Forum » Programiranje » Kako se naredi ...
Kako se naredi ...
mihaelos ::
Dober dan,
Ker v službi urejam določene stavari z excellom, napimer razpored ljudi po delovnih mestih, bi si rad moje tabele malce izboljšal. Ker pa sem bolj nepoznavalec excell-a vas prosim za usmeritev. Rad bi izdelal naslednje: če v celico A1 natipkam številko primer: 609, bi rad dosegel da se v celici A2 izpiše ime in priimek osebe.
Potrebujem usmeritev, kakšne funkcije oz. formule se za takovrstne operacije potrebuje.
Za odgovore se Vam lepo zahvaljujem, ter lep pozdrav.
Ker v službi urejam določene stavari z excellom, napimer razpored ljudi po delovnih mestih, bi si rad moje tabele malce izboljšal. Ker pa sem bolj nepoznavalec excell-a vas prosim za usmeritev. Rad bi izdelal naslednje: če v celico A1 natipkam številko primer: 609, bi rad dosegel da se v celici A2 izpiše ime in priimek osebe.
Potrebujem usmeritev, kakšne funkcije oz. formule se za takovrstne operacije potrebuje.
Za odgovore se Vam lepo zahvaljujem, ter lep pozdrav.
madog ::
lookup je najenostavnejša oblika reference, tako da začni s tem in potem naprej
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1129 (713) | Kunte |
» | Pomoč za excellOddelek: Programska oprema | 1320 (1226) | Silikon |
» | Mojstri excela pomoč prosimOddelek: Programska oprema | 1451 (1317) | icko |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4725 (4147) | veteran |
» | Prosim za pomoč pri VBAOddelek: Programiranje | 2079 (1882) | apachee |