» »

Netbook - dolgo zaganjanje iz spanja

Netbook - dolgo zaganjanje iz spanja

divx man ::

Pozdravljeni,

Pred nekaj tedni je kolega kupil netbook asus 1015b. Že tako se mi zdi, da je proti intelovemu atomu (kljub vsem testom da je amd-jev procesor hitrejši), računalnik nekoliko počasnejši, recimo da dela še dokaj normalno. Kar pa je nenormalno, je zaganjanje iz spanja. Namreč računalnik se zaganja nazaj skoraj 5min. Po tem času pa se pojavi okno z zahtevo po vnosu gesla. Nato zopet dela normalno. Glede na to da je računalnik skoraj nov (ta težava se pojavlja že od nakupa), me zanima kaj storiti??

LP

gendale ::

spanje ali hibernate?

DuleKrtola ::

Če govoriš o hibernate si loh vesel da ti vsaj zloda winse. Na mojmu laptopu se je še vsakič obesu (samo črn ekran).

divx man ::

Hmmm. Če sem iskren ne vem kakšna je razlika med spanjem in hibernate modom. V glavnem ko poklopim računalnik gre avtomatsko v spanje in se nato ko ga nazaj odprem in pritisnem katerokoli tipko nazaj zažene (dolgo zaganjanje).

divx man ::

Samo za info. Izklopil sem hibernate mode in zadeva dela kot urca!!

Malajlo ::

Če bi povedal, o katerem OS se pogovarjamo, bi mogoče lahko kaj pomagali.
Meni se sicer Aone z Win7 zbudi v nekaj sekundah (2,3), iz hibernacije pa zleze v 15 sekundah (BIOS nekaj pobere).

divx man ::

Pozdravljeni.

Torej uporabljam win 7 in kot sem omenil v zgornjem postu sem izklopil hibernate mode. Vse je delalo super dokler nisem resetiral računalnika. Sedaj računalnik ko ga odprem in pritisnem tipko, da bi ga spravil iz spanja zopet potrebuje 3-5min da se zažene. Tako da težava ni rešena. Naj pa omenim, če ima mogoče to kakšno zvezo, da uporabljam še dodatni usb ključek z funkcijo ready boost.
Mogoče je sicer malo off-topic amapak me zanima, če bi bile kakšne vidne spremembe na bolje pri samih zmogiljivostih računalnika, če bi imel inštalirane win xp (tu mislim za uporabo računalnika na splošno in ne dotičnega problema za katerega sprašujem zgoraj)??

Malajlo ::

Ti imaš OS podrekan z nečim, kar bremza start-up. Imam sd kartico kot Ready-boost in je vse skupaj hitreje. Sploh so Win7 hitrejši od XP. Period.

divx man ::

Torej računalnik je čisto nov in tudi sam uporabljam ready boost, ki pa se ne pozna zelo kar se hitrosti tiče. Razen če je sam OS že od samega začetka slabo Naložen??
Me pa zanima če je velika razlika med ready boostom preko usb ključka ali pa SD kartica. Namreč jaz imam ready boost preko USB

Malajlo ::

Torej računalnik je čisto nov in tudi sam uporabljam ready boost, ki pa se ne pozna zelo kar se hitrosti tiče

Mislim, tole lahko prebereš tudi kot "imam novo punco, pa se nič ne pozna, da bi prej dala"... Enih faktorejv, zakaj zadeve niso super-duper, je ogromno. Kateri je pravi, pa počakaj na kakega veterinarja, mogoče on ugane. Vsaj sam se včasih počutim kot veterinar... ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD za cache

Oddelek: Strojna oprema
253006 (2301) AnotherMe
»

Windows ReadyBoost

Oddelek: Strojna oprema
152193 (1904) AlienRR
»

Readyboost v Win 7

Oddelek: Strojna oprema
91241 (1112) g. Oden
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122204 (1646) Izi
»

Flash disk za HDD cache?

Oddelek: Strojna oprema
151918 (1662) kixs

Več podobnih tem