Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
fightfight4 ::
Se splača zdle LTC je kupt? Po moje, ko bo enkrat prebilo mejo 10$ bo šlo samo še navzgor. Saj jih bi že prej pa jih nisem mogu, ker so verjetno 1. nakaj pri btc-e.com šušmarili 2. pa še ta liqpay...
DavidPuddy ::
A mi lahko kdo pogleda moj wallet. Meni zgleda kot da mi je nekdo sunil 3.9951 BTC-je
https://blockchain.info/sl/address/1Gs6...
Jaz sem nakazal na ta naslov 16Ak6QPyqQhJRGeNEtkpL5Mk9nZ9T8KvAX - 0.63380992 BTC
Ni mi pa jasno kaj je to drugo nakazilo na naslov 16Q4mxGyuTRGsatsDwazieRoCNUpjpqY1U - 3.9951 BTC
Tega drugega nisem jaz nakazal. In zakaj to traja že 37 min? A ni tako da dobiš denar največ v 10 min?
In zakaj piše potem da je moje stanje 0.0049 BTC, če pa gledam v Bitcooin clientu da mam še 4 BTC-je gor.
A lahko nekdo hitro pogleda, ker me kar zvija v želodcu
Jaz sem nakazal na ta naslov 16Ak6QPyqQhJRGeNEtkpL5Mk9nZ9T8KvAX - 0.63380992 BTC
Ni mi pa jasno kaj je to drugo nakazilo na naslov 16Q4mxGyuTRGsatsDwazieRoCNUpjpqY1U - 3.9951 BTC
Tega drugega nisem jaz nakazal. In zakaj to traja že 37 min? A ni tako da dobiš denar največ v 10 min?
In zakaj piše potem da je moje stanje 0.0049 BTC, če pa gledam v Bitcooin clientu da mam še 4 BTC-je gor.
A lahko nekdo hitro pogleda, ker me kar zvija v želodcu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DavidPuddy ()
McClane ::
Meni je trajalo tam nekje 3 dni..tako da je verjetno kar normalno.
Ali je kdo poskušal spraviti kak denar Iz Paypala na Payeer in od tam naprej na BTC-E račun? Se da kako?
Ali je kdo poskušal spraviti kak denar Iz Paypala na Payeer in od tam naprej na BTC-E račun? Se da kako?
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
DMouse ::
DavidPuddy je izjavil:
A mi lahko kdo pogleda moj wallet. Meni zgleda kot da mi je nekdo sunil 3.9951 BTC-je
Če v trgovini plačaš račun za 0.63 EUR s 5 evrskim bankovcem, boš dobil nazaj 4.37 EUR. No to drugo nakazilo za 3.9951 je točno to. Tebi se zdi da je šlo nekam drugam, ampak v resnici je šlo na enega od tvojih naslovov, zato ti v clientu še vedno kaže 4 BTC.
jype ::
7student7> Zakaj se uporablja tale security na BTC-e
"Standardni" 2factor auth (z Google Authenticator, na primer).
"Standardni" 2factor auth (z Google Authenticator, na primer).
7student7 ::
jype ::
7student7> Ko kliknem "create a key" moram notri vnesti geslo "Enter one-time password:"
Na zaslon dobiš QR kodo, ki jo s telefonom, na katerem je Google Authenticator, poskeniraš (v Google Authenticatorju izbereš settings/set up account/scan a barcode).
Na zaslon dobiš QR kodo, ki jo s telefonom, na katerem je Google Authenticator, poskeniraš (v Google Authenticatorju izbereš settings/set up account/scan a barcode).
DavidPuddy ::
DavidPuddy je izjavil:
Če v trgovini plačaš račun za 0.63 EUR s 5 evrskim bankovcem, boš dobil nazaj 4.37 EUR. No to drugo nakazilo za 3.9951 je točno to. Tebi se zdi da je šlo nekam drugam, ampak v resnici je šlo na enega od tvojih naslovov, zato ti v clientu še vedno kaže 4 BTC.
Jep. Vse je v redu. Me je skoraj kap prej. Sem v tem času tudi sam raziskal malo kako gre s temi transakcijami. Šlo je res nekam drugam, ker tako potekajo transakcije ampak ne na moj naslov, ker tisto ni moj naslov.
7student7> Ko kliknem "create a key" moram notri vnesti geslo "Enter one-time password:"
Hvala "jype" ti bi bil lahko moj finančni svetovalec :)
Sepravi da ta zadeva ni nujno potrebna, je pa zaželjena, al kako ?
