Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
jype ::
gslo> jype, ti ziher arbitriraš
Ne.
Držim pri miru. Preveč mam že dnarja, da bi se šel te rizične fore.
Ne.
Držim pri miru. Preveč mam že dnarja, da bi se šel te rizične fore.
gslo ::
bitfinex.com je moj zadnji lead za Kitajsko, tle je debata iz reddita:
http://www.reddit.com/r/BitcoinMarkets/...
ima kdo kakšne izkušnje s tem servisom?
http://www.reddit.com/r/BitcoinMarkets/...
ima kdo kakšne izkušnje s tem servisom?
mAXTER ::
fightfight4 je izjavil:
Pri meni se je tudi zakompliciralo. Nakazal cca. 180EUR. Dobil nič. Kao da gre na verifikacijo, kr neki. Na mastercard so pa odbili dvakrat po 180EUR tko da skora 400EUR. Denarja po od nikoder! Šalabajzerji prevarantski ukrajinski!
Kko naj zdaj nakažem denar na btc-e.com? Sem probal dosti drugih stvari pa so vsepovsod neki problemi. A obstaja kaka stran za trgovanje na kateri bi lahko dnar nakazal direkt iz mastercard? Ne preko teh posrednikov.
Koliko je od tega minilo ko so ti denar odbili? Men so javili češ da bodo denar vrnili v roku 3-6 delovnih dni, ker ni šlo skozi z verifikacijo pri banki. Obračun mastercard imam 8. v mesecu tako da bom do takrat točno videl če so držali besedo.
Midnas ::
Živjo,
Mi lahko kdo pomaga? Rabil bi ena preprosta navodila kako iz btc-e prenesti denar na bančni račun oz. v kako fizično obliko.
Gledam Withdrawal pa mi ni najbolj jasno, kaj so ti servisi in katerega naj uporabim. Kako je s provizijo, koliko časa traja, preden prejmeš denar?
Se vnaprej zahvaljujem.
Mi lahko kdo pomaga? Rabil bi ena preprosta navodila kako iz btc-e prenesti denar na bančni račun oz. v kako fizično obliko.
Gledam Withdrawal pa mi ni najbolj jasno, kaj so ti servisi in katerega naj uporabim. Kako je s provizijo, koliko časa traja, preden prejmeš denar?
Se vnaprej zahvaljujem.
Dzuro10 ::
Zamenjaj $ oz € v bitcoin, ustvari si račun na bitstamp, prenesi bitcoine iz btc-e na bitstamp in prodaj. Potem pa na bitstampu zahtevaš sepa izplačilo
Zamenjaj $ oz € v bitcoin, ustvari si račun na bitstamp, prenesi bitcoine iz btc-e na bitstamp in prodaj. Potem pa na bitstampu zahtevaš sepa izplačilo
Sam se tukaj pojavi problem da v tem času ko vse to izvede lahko bitcoin variira tudi za 100 ali več. Potencialno so lahko izgube zajetne pri pretvarjanju, lahko pa tudi človek z malo sreče še kej zasluži...
mAXTER> Sam se tukaj pojavi problem da v tem času ko vse to izvede lahko bitcoin variira tudi za 100 ali več. Potencialno so lahko izgube zajetne pri pretvarjanju, lahko pa tudi človek z malo sreče še kej zasluži...
Ja ne sme se ti mudit, očitno. Počakaš na dober trenutek za prodajo in takrat prodaš.
Ja ne sme se ti mudit, očitno. Počakaš na dober trenutek za prodajo in takrat prodaš.
No sej se strinjam..kar se varnosti plačila tiče je Bitstamp vsaj koliko toliko preverjen in zanesljiv, medtem ko tile spletni denarni servisi pač niso. Ampak dejansko iz danes na jutri nobeden ne ve kdaj je dober trenutek in lahko pol človek čaka en mesec ali še dlje da dobi tisti denar in nekaterim se pač mudi...
Tac20 ::
A dejansko stvar tako funkcionira, da ima BTC npr. vrednost 800$ - ga prodaš, moraš čakati eno uro (vmes pade atomska bomba na kitajsko) in pade vrednost na 2$ in potem ti jih proda po 2$? Noro...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tac20 ()
Midnas ::
Koliko časa pa traja ta prenos na bitstamp? Ali lahko preneseš direktno k njim, ali moraš najprej k sebi v denarnico?
frudi ::
Glede na trenutno razliko v ceni med btc-e in bitstamp, se absolutno splača $/€ pretopiti v BTC na btc-e (za ~670 $/BTC), prenesti na bitstamp (ja, je možno kar direktno, trajati pa bi moralo kakšno uro, razen če so eventualno zamude z dvigom BTC iz btc-e) in tam prodati za ~750 $/BTC.
Ja, lahko se v tisti uri cena na bitstampu spremeni, ampak trenutno izgleda odlična priložnost za arbitražo, če že imaš $/€ na btc-e.
