljena: mlada-slovenca-sluzita-milijone-pri-nas-o-tem-nihce-ne-ve-nic
Nabavila sta Model S-a, kot se spodobi.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
frudi ::
Sicer zakaj potem toliko govora o prihodnosti valut, njihovi dobri rasti vrednosti čez čas.
Zakaj vsi ne investiramo v rudarjenje, čeprav v tem trenutku ni profitabilno? Preprosto, če se zanašaš na to, da bo določena kriptovaluta v prihodnosti vredna (precej) več, se je pa trenutno ne splača rudariti, potem je bolj smiselno z danim denarjem direktno kupiti to valuto, kot taisti denar investirati v rudarjenje. Dobiš recimo več LTC za svoj denar, če jih preprosto kupiš v tem trenutku, kot če čakaš par tednov na kartice in neizogiben vmesni dvig težavnosti.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
cincinknap ::
a mi lahko kdo razloži kako si naložiš denar na mtgox?
nikakor ne uspem najti povezave na njihovi strani
nikakor ne uspem najti povezave na njihovi strani