SasoS ::
Tisto je tvoj naslov, wallet po defaultu zgenerira 100 naslovov ravno zaradi tega pošiljanja drobiža. Zato je wallet tudi dobro backupirati po vsaki transakciji, saj se ti lahko zgodi da neka stara kopija ne bo več imela ključa do naslova kjer je trenutno tvoj "drobiž".
Katero opcijo je pametno izbrati pri Security - Two-factor authentication pri BTCe
- Log in
- Withdraw funds
- Change security settings
Kaj se zgodi če izgubiš telefon ?
- Log in
- Withdraw funds
- Change security settings
Kaj se zgodi če izgubiš telefon ?
sergejevic ::
Pozdravljeni!
Ali mi lahko kdo razloži, kaj vnesete pri SEPA depozitih na BTC-e v rubriko referenca? Koliko časa traja, da preide nakazilo na BTC-e račun?
Hvala za odgovor že vnaprej!
Ali mi lahko kdo razloži, kaj vnesete pri SEPA depozitih na BTC-e v rubriko referenca? Koliko časa traja, da preide nakazilo na BTC-e račun?
DeeJay ::
men pa zadeva nekak noče delat.... sm na iphone dal google authenticator, poskeniru QR, dobim kodo, ki se menja vsako minuto, sam ko jo vpišem, mi vedno napiše, da je Invalid Password..... Any ideas?
men pa zadeva nekak noče delat.... sm na iphone dal google authenticator, poskeniru QR, dobim kodo, ki se menja vsako minuto, sam ko jo vpišem, mi vedno napiše, da je Invalid Password..... Any ideas?
EDIT:
Fixed... napačen čas sem mel na iphonu
Gregor P ::
Nekaj rdečega se dogaja
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Nejcolin ::
Zadnje čase se malo zanimam za Bitcoine. Kot sem bral se minanje več ne splača na domačem računalniku. Ker bi rad poskusil kako vse to izgleda me zdaj zanima kaj se najbolje splača. Seveda ne bi investiral stotake.
Kako naj dobim bitcoine in kaj potem z njimi?
- lahko dobim recimo 0.1 bitcoina in za koliko denarja?
- so strani kot recimo: http://play4coins.com/ scam? Lahko prvo poskusim s tem?
No in ko dobim nek procent bitcoina, kaj potem?
Seveda še ogromno ne vem in poskušam se veliko naučiti. Sem pa na Ekonomski :)
Glede minanja pa imam:
MSI Radeon HD 7750 2GB DDR3 R7750-2GD3
Intel i5 3550
Torej se mi ne splača, right?
Glede minanja pa imam:
Intel i5 3550
bluefish ::
Greš na eno od menjalnic (recimo BitStamp, BTC-e), kupiš določeno število BTC-jev (da, tudi 0,1) za želeni znesek. Cena za eno enoto je znana.
Minanje na lastnem računalniku se ne splača, ker se sedaj uporabljajo namenske enote.
Minanje na lastnem računalniku se ne splača, ker se sedaj uporabljajo namenske enote.
Tarzan ::
Rudarjenje Bitcoinov se s to opremo ne splača, se bi pa mogoče splačalo zrudarit kako drugo valuto, recimo Litecoin (LTC), te pa potem menjaš v Bitcoin (BTC).
Oboje sta kriptovaluti, LTC je novejša in temelji na drugačnem algoritmu. Tu namenskih strojev za rudarjenje (še) ni, zaradi česar se načeloma rudarjenje z grafično kartico še vedno splača.
Je pa še kup razlik v delovanju, overjanju blokov, hitrosti procesiranja transakcij,... Pogooglaj.
Kaj je pa razlika med Bitcoin in Litecoin?
Oboje sta kriptovaluti, LTC je novejša in temelji na drugačnem algoritmu. Tu namenskih strojev za rudarjenje (še) ni, zaradi česar se načeloma rudarjenje z grafično kartico še vedno splača.
Je pa še kup razlik v delovanju, overjanju blokov, hitrosti procesiranja transakcij,... Pogooglaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tarzan ()
sergejevic je izjavil:
Pozdravljeni!
Tudi mene to zanima, oziroma kako vedo kdo je plačnik ( na koga naj pišejo nakazani znesek)
stalker ::
Zadnje čase se malo zanimam za Bitcoine. Kot sem bral se minanje več ne splača na domačem računalniku. Ker bi rad poskusil kako vse to izgleda me zdaj zanima kaj se najbolje splača. Seveda ne bi investiral stotake.