Pazi le, da moraš imeti na bitstamp verificiran account, če želiš tja prenesti sredstva ($ ali BTC).
Ja, lahko se v tisti uri cena na bitstampu spremeni, ampak trenutno izgleda odlična priložnost za arbitražo, če že imaš $/€ na btc-e.
Pazi le, da moraš imeti na bitstamp verificiran account, če želiš tja prenesti sredstva ($ ali BTC).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
McClane ::
Danes je zadeva z Liqpayem urejena, denar se je vrnil na kartico. Trajalo je 2-3 dni. Obvezno zahtevajte stornacijo transakcije na Live helpdesku.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Tac20> A dejansko stvar tako funkcionira, da ima BTC npr. vrednost 800$ - ga prodaš, moraš čakati eno uro
Ne. Eno uro (pogosto seveda znatno dlje v primeru fiat valut) čakaš, da svoj denar spraviš na borzo. Transakcija se zgodi zelo hitro (ali pa tudi ne - ker so bitcoin borze precej šalabajzerski biznis).
Ne. Eno uro (pogosto seveda znatno dlje v primeru fiat valut) čakaš, da svoj denar spraviš na borzo. Transakcija se zgodi zelo hitro (ali pa tudi ne - ker so bitcoin borze precej šalabajzerski biznis).
a ima kdo kakšno informacijo kaj se dogaja z bitstamp feeji? jst pri teh cenah ne nameravam več volumna nabijat, če mi pa računajo 0.50% in 0$ prometa v zadnjih 30 dneh. helpdesk se valda ne javi, ker so pomoje zasuti. but still, bo kdo ta keš vračal?
McClane ::
Dobil kompleten znesek, brez kakršnihkoli provizij. Če niso resni, ne vem zakaj bi jih podpiral. Skratka, izogibajte se Liqpaya na dolgo in široko.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Sem danes ravno spet tezil po njihovi podpori..so mi rekl da bojo nardil refund. Upam da bom iste srece kot ti Drgac pa nikoli vec cez te salabajzarje (Liqpay)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
bond007 ::
Tole: https://bitcointalk.org/index.php?topic... - torej dvig coinov preko APIja brez verifikacije še vedno deluje?
bbf ::
tole gre pa lahko v hall of fame valut: http://coinmarketcap.com/ ta trenutek čisto vse valute zelene!
krucymucy ::
a ima kdo kakšno informacijo kaj se dogaja z bitstamp feeji? jst pri teh cenah ne nameravam več volumna nabijat, če mi pa računajo 0.50% in 0$ prometa v zadnjih 30 dneh. helpdesk se valda ne javi, ker so pomoje zasuti. but still, bo kdo ta keš vračal?
Promet je izbrisalo te dni, ko so imeli probleme. Sicer pa 0,5% od 0 ni veliko kajne?
problem je, da imam volume na 0 napisan, ni pa resnično tak. volume mora bit krepko čez 50.000$. pač se pozna če se igraš z arbitražo iz btc-e, če ti prodaja/nakup 1 kovanca pobere 8$+ fee-ja namesto 4$ npr., a ne?
jst vem kdaj jim ga je zbrisalo, zanima me kaj nameravajo ukrenit glede tega, če so komu že popravljali podatke za njegov account in ali je ta "prevelik" fee izgubljen za vse tiste, ki smo nekaj promet kljub temu še naredili po "oderuški ceni". a je razumljivo?
jst vem kdaj jim ga je zbrisalo, zanima me kaj nameravajo ukrenit glede tega, če so komu že popravljali podatke za njegov account in ali je ta "prevelik" fee izgubljen za vse tiste, ki smo nekaj promet kljub temu še naredili po "oderuški ceni". a je razumljivo?
bbf ::
res oderuško.. ta renutek (1BTC=750$) je razlika v proviziji pri nakupu/prodaji enega BTC pri 50.000$-62.000$ prometa in pri nakupu/prodaji enega BTC pri 0$ prometa celih 1.65 dolarja. zapopizdit, ane.
edit typo
edit typo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbf ()
bbf pa kaj bi rad povedal, da nej bomo veseli da lahk trejdamo in nej pač spregledamo to fail? keš je keš. vpraš njih kolk se jim je popravil priliv, če teoretično vsi uporabniki bitstampa danes plačujejo 0.50% na transakcijo.
AFAIK je bila buy/sell fee vedno 0,5% na transakcijo, kar tudi jasno pise. 30 day volume fee, torej celoten mesecni promet, pa gre po tej lestvici. https://www.bitstamp.net/fee_schedule/
vse jasno, problem je, da smo imeli nekateri že fee na 0.28% po tej lestvici, z naslednjimi transferji pa bi hitro padel nad 100.000. ampak fee se je pred parimi dnevni resetiral in je non stop 0.50%, kar je bug. promet je tudi izbrisan in ne glede na to, da prodajaš/kupuješ, ostane na 0. sam, da je jasno v čem je problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gslo ()
Sem pogledal in preracunal moje transakcije. Res je kar pravis, sem si napacno razlagal.
psickolog ::
Moji feeji so računani po 0.2%, v skladu z mojim volumnom. Sem baller, a? ;D Piše sicer, da so feeji 0.5%, vendar podatek ni pravilen. Tako da dvomim, da komu drugemu računajo po višjem feeju, kot mu pripada.
