Forum » Kaj kupiti » res zacetniska vprasanja pred nakupom masine
res zacetniska vprasanja pred nakupom masine
kesl ::
zelo veliko ste mi ze pomagali na forumu ampak mam pa se vedno nekaj vprasanj. ker ne mislim navijati masine in iger ne igram [ok, 1x na 3 mesece], sem se odlocil da kupim tole [cene pri mlacom]:
DESKTOP ATX - 11.400
*ALI*
MIDI ATX 6111B BREZ PS - 9.480
ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB - 18.960
ATHLON XP 1700P+ (1.47GHz) - 22.680
512MB PC133 DIMM SDRAM - 17.160
IBM IC35-VA 60GB 7200 A100 - 31.080
moja vprasanja so:
1) pozna kdo zgoraj omenjeni ohisji? katero je boljse?
2) a je v ohisju ze napajalnik ali ga moram kupiti posebej?
3) rekli ste da ta plata sprejme SDRAM, a je res?
4) kak ventilator za procesor naj kupim? nimam blage veze :(
5) a je za disk potreben ventilator?
6) kje naj pri nas kupim preklopnik 2PCja na 1 monitor? url? cena?
za graficne kartice bi eno izmed teh. prosim, ce priporocate in ce v 1-2 stavkih povete zakaj?
a) ATI RADEON 9000 64MB RET - 25.080
b) INNO GF4 MX440 64MB PCI TVOUT - 23.160
c) INNO GF4 MX440 64MB DDR TVOUT - 22.680
kaj je sploh razlika med b) in c)? a ima DDR oznaka kaj veze z DDR ramom na plati, ki ga jaz ne bom imel?
pa se to: tule je zelo podobna oznaka kartice le da ni INNO ampak LEADTEK. v cem je razlika?
http://enaa.gambit.si:80/product.asp?de...
100x hvala!
DESKTOP ATX - 11.400
*ALI*
MIDI ATX 6111B BREZ PS - 9.480
ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB - 18.960
ATHLON XP 1700P+ (1.47GHz) - 22.680
512MB PC133 DIMM SDRAM - 17.160
IBM IC35-VA 60GB 7200 A100 - 31.080
moja vprasanja so:
1) pozna kdo zgoraj omenjeni ohisji? katero je boljse?
2) a je v ohisju ze napajalnik ali ga moram kupiti posebej?
3) rekli ste da ta plata sprejme SDRAM, a je res?
4) kak ventilator za procesor naj kupim? nimam blage veze :(
5) a je za disk potreben ventilator?
6) kje naj pri nas kupim preklopnik 2PCja na 1 monitor? url? cena?
za graficne kartice bi eno izmed teh. prosim, ce priporocate in ce v 1-2 stavkih povete zakaj?
a) ATI RADEON 9000 64MB RET - 25.080
b) INNO GF4 MX440 64MB PCI TVOUT - 23.160
c) INNO GF4 MX440 64MB DDR TVOUT - 22.680
kaj je sploh razlika med b) in c)? a ima DDR oznaka kaj veze z DDR ramom na plati, ki ga jaz ne bom imel?
pa se to: tule je zelo podobna oznaka kartice le da ni INNO ampak LEADTEK. v cem je razlika?
http://enaa.gambit.si:80/product.asp?de...
100x hvala!
MI_KO ::
1) To je noname ohišje. Omenil si samo velikost in style. Desktop so ležeča za na mizo, tower pa stoječa. Atx je velikost matične plošče!
2) Brez Ps pomeni brez Power supply -> Napajalnik
3)JA! 2×sdr 2×ddr
4)Če neboš navijal kupi nekaj poceni! Samo pazi, da bo deklariran za tvoj procesor, vent pa ne sme met čez 4000rpm, ker bo ti te preglasen! Najboljše seveda kak zalman (2300rpm)
5)Ne. IBM ti bo itak crkno! Vzemi maxtor, seageta ali Wd! (Verjemi!
6)Poglej na comtron v mb. Spletna trg. Drugač pa vprašaj tam ko kopuješ komp!
a) Lepa slika in hitrost.
b,c) INNO vsi šimfajo, MX pa tud niso ravno višek tehnologije
->ATI!!!
