» »

104-Unsupported wireless network device detected

104-Unsupported wireless network device detected

Brainstorm ::

Pozdrav, imam HPjev laptop Compaq NX6110, dokupil sem eno broadcomovo wifi vgradno kartico a sedaj ko ga zaženem se izpiše napis "104-Unsupported wireless network device detected" očitno je blacklistana v biosu, ker ni uradno potrjena s HPjeve strani.

Zdaj pa me zanima ali obstaja kakšen modificiran bios za HP Compaq NX6110, ki bi omogočil delovanje te kartice ali se da to kako drugače, da bi sam editiral bios mogoče, kakšen nasvet prosim.

StratOS ::

"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

Se bo treba malo poigrat s receptom na tej strani ja http://www.rechner.org/b1800_bios.html
A je to slučajno že kdo delal, ker če kaj kiksnem lahk vržem laptop v smeti.

Nova wifi kartica pa je od broadcoma BCM4318, je pa problem, ker imam drug laptop tudi od HPja, tako da je tudi on zaklenjen na to kartico, tako da ne vem kako dobiti Vendor ID, Device ID, second part of subsys ID in first part of subsys ID od te kartice.

Pentium ::

Sem že delal to na HP Compaq nc6000. Kartica se vstavi malo preden začne računalnik bootat s cd-ja - torej na že prižgan računalnik. Naredi tako kot tule piše. Verzijo Knoppix linuxa moraš uporabiti tisto, katero piše, da je on uporabil (mislim, da je letnik 2005). To sem naredil z Intel PRO/WIRELESS 2200BG kartico.

Fino, edino škoda ker na tej strani so samo patchani driverji za 2200bg intelovo kartico za mojo broadcomovo 4318 jih pa ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless network setting

Oddelek: Pomoč in nasveti
101158 (877) lopatca
»

Navodila za prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
171098 (848) sokel
»