3man ::
Moji feeji so računani po 0.2%, v skladu z mojim volumnom. Sem baller, a? ;D Piše sicer, da so feeji 0.5%, vendar podatek ni pravilen. Tako da dvomim, da komu drugemu računajo po višjem feeju, kot mu pripada.
Kako si vodiš stanje vrednosti zaloge BTCjev?
Excel, lasten program ali nek tretji servis?
Kako si vodiš stanje vrednosti zaloge BTCjev?
Excel, lasten program ali nek tretji servis?
Excel. Potem pa 2x 3x dnevno vnesem nove vrednosti, toliko, da preverim, da nisem kje izgubil kakšnega kovanca in kakšen imam trenutni bankroll.
Tile fantje na Bitstampu bi potrebovali vroči telefon. Zadeva spet ni dosegljiva..... :\
Mislim da bodo fantje na bitstampu gagal vsak dan, ko bodo jaći od goxa. praktično so numero 1 na svetovni sceni, če odštejemo kitajce. zdej morjo sam še dokazat, da znajo zadeve hendlat boljš kot japonci.
Rias Gremory ::
Verifikacije na BTC-e NI. Na Bitstampu pa je.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
3man ::
To velja samo, če ne nalagaš EUR/USD, sicer pa:
https://btc-e.com/page/1
"Identity verification
Required in case you choose to load your account by wire transfer.To comply with AML/CTF recommendations, we require our clients to verify identity by providing scanned copy of ID and scanned copy of utility bill or a bank statement which should not be older then 6 month. Copy should be in good resolution and colored.
Please note the funds will be on hold untill the identity is verified."
"Identity verification
Required in case you choose to load your account by wire transfer.To comply with AML/CTF recommendations, we require our clients to verify identity by providing scanned copy of ID and scanned copy of utility bill or a bank statement which should not be older then 6 month. Copy should be in good resolution and colored.
7student7 ::
To velja samo, če ne nalagaš EUR/USD, sicer pa:
"Identity verification
Se pravi če hočem poslati na btc-e $ ali € potrebujem vertifikacijo. To verjetno opravim tukaj http://hdbtce.kayako.com/
Aljaz1980 ::
Za osebo, ki sprasuje kako preverjati denarno stanje svojih cekinov. Sicer strani ne koristim, bi pa bilo verjetno dobro počekirati.
http://www.my-btc.info/
Na btc-e za sepo meni niso nič komplicirali z verifikacijo, se pa lahko zgodi.
Denar je bil na btc-e čez 3 dni.
Sem pa v precepu, ker ne vem če bi investiral in računam da ne bo prišlo do padca (vsaj ne kmalu) ali pa čakam na padec
http://www.my-btc.info/
Na btc-e za sepo meni niso nič komplicirali z verifikacijo, se pa lahko zgodi.
Denar je bil na btc-e čez 3 dni.
Sem pa v precepu, ker ne vem če bi investiral in računam da ne bo prišlo do padca (vsaj ne kmalu) ali pa čakam na padec
DavidPuddy ::
Na bitstampu sem za test poizkusil vzet ven bitcoine pa mi napiše "Email conformation needed"
Še screenshot https://db.tt/fwFoy5vz
Kaj to pomeni? A bi mogu kašn mail dobit?
Še screenshot https://db.tt/fwFoy5vz
Kaj to pomeni? A bi mogu kašn mail dobit?
fightfight4 ::
Končno so popravil oz. spet omogočili payeer.com in nakup preko šalabajzerjev liqpay... Nakazal 10$ ok, nakazal 100$ ok, nakazal 90$ se je pa pri liqpay spet ustavilo, keri šalabajzerji...
s7nf ::
Bitstamp je spet čisto neodziven, fak no. Dočakaš tisti 10% dip da bi spet investiral pa ti seveda noben buy order ne prime. Še hujša štala rata, če probaš kakšen order cancelat ...
na bitstampu je nemogoče ročno karkol nardit. ne vem kako je trenutno preko api-ja. orderje za dip moraš met že nastavljene in upat, da so bili jasnovidni. še težje je namreč gledat tvoje nakupe kovancev po 550$, medtem ko cena drsi že pod 450$.. :-D
še vedno pa je dobra opcija arbitraža med btc-e in bitstamp. 3 dni sepa na btce, 3 dni sepa iz bitstamp, ostane ti mesečna plača. :-P
še vedno pa je dobra opcija arbitraža med btc-e in bitstamp. 3 dni sepa na btce, 3 dni sepa iz bitstamp, ostane ti mesečna plača. :-P