» »

problem z noctua d14 in rami

problem z noctua d14 in rami

Mcsin ::

Imam problem, ki sem ga opazil prepozno, ko sem dele že dobil. In sicer imam osnovno ploščo Sabertooth p67 in procesorski hladilnik Noctua nh-d14. Problem se pojavi pri ramih ki sem jih naročil in sicer Corsair Vengeance (2x4gb), ki imajo ogromna hladilna rebra. Noctua pokrije vse sockete za ram in za omenjene rame nikakor ni prostora.
Ugotovil sem da zunanji ventilator noctue pokriva točno dva ram socketa. Sedaj me zanima od nekoga z malo več znanja in izkušnjami, če bi bilo hudo narobe če bi zunanji ventilator prestavil malo višje (stran od osnovne plošče) do kakiga centimetra in tako pridobil prostor za rame pod njim.

vengeance ram

vengeance ram

sabertooth + noctua

sabertooth + noctua

Hvala za odgovor
  • spremenil: Mcsin ()

bluefish ::

Hudo narobe ne bi bilo.

MonkeyHead ::

Sam imam Dominator rame + mugen 2 hladilc. Enako moral vent prestavit malo višje in ni nič narobe.

Rippy ::

Lahko ga prestaviš izjemno visoko ampak je precej odvisno od ohišja. Npr pri mojem ohišju ga lahko prestavim do približno 6mm, kaj več in ohišja ni več možno zapreti.

PS. Kako je dual channel kanal postavljen na ASUS ploščah? Pri Gigabyte je 1 in 3 slot, 2 in 4. Verjetno boš vseeno moral odstraniti hladilnik z RAM-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rippy ()

Samuel ::

Rippy je izjavil:

Verjetno boš vseeno moral odstraniti hladilnik z RAM-a.

S čim pa? Z žago?
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Rippy ::

Samuel je izjavil:

Rippy je izjavil:

Verjetno boš vseeno moral odstraniti hladilnik z RAM-a.

S čim pa? Z žago?

Pa ne pozabit močno s primežem stisniti :D. Če se pač ne da normalno odstraiti je verjetno najbolje, da jih pošlje nazaj in zamenja za drug izdelek. (če pač mu je dual channel pomemben)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gaming računalnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
21130372 (12077) Meizu
»

Gaming RAM - 2x3GB 1333 cl7 ali 3x4GB 1333 cl9

Oddelek: Pomoč in nasveti
272756 (2472) r3dkv1c4
»

radeon hd 6970 ali gtx 570 (strani: 1 2 3 4 5 )

21737694 (34522) fr4nc
»

Katero ploščo za i7 2600k?

252959 (2375) PNG

Več podobnih tem