» »

Angleški izraz?

Angleški izraz?

kljukusa ::

Živjo,

imam eno zanimivo vprašanje. Ali kdo slučajno ve za angleški izraz za:

paličice s konusom, ki se uporabljajo v forenziki za odkrivanje iz katere smeri in pod katerim kotom je bila izstreljena krogla (naboj). Če ste kdaj gledal kakšen CSI potem najbrž veste o čem govorim.

Simpl ane :D Sem googlal pa nisem nič pametnega našel. Ima kdo kakšno idejo?

Hvala za odgovore:)

Genetic ::

laser rods?
google: forensics bullet angle direction detection

U super, hvala za odgovor. Sicer ni čist tisto kar sem iskal ampak sem s pomočjo tega našel tisto pravo (če koga zanima, to so forensics rods, http://stores.crimetech.net/-strse-1016... ). Laser rods so že advanced verzija :)

hvala še enkrat!

dronyx ::

Za tole so dobre tud tiste lesene palčke za ražnjiče delat.Ali ti je kdo stanovanje preluknjal? :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

HellFire ::

Jah, samo resno... Za kaj ma navaden smrtnik to rabit? Ker vidim, da je kar v prosti prodaji. Razrešite umor svoje dilerske mame kar sami! lol

UNIVERZUM ::

Ja lahko se igraš agenta ala "Thaler".>:D
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Hehe pa ni zame osebno :) Zaenkrat se še ne strelamo v bajti :)

Za službo iščem, kot usluga neki stranki. V sloveniji se tega namreč ne dobi ravno v vsaki štacuni. No po krajšem pregledu sem ugotovil, da tudi v Evropi to ni neka vroča roba in se je ne dobi, tako da sem začel iskat v ZDA. Če kje, potem tam dobiš podobne bedarije v prosti prodaji :D

gensi ::

Pozdravljeni,
Da ne odpiram nove teme, bi prosil za pomoč kar v obstoječi. Prosil bi za nasvet, kako se v angleškem jeziku pravilno zapiše:
OGREVALNI SISTEM JE BIL KUPLJEN NA KLJUČ.
(mišljeno je bilo, da je bila v pogodbi dogovorjena skupna cena vseh materialov in dela)

Vnaprej lepa hvala.

para! ::

HellFire je izjavil:

Jah, samo resno... Za kaj ma navaden smrtnik to rabit? Ker vidim, da je kar v prosti prodaji. Razrešite umor svoje dilerske mame kar sami! lol

Kaj ti misliš, da forenzična in policijska oprema ne bi smela bit na voljo civilnim kupcem? Lahko si te paličice poriva v uho, lahko pa dejansko raziskuje poti krogel... njegova stvar.
Death before dishonor!

izbrisiracun ::

@gensi
na dolgo, bi jaz napisal takole:
"it was agreed upon that the payement covers material costs and installemnt labor, both provided by the company(?), in full".
..recimo

gensi ::

@ales1990
Hvala. Ker nisem vedel ali za želeni izraz obstaja fraza, sem tudi jaz zapisal opisno.

leiito ::

gensi je izjavil:

@ales1990
Hvala. Ker nisem vedel ali za želeni izraz obstaja fraza, sem tudi jaz zapisal opisno.

Ready-to-use

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nerazumljive (oz. sumljive? )ponudbe telefonskih operaterjev

Oddelek: Mobilne tehnologije
253036 (1850) ivanuscha
»

Navijanje 7850 dual-x oc (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
538699 (7859) Blue3D