Inno in Leadtek sta proizvajalca!
2) Brez Ps pomeni brez Power supply -> Napajalnik
3)JA! 2×sdr 2×ddr
4)Če neboš navijal kupi nekaj poceni! Samo pazi, da bo deklariran za tvoj procesor, vent pa ne sme met čez 4000rpm, ker bo ti te preglasen! Najboljše seveda kak zalman (2300rpm)
5)Ne. IBM ti bo itak crkno! Vzemi maxtor, seageta ali Wd! (Verjemi!
6)Poglej na comtron v mb. Spletna trg. Drugač pa vprašaj tam ko kopuješ komp!
a) Lepa slika in hitrost.
b,c) INNO vsi šimfajo, MX pa tud niso ravno višek tehnologije
->ATI!!!
Inno in Leadtek sta proizvajalca!
barbarpapa1 ::
Hehe...
Skoraj do pičice enako konfiguracijo imam jaz, samo da je RAM DDR in pa disk od Maxtorja pa še eno poceni mrežno od Realteka sem dal not (za povezavo s kabelskim modemom)
Glede izbora grafične kartice pa je vprašanje, s čim se boš ukvarjal. Sam imam računalnik od februarja letos in sem takrat vzel Leadtekovo WinFast z GF2 TI (to je danes že ouddated, sem se pa odločil zanjo, ker se veliko ukvarjam s CAD-om in je za te namene bila najboljša "low-budget" zadeva takrat)
Še par nasvetov. Pri napajalniku glej, da bo dajal vsaj 300 W moči, RAM pa obvezno zahtevaj v ENEM modulu.
Moja mašina dela stabilno. Od nabave pa do danes nobenega sesutja ali BSOD...
Pa fajn delo z novim kompom želim...
Jože
Skoraj do pičice enako konfiguracijo imam jaz, samo da je RAM DDR in pa disk od Maxtorja pa še eno poceni mrežno od Realteka sem dal not (za povezavo s kabelskim modemom)
Glede izbora grafične kartice pa je vprašanje, s čim se boš ukvarjal. Sam imam računalnik od februarja letos in sem takrat vzel Leadtekovo WinFast z GF2 TI (to je danes že ouddated, sem se pa odločil zanjo, ker se veliko ukvarjam s CAD-om in je za te namene bila najboljša "low-budget" zadeva takrat)
Še par nasvetov. Pri napajalniku glej, da bo dajal vsaj 300 W moči, RAM pa obvezno zahtevaj v ENEM modulu.
Moja mašina dela stabilno. Od nabave pa do danes nobenega sesutja ali BSOD...
Pa fajn delo z novim kompom želim...
Jože
barbarpapa1 ::
Ne, so mi pri nabavi rekli, da dela tudi z 250W samo je dobro imeti malo rezerve, če kdaj še kaj zraven obesiš...
Ja pa pri ohišju se je dobro orientirati glede na višino proca s hladilnikom vred, da je dovolj zraka okrog za nemoteno hlajenje.... Jaz imam en tower, ki je malo debelejši (20cm zunanja mera). Samo da mojega ohišja ni videti, ker ga mam pod mizo...
LP
Jože
Ja pa pri ohišju se je dobro orientirati glede na višino proca s hladilnikom vred, da je dovolj zraka okrog za nemoteno hlajenje.... Jaz imam en tower, ki je malo debelejši (20cm zunanja mera). Samo da mojega ohišja ni videti, ker ga mam pod mizo...
LP
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16923 (8962) | Vlad Tepeš |
» | katero NOVO grafično za 10.000 - 15.000 SITOddelek: Kaj kupiti | 1970 (1272) | Jaxx |
» | Nov računalnik - nižji/srednji razredOddelek: Kaj kupiti | 2477 (1993) | Mercier |
» | Nategovanje kupca ali pa samo ena majhna napakaOddelek: Kaj kupiti | 1612 (1069) | šket |
» | kupujem novo mašinoOddelek: Kaj kupiti | 2037 (1259) | bond007 |