» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
40 / 270
»»

psickolog ::

lambda je izjavil:

Greš z mano stavit 1k € denarja, da bo (jaz trdim) BTC prej dosegel vrednost 200 €, kot 2k € (na BTCe)? ;) Če ja, povej, sem takoj za ...

Do takrat, ko se bo zgodilo eno ali drugo, bo tisti jurček že davno podvojen. Se nekako ne splača :D

3man ::

7student7 je izjavil:

Na BTCe sem si pravil 2K€, kaj mi svetujete za nakup in zakaj :)

Zakaj si pa najprej to naredil, če ne veš kaj bi zdaj...
Bitcoin bo en dan 100k € pravjo: http://www.coindesk.com/bitcoin-price-r...
Iz Wall streeta bodo že vedeli ;)

7student7 ::

3man je izjavil:

7student7 je izjavil:

Na BTCe sem si pravil 2K€, kaj mi svetujete za nakup in zakaj :)

Zakaj si pa najprej to naredil, če ne veš kaj bi zdaj...
Bitcoin bo en dan 100k € pravjo: http://www.coindesk.com/bitcoin-price-r...
Iz Wall streeta bodo že vedeli ;)

Dol še vedno lahko vzamem ....
Drugače pa sem prej bolj mislil ali nakup BTC ali pa kakšne Alte

lambda ::

psickolog je izjavil:

lambda je izjavil:

Greš z mano stavit 1k € denarja, da bo (jaz trdim) BTC prej dosegel vrednost 200 €, kot 2k € (na BTCe)? ;) Če ja, povej, sem takoj za ...

Do takrat, ko se bo zgodilo eno ali drugo, bo tisti jurček že davno podvojen. Se nekako ne splača :D

Ah dj no, a ne štekaš fore, to je sam win-win stava :P

DejaVu ::

A trenutno z crypto valutami ljudje trgujejo na roke (izbirajo dobre ponudbe ročno) ali je od zadaj že avtomatizem, ki avtomatsko sprejema dobre ponudbe in daje ponudbe online?

Zdaj kolko vidim je ene 30-40 crypto valut in folk na veliko menjava med njimi in BTC, exchange rati pa zelo burno nihajo gor in dol in bi definitivno lahko lepo zaslužil z enim avtomatskim sistemom, ki bi si ga sprogramiral.

blackbfm ::

sej imaš neke api dostope..tako da kar na delo:D

terryww ::

sam je nerodno ko je več kode za error handling kot za logiko...
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

ne bi rad ravno tople vode izumljal, če že obstajajo programske rešitve...

StarMafijec ::

DejaVu je izjavil:

Recimo?

frudi ::

BTC is dead, long live... mBTC! :)

No, prehod bo zagotovo trajal še kar nekaj časa, ampak z bitcoinity se je sedaj končno začel. Po mojem pravilna poteza in upam, da bodo tudi drugi servisi čimprej sledili.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

blackbfm ::

A se ti ne zdi mal prekmal govort o nekih prehodih. To kar se zdaj dogaja je itak ne-normalno.

Iatromantis ::

DeeJay je izjavil:

Ta tema obstaja od 2.6.2011, se pravi dve leti in pol.
Tisti, ki jo spremljate že od takrat, če danes še niste multimiljonarji, pol pa tut ne vem kaj ste počel.

Včasih pomislim, da bi imel manj težav, če bi res tedaj investiral, a kdo ve, tudi denar lahko prinaša težave.

Se pa delno izpolnjuje črnogled scenarij, kjer bi v prihodnosti porabili tako neznanske količine energije za bitcoin sisteme, da bi je primanjkovalo za bolj pomembne reči.

Bitcoin Mining Uses $15 Million's Worth Of Electricity Every Day

Loocas ::

DejaVu je izjavil:

In kakšne programske rešitve naj bi to bile?? A take, ki ugotalvjajo misli prodalacev in kupcev na cryptoborzah.. kuj kupm!
Matev - najslabši troll vseh časov

Loocas je izjavil:

DejaVu je izjavil:

In kakšne programske rešitve naj bi to bile?? A take, ki ugotalvjajo misli prodalacev in kupcev na cryptoborzah.. kuj kupm!

