» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
47 / 270
»»

Loocas ::

trnvpeti je izjavil:

tako se govori
to je hrana za nove
dokler drzava ne bo dala zegna, do takrat borza nima kaj praskat
medtem norveska ni dala zegna
mislis, da bo drugje drugace?

Tebi niti osnove niso jasne.. človek.. kakšnega žegna?
Pa kaj pol če bo na Norveškem davek na kapitalski dobiček? KAJ POTEM?? Saj je na vse trgovanje z delnicami tudi, pa ni konec ne borze, ne delnic, ne tega sveta.

Daj si malo uredi misli, lepo te prosim, ker izpadaš tumpasto.
Matev - najslabši troll vseh časov

papasmrk ::

Bitcoin zaenkrat še ne more biti neka resna valutam je pa verjetno nek pokazatelj kako bodo v prihodnosti valute izgledale.
Zaenkrat je bitcoin zlorabljen, gre se samo za to kdo bo na borzi koga čimbolj nategnil (poceni kupil, kasneje dražje prodal). Če ne drugega je zaenkrat pionir med kriptovalutami, ki mu zaenkrat zamerim je nestabilna vrednost in počasnost (ena ura da iz točke A nakažem na točko B je za moderno valuto predolgo).

trnvpeti ::

Loocas je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

tako se govori
to je hrana za nove
dokler drzava ne bo dala zegna, do takrat borza nima kaj praskat
medtem norveska ni dala zegna
mislis, da bo drugje drugace?

Tebi niti osnove niso jasne.. človek.. kakšnega žegna?
Pa kaj pol če bo na Norveškem davek na kapitalski dobiček? KAJ POTEM?? Saj je na vse trgovanje z delnicami tudi, pa ni konec ne borze, ne delnic, ne tega sveta.

Daj si malo uredi misli, lepo te prosim, ker izpadaš tumpasto.

nekaj si vpletel borzo(pac si moral mal dat na ogenj), in dokler drzava nekaj ne naredi, borza nima kaj praskat
sej ti je jasno to

sam moras mal druge zainteresirat a ne

trnvpeti je izjavil:

nekaj si vpletel borzo(pac si moral mal dat na ogenj), in dokler drzava nekaj ne naredi, borza nima kaj praskat
sej ti je jasno to sam moras mal druge zainteresirat a ne

tako ja, glavo globoko v pesek...

rajsi povej, katere coine se splaca sedaj(aja ne ves, si premali, premalo vpliva, premala baza na s-tju), ker so btc in ltc prevec nestabilni

in ko bo tisti tretji coin prisel previsoko, oz se bo dobickonost ustavila, se bo pojavil cetrti coin

aja, a je kdo na zgubi, oz bo?

Roadkill ::

trn... dej odpri topic, kjer boš razkrinkal zaroto bitcoina.

Tale topic je bolj namenjen debati o BTC, kot o smislu svetovne ekonomije in iluminatih.

Hvala.
Ü

ce nekdo prodaja, in ce nekdo reci, da bo wall street dal in da bo poraslo v nebo, se mi _ne_ zdi debata o namenu btc

Lonsarg ::

Lol, to ti pa delajo mediji. Režiser se je spomnu vtaknt v Almost Human, nanizanko, ki se dogaja leta 2048, bitcoin:D

Truga ::

papasmrk je izjavil:

počasnost (ena ura da iz točke A nakažem na točko B je za moderno valuto predolgo).

Se popolnoma strinjam. A kaj ko je alternativa 3 dni do enega tedna. Toliko namrec traja da nakazes nekaj v tujihno pri nasih bankah...

gruntfürmich ::

trenutno lokalni dip. malo pozornosti za špekulante!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

StarMafijec ::

Ne no :(.

Dost mam, vse bom prodau.

Zgodovina sprememb…

Truga ::

50/50 pac. Lahko da bo lahko da ne bo. Ce bo crashu bo izpadu kot kul tip, ce ne bo izpadu kot kreten :D

eh.. že sam Max Keiser lahko vzdržuje ceno BTCja nad 200USD (če bi mu bilo to v interesu).

