Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi

imagodei ::
Predator X je izjavil:
Verjetno ju je Bran opozoril. Čeprav, mislim da je Sansa sama razbrala mezinčka.
Jaz sem prepričan, da je Sansa zavoljo svojih izkušenj postala dovolj modra, da je razumela, da bo Mezinček do konca igral svojo igro in da mu ne sme zaupati. Kamot je razbrala, da je njegov motiv skregati njo in Aryo, tako kot je vnesel razdor med Cat in Lyso. Nikakor pa ni mogla predvideti, da je Mezinček izdal Eddarda - to je od prisotnih poleg Mezinčka lahko videl in vedel samo Bran.
Predator X je izjavil:
Cercei ni prav nič naredila v tej sezoni, vse je naredil Jamie pa ga še zmeraj podcenjuje.
Kako to misliš? Železna banka je Lannisterjem dihala za vrat, Cersei pa je poplačala dolg (mislim da z "donacijo" Tyrellov). Ko je bil dolg poplačan, je preko železne banke prišla do najemniške vojske, ki jo Euron ob koncu sezone prevaža z ladjami v Westeros. Cersei se je torej znebila Tyrellov, prišla do njihovega bogastva, na videz sklenila mir z Daenerys in prišla do precejšnjega števila vojakov. Hkrati sta z Euronom izvrstno odigrala šarado z odhodom Euronove flote nazaj na Železne otoke. Na njeno škodo se ni mogla pripraviti do tega, da bi ubila Jaimeja, ki bo vse njene strateške prednosti najbrž razodel Severnjakom - seveda pa ni nujno, da bo ta izgubljeni element presenečenja zadostoval Severnjakom, da se obranijo pred Cersei.
- Hoc est qui sumus -

Predator X ::
Kdo je prepričal Tarlyja? Cercei?
Kdo je ukanil Tyriona? Cercei?
Kdo je pripeljal zlato? Cercei?
1. Vse je naredil Jamie. Cercei ga je z otrokom vlekla za nos in to naredila še Tryionu.
Zakaj ni ubila Tryiona? Ker bi v tistem momentu izgubila vojno.
Zakaj ni ubila Jamia? Ker bi izgubila vojsko, ki jo še ima doma.
Jon:
"I'm not going to swear an oath I can't uphold". When enough people make false promises, words stop meaning anything. Then there are no more answers, only better and better lies,"
PS:
Sej te noben ne pros, da glej še naprej če misliš, da je serija izgubila svoj "šarm". Če ti je pa bedn, da se bo kmalu končal in da moraš na zaključek čakat vsaj še eno leto pa ne noret, ker je pravilno, da se zaključi in ne vleče. Ne govori pa bedarij, da je serija zanič ali slabo snemana, ker se nonstop dogaja, da je malce drugačna od knjig. Pajek ni več "igralec", kot je bil.
1. Vse je naredil Jamie. Cercei ga je z otrokom vlekla za nos in to naredila še Tryionu.
Zakaj ni ubila Tryiona? Ker bi v tistem momentu izgubila vojno.
Zakaj ni ubila Jamia? Ker bi izgubila vojsko, ki jo še ima doma.
Jon:
"I'm not going to swear an oath I can't uphold". When enough people make false promises, words stop meaning anything