Kot je recimo metatrader za forex...

Loocas ::

ne moreš tega počet pri veliki večini altov, ker nimaš nobene nakupne/prodajne globine.. pozabi.
Matev - najslabši troll vseh časov

Truga ::

Iatromantis je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ta tema obstaja od 2.6.2011, se pravi dve leti in pol.
Tisti, ki jo spremljate že od takrat, če danes še niste multimiljonarji, pol pa tut ne vem kaj ste počel.

Včasih pomislim, da bi imel manj težav, če bi res tedaj investiral, a kdo ve, tudi denar lahko prinaša težave.

Se pa delno izpolnjuje črnogled scenarij, kjer bi v prihodnosti porabili tako neznanske količine energije za bitcoin sisteme, da bi je primanjkovalo za bolj pomembne reči.

Bitcoin Mining Uses $15 Million's Worth Of Electricity Every Day

15 miljonov je smesno nizka cifra. Daj za primerjavo se koliko porabijo datacentri svetovnih bank, pol pa upostevaj se da traja par dni za mednarodno nakazilo (namest nekaj minut kot pri BTC), pa bos hitr vidu kaj se bl splaca.

frudi ::

Še avtor prispevka v nadaljevanju pove, da so tiste cifre o predvideni porabi elektrike (M$15 dnevno) hudo napačne, saj temeljijo na predpostavki, da rudarijo v glavnem GPU-ji. Kar pa seveda že dolgo ni res, trenutni ASIC minerji so za par velikostnih razredov bolj energetsko učinkoviti. Bolj realna ocena je, da celotna bitcoin mreža kuri par 10 MW, oziroma na ravni enega spodobnega data centra. Prevedeno v $ to pomeni kakšnih $100k elektrike na dan.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

StarMafijec ::

In poraba energije bo še drastično poskočila, saj je čakajočih na miner ogromno.

frudi je izjavil:

No, prehod bo zagotovo trajal še kar nekaj časa, ampak z bitcoinity se je sedaj končno začel. Po mojem pravilna poteza in upam, da bodo tudi drugi servisi čimprej sledili.

To je kot ukrep Anteja Markoviča 89ga leta, ko je odrezal 4 nule :) Nobene vsebine.
A veš kaj se je zgodilo? Za trenutek je izgledalo obetavno potem pa je šlo vse po starem. Saj ne vemo vrednost BTCja čez 1 leto. Če bo ta $100k potem z mBTC niso nič naredili. Če bo $1 potem je mBTC še bolj brezvezen...

Sem vprašal Pahorja kaj si misli, pa je reku: "So what" :P

pegasus ::

A panika okrog naših bank sega tudi do btc? :D

SasoS ::

Bolj panika kitajcev:

http://www.bloomberg.com/news/2013-12-0...

Niso mi niti jasne cifre na okcoin teh zadnjih nekaj dni. 4,2M LTC volumna v 24h je 20% vseh coinov, v $ pa je promet z LTC cca 3x višji od BTC. Nenormalno...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

sash69 ::

Dvomim...

To je zelo agresivno prodajanje. Recimo gledam transakcije na Bitstampu in se mi zdi kot da nekdo (ali pa ene par oseb) želi cash-outat enormno količino BTC-jev. Kakor da je nekdo nekaj ukradel. :) (mi pride na misel novica od včeraj)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

umexteacher ::

Evo, Kitajska je rekla NE pa se je takoj zamajalo :) V ukradenih bitcoinih je nekaj takih, ki so sledljivi (0,0666 btc lastnika okradene strani) in jih bodo dobili, če sem prav razumel namen.

Prodal vse skoraj pri vrhu :D zdj pa spremljat ...

Truga ::

3man je izjavil:

frudi je izjavil:

To je kot ukrep Anteja Markoviča 89ga leta, ko je odrezal 4 nule :) Nobene vsebine.
A veš kaj se je zgodilo? Za trenutek je izgledalo obetavno potem pa je šlo vse po starem. Saj ne vemo vrednost BTCja čez 1 leto. Če bo ta $100k potem z mBTC niso nič naredili.