Max Keiser je praktično najbolj iskan finančni komentator ter investor (z mnogo 100M USD pod palcem) na tej naši zemljici in velik protagonist cryptovalut.

http://www.maxkeiser.com/

prebrati si moras cel clanek, ne samo eno cifro($10)

sem prebral cel ta krep, ja

Virjan ::

Zgleda kot game over dokler Wall Street ne vstopi čez par mesecev.Indija ni niti omembe vredna po temle, kar se zdaj dogaja.
Kitajce lahko zbrišemo iz zemljevida.Vsesplošna panika bo po mojem mnenju pahnila vse skupaj na 200$ v kratkem...

Klampfer ::

Groza.
Bogomir

Nikec3 ::

Spat grem pri 700 €, zbudim se pri 550, tole pišem pri 540. Najbolj "grozljivo" pa je, da se BTC še najbolje drži od vseh valut. Očitno bo bolje počakati decembra, da vidimo kako približno bodo stvari stale. Res nisem pričakoval pok balončka tako hitro. Da bi stvar lahko padla pod 200 ne verjamem, ker mi enostavno ni logično, da bi milijoni, ki uporabljajo Bitcoin za stalno končalo z njim.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Smurf ::

To, da se Bitcoin bolje drzi od ostalih valut je logicno, glede na to, da so le te rastle ravno zaradi bitcoina.

a logicno ti je pa bilo, da je prislo na 1200?

Nikec3, grozljivo je tudi to, da ne ločiš med dolarji in evri.
Jst sm itak v kešu v veliki večini.. me niti kaj dosti ne gane tole...

Nikec3 ::

Loocas je izjavil:

Nikec3, grozljivo je tudi to, da ne ločiš med dolarji in evri.
Jst sm itak v kešu v veliki večini.. me niti kaj dosti ne gane tole...

Ja, $ mislim. Sej je jasno, da se okrog kriptovalut vedno govori v $.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Machete ::

valuta je pri življenju že nevem koliko let, tu pa jočete ob gibanjih v dveh dneh..
come on..
ne boste milionarji v enem tednu, ko ste prvič prebrali za BTC

Smurf ::

trnvpeti je izjavil:

a logicno ti je pa bilo, da je prislo na 1200?

Ne vidim , kje sem to napisal, niti kaj ima to veze z mojim zgornjim komentarjem.

DeeJay ::

če hočte pršparat živce sta samo dve poti:

1. položiš 5-10% svojega keša na bitstamp
2. kupiš BTC (ali menjaš v LTC), ki jih spraviš v svojo offline denarnico
3. zapreš vse grafe
4. greš v službo ali počneš dejansko kej produktivnega
5. čez eno leto pogledaš kako je stanje, če je zadovoljiv plus prodaš, če je minus greš na točko 3.

ne kupiš nič in se ne ubadaš s cryptovalutami

SasoS ::

O globalnem poku balončka in interpretaciji tistega tipa zgoraj, bi težko govoril...v končni fazi se je (do sedaj zaenkrat do pikice enaka) zgodba odvijala aprila (nisem pa jaz "trading floor senior executive and Federal Reserve bank examiner" tako da najbrž tudi jaz lapam v 3 krasne :D), takrat bi lahko padlo na $10 pa ni. 2.10 je bila cena $100. Če bo cena 2.1 $200 je to še vedno 100% profit v treh mesecih...

SasoS je izjavil:

O globalnem poku balončka in interpretaciji tistega tipa zgoraj, bi težko govoril...v končni fazi se je (do sedaj zaenkrat do pikice enaka) zgodba odvijala aprila (nisem pa jaz "trading floor senior executive and Federal Reserve bank examiner" tako da najbrž tudi jaz lapam v 3 krasne :D), takrat bi lahko padlo na $10 pa ni. 2.10 je bila cena $100. Če bo cena 2.1 $200 je to še vedno 100% profit v treh mesecih...

