» »

Dvojni dostop do podatkovne baze baza.mdf

Dvojni dostop do podatkovne baze baza.mdf

mali_bu ::

Pozdravljeni!
Imam sledeč problem in sicer imam program napisan v programskem jeziku C#, ki mi s pomočjo connection-stringa in sql stavka, zapisuje določene podatke v microsoftovo podatkovno bazo (baza.mdf). Sedaj pa bi dostopal do te baze še s spletnim portalom, ki je napisan v php-ju (za dostop uporabljam sqlsrv_connect).
Oba dostopata do baze z Windows authentication.
Problem je v tem, da hkrati ne morem dostopat z aplkicajo in spletnim portalom, do podatkovne baze.
Če hočem do baze dostopat s spletnim portalom, moram bazo najprej "attachati" v Microsoft SQL Server Managament Studio. Ko to naredim, lahko na spletnem portalu dostopam do podatkov (uporabljam samo SELECT), vendar če zaženem C# program, mi C# program ne more odpret baze, ker jo uporablja že spletni portal.
V obratnem primeru je stvar enaka.
Če pa je C# program zagnan in povezan z bazo, pa ne morem "attachat" baze v Microsoft SQL server.
Kako bi lahko rešil to zadevo?????
C# program nekje prb, vsako 1min vpiše nek podatek noter v bazo, tako da bi rad imel v spletnem portalu sveze podatke, ki so bili vpisani preko programa!

jernejp ::

c# program predelaj tako da ne uporablja MDF-ja kot datoteko, ampak da do nje dostopa tako kot spletni portal... Skratka, če hočeš, da do MDF-ja dostopaš iz različnih aplikacij ali več uporabnikov hkrati, itak moraš narediti attach in potem pač nastaviti SQL connection string pri vseh aplikacijah, da dostopaš na server in bazo in ne do datoteke...

mali_bu ::

ahm... da bi dostopal do baze, na podlagi SQL serverja... a druge poti pa ni? ker malo je preveč dela preuredit cel program v C#...

Mavrik ::

mali_bu je izjavil:

ahm... da bi dostopal do baze, na podlagi SQL serverja... a druge poti pa ni? ker malo je preveč dela preuredit cel program v C#...


Jasno da moraš dostopati do baze preko SQL serverja, temu je namenjena. Kerakoli druga pot je ekvivalent lepljenja bicikl kolesa z lepilnim trakom na avto, ker si preveč len da bi gor zašraufal pravo gumo. Ne delat bedarij no :)
The truth is rarely pure and never simple.

videc ::

MDF spravi na sql server in ne bo nobenega problema, dostopna bo tako iz C# programa kot spletne storitve. Če imaš bazo na sql strežniku, pa naj bo ta MySQL, MSSQL (Express ali polna različica) imaš veliko več možnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS SQL Express 2008R2

Oddelek: Programska oprema
181474 (825) BivšiUser2
»

Amis in mysql baza

Oddelek: Izdelava spletišč
193169 (2919) techfreak :)
»

[Delphi] Pregled tečajnice vrednostnih papirjev

Oddelek: Programiranje
101929 (1645) 'FireSTORM'
»

[ASP.NET] problem

Oddelek: Izdelava spletišč
382155 (1805) Microsoft
»

OleDb in visual studio .net

Oddelek: Programiranje
162273 (2052) Kovalchuk

Več podobnih tem