Ko bo su cez miljon bo pac osnovna enota postala μBTC. Jaz ne vidim problema...

DeeJay ::

Sej kitajska novica je bl pozitivna kot negativna, sam paniko je pa ustvarlo :)

MrX ::

lepa šansa za nabavt je bla!

sej bo še... to dans še ni konc. Počaki da se US zbudi... pol bo pa pomojem huge drop.... špekuliram :)

Lepa šansa za prodajat in nabavljat je ;)

Aston_11 ::

Lahko prodajaš, predenj se amerikanci zbudijo in kupiš, ko gredo spat, ko je panika proti koncu.

lahko se pa zaj... in amerikanci začnejo pocen kupovat in do konca dneva cena full zraste :)

Pizzicato ::

Moje mnenje:

Ogromno kovancev se je prodalo (hkrati pa so nekateri poceni kupili z denarjem ki jim je bil na razpolago na njihovem računu), ko je cena skokovito padla. Sedaj imajo tisti ki so prodali, na računu kar nekaj $, ki jih večina ne bo vnovčila, ampak bo začela nazaj kupovat, sedaj ko je cena še dokaj nizka.

Kaj kmalu pričakujem skokovit porast vrednosti BTC :)

Evo, kot sem napisal :-)
Bogo

Zgodovina sprememb…

bbf ::

Novica je bila slabo prevedena!

why?

gslo ::

danes so res lepo zmanipulirali trge! dobro, da danes nisem sedel v pisarni, ker bi ziher kakšno neumno potezo potegnil.

A je kdo že na cex.io trgoval in kaj pridelal?

markosk ::

Kako hitro poteka izplačevanje na bitstampu/mtgox-u(v kolikem času pride denar na račun) oz. kje imate najboljše izkušnje z izplačevanjem?

Slooki ::

Mi lahko kdo pomaga nastavt (cgminer-ja), da bi lahko mine-u na multipool-u ? Ker men njihov tutorial ni čist jasn. Hvala za odgovor.

Lep pozdrav, Matic!

Aston_11 ::

Kaj ti ni jasno, ker tam je pa res vse jasno. Za cgminer izberi na prvi strani, ali hočeš, da samo izbira ali hočeš izbrati sam.

presenetljivo miren market je danes..... nekaj se kuha :)

markosk je izjavil:

Kako hitro poteka izplačevanje na bitstampu/mtgox-u(v kolikem času pride denar na račun) oz. kje imate najboljše izkušnje z izplačevanjem?

naj nekdo odgovori, ker mene tudi zanima...

slovenec_89 ::

Na Goxu 1 mesec, na Stampi 2-3 dni.

Tarzan ::

Minerji ne prodajajo toliko kot ponavadi, ko bodo navalili, bo spet padel. ;)
Wait, waitm, ali pa bo že prej zrasel.
:D

Tarzan ::

--Evo, prodaja se, brez da bi bilo kaj dosti kupcev na fronti. Zdaj pa da vidimo kje je trenuten minimum.

gruntfürmich ::

podlegel pritisku (notranjem) in kupil btc...:'(
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

sm mel kr dobr občutek prej :) zatišje pred nevihto je blo cel dan... pol pa BAM!

Vedelo se je, da je špekulativni balon. Bili smo že en čas na ~1000. Bound to happen.

(k sreči sem na pravem bregu)

lambda je izjavil:

Vedelo se je, da je špekulativni balon. Bili smo že en čas na ~1000. Bound to happen.

(k sreči sem na pravem bregu)

Seveda, zdaj vsi vse vemo :)

Ajde, pa mal pomlatmo slamo - do kam bo šlo? Pravim, da bo v nasl 3 dneh min med 330 in 380.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3man ()

sam vseen mam občutek, da pod 800 ne bo šlo in da bomo še dans nazaj na 1000 :)

3man je izjavil:

Seveda, zdaj vsi vse vemo :)

Medtem, ko si ti to modroval, sem svoje $ pomnožil z 1.04 ...

Pa mi je še vedno jasno, da je balon. A na teh vlakih se da tudi zaslužit.

Do kje bo šlo? Sub 500 IMO (v tem mesecu).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lambda ()
««
40 / 270
»»