Razloži to nekomu, ki je kupil po $1.150,00 :D
Bogomir

Virjan ::

Gledam kako eden kupuje za $183K bitcoinov pri $515 na BTC-e.
Al pa ima volovska jajca, da vecjih ni na svetu al pa je bot. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Virjan ()

SasoS ::

Ja isto kot oni, ki je kupil po $260 aprila... :D

Mogoče še to, BTC in ostale kriptoje (žal?) kontrolira precej malo ljudi. Mi vsi se igramo samo z drobižem...
Velik del te igre je tudi, da (poceni) nazaj dobiš kovance, ki si jih drago prodal. Če računaš samo na rast, slej kot prej trčiš ob strop...

Kako pa se na mtgox keširajo 8-O
Bogomir

Aston_11 ::

Nekako je spet prišla do izraza teorija stare mame in bo posekalo vse tiste zanesenjake, ki so se v ringinšpil vključili zadnje tri tedne.

jype ::

Je bil pa kar kul donos - količino bitcoinov se je dalo z malo potrpežljivosti potrojit.

49106 ::

>količino bitcoinov se je dalo z malo potrpežljivosti potrojit.
Gotovino tudi, in za to nisi rabil bit einstein :D Je pa tezko spet vstopiti na vlak ob takem trendu navzdol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

gslo ::

men se število kovančkov kar veča, ampak že mal pisano gledam, ko spremljam ceno v USD. :-D ah fuck it, kar sem mislil namenit za praznično zapravljanje, sem dal na stran. božiček BO!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

Machete ::

Če božička brez sreče na crypto kovancih ne bi bilo, potem premisli še enkrat kam oz. kako oplajaš svoj denar.

gslo ::

verjetno ne bi bilo nepotrebnega nabavljanja gadgetov, ampak ima se može se, pri tem profitu si pač lahko privoščim eno tablico. :-P

vem na kaj namiguješ, ni to. moj začetni vložek in par kosov profita je že davno zunaj, vseeno pa boli, če izhlapeva dobiček. se vsaj ne držim preveč kislo. :)

bi_đi ::

BTC na 360€ LTC na 10€ ogromen padec pa še vikend bo kmalu tu.

Gladi ::

Na /r/bitcoin je bla objavljnena številka ameriške vroče linije za pomoč ljudem, kateri želijo narest samomor :)) No, sej to ni smešno...

innerspace ::

jype je izjavil:

Je bil pa kar kul donos - količino bitcoinov se je dalo z malo potrpežljivosti potrojit.

Mene matra to, da se moj spalni urnik pokriva s padcem vrednosti.
Ce ne bi spal, bi komot profitiral.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

pegasus ::

Naštimaj si budilko, ki se oglaša na vrednost btc :D

Ja, kot tisti prikupen zvok ob transakcijah na bitstampu..bling, bling:D

lambda ::

innerspace je izjavil:

jype je izjavil:

Mene matra to, da se moj spalni urnik pokriva s padcem vrednosti.
Ce ne bi spal, bi komot profitiral.

Tudi spanec je precej vreden ;) morda več, kot bo nekoč bitcoin.

Kdo to sploh kupuje sedaj, ko je totalna razprodaja? Špekulanti? Fazani?

gruntfürmich ::

imam občutek da bo počasi konec današnjega dipa.
kaj pravite ostali?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

pegasus ::

Ni še $120, tko da še nisem nič kupil :D

49106 ::

pegasus je izjavil:

Ni še $120, tko da še nisem nič kupil :D

Funny guy :D

gruntfürmich je izjavil:

imam občutek da bo počasi konec današnjega dipa.
kaj pravite ostali?

Makes sense, or does it?

Tezko karkoli rect, zdi se mi, da lahko pade na 415, morda celo do 400.
Ampak vprasanje kaj se lahko zgodi, ce pade na 399:)

Sploh ni daleč od 399. S to hitrostjo bo tam v pol ure.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()
««
47 / 270
»»