Glede minanja pa imam:
Intel i5 3550
Jaz občasno klikam po takih straneh:
http://www.coinbox.me/ na dnu strani imaš seznam strani, kjer dobiš free bitcoine, če vneseš naslov svoje denarnice
http://freebitco.in/ zastonj loterija, če imaš srečo, lahko dobiš tudi 0,2 BTC
ni scam, dobiš izplačano takoj, ko dosežeš neko vrednost.
Na teh in podobnih straneh so zneski v rangu nekaj mikroBTC, ne splača se, razen, če nimaš nič produktivnega za delat. Jaz sem v enem tednu s temi stranmi zaslužil 0,1€.
psickolog ::
Kako to da ima BTCe tak mail root.servers.btc@gmail.com za morebitno pošiljanje ID dokumentov. Kje ste pa vi oddali ID dokumente ...
SasoS ::
http://www.washingtonpost.com/blogs/the...
Tukaj jih sumijo da so premikali slabih 195k BTCjev
Tukaj jih sumijo da so premikali slabih 195k BTCjev
black ice ::
Tristo kočevskih medvedov, prva dva znaka sta (več kot očitno) odveč. Na žalost več ne morem urediti zgornjega posta.
koramberger ::
Ker imam na bitstampu verify-an accound, bi prijatelj rad, da mu nabavim (malce) večjo količino bitkojna.
Ali je kakšen catch, kjer moram bit posebej previden oz. lahko gre kaj narobe?
On nakaže na moj bitstamp račun prek SEPA-e, jst kupim bitcoine, potem pa jaz z bitstampa prenesem bitcoine v njegov wallet.
That's it, ne?
Ali je kakšen catch, kjer moram bit posebej previden oz. lahko gre kaj narobe?
On nakaže na moj bitstamp račun prek SEPA-e, jst kupim bitcoine, potem pa jaz z bitstampa prenesem bitcoine v njegov wallet.
That's it, ne?
Dzuro10 ::
Sicer ne vem kako je z depozitom na tvoj račun od druge osebe, ampak beri tole (iz strani bitstamp):
Third party deposits are prohibited. Third party transfers from corporate bank accounts require further KYC checking. Please contact our support before making a transaction.
What is third party deposit?
Third party deposits are defined as those deposits which originate from or are drawn upon an account at a financial institution which is titled in a name other than that of the receiving Bitstamp account holder(s).
Third party deposits are prohibited. Third party transfers from corporate bank accounts require further KYC checking. Please contact our support before making a transaction.
What is third party deposit?
Third party deposits are defined as those deposits which originate from or are drawn upon an account at a financial institution which is titled in a name other than that of the receiving Bitstamp account holder(s).
koramberger ::
Ahm. OK, hvala, bomo rajši tako naredili ja.
Sje jst lahko potem bitcoine dam kar na njegov bitstamp, pa on potem dela z njimi kar hoče ne?
(Ali rabi za to tudi verifyjan acc?)
Sje jst lahko potem bitcoine dam kar na njegov bitstamp, pa on potem dela z njimi kar hoče ne?
(Ali rabi za to tudi verifyjan acc?)
Ti mu jih lahko nakažeš v njegovo denarnico. Za karkoli počet na bitstampu bo rabil verificiran account.
Dzuro10 ::
Je že kdo naredil SEPA nakazilo na btc-e in koliko časa so rabili, da so denar nakazali na račun?
Nejcolin ::
Mi lahko kdo na hitro obrazloži kaj moram naložiti in kje se registrirati, da lahko začnem minati LTC?
Hvala.
Hvala.
Mi lahko kdo na hitro obrazloži kaj moram naložiti in kje se registrirati, da lahko začnem minati LTC?
Hvala.
USD na BTCe
Sem šele sedaj videl da bi rad minal, jebat ga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 7student7 ()
Gregor P ::
Kaku rudeče je "danes"
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
StarMafijec ::
Koliko časa pa traja, da se na BTC-E nakaže fiat ali BTC in obratno, torej da se ven potegne?
deleted ::
Eh, tej pumpi altcoinov so kar naenkrat postali strašansko moderni(: Večina ljudi očitno kupi na vrhovih, potem pa pač holdajo, kaj jim pa preostane.
Kaj, se zmenimo pa naredimo še Slo-techovci en svoj pump? Kdo za?
Kaj, se zmenimo pa naredimo še Slo-techovci en svoj pump? Kdo za?
bbf ::
kva pa ostale valute delajo! 0.0
ampak ko bojo pa nazaj v BTC bežal, bo pa spet pokal, hoho!
Roll the dice!
ampak ko bojo pa nazaj v BTC bežal, bo pa spet pokal, hoho!
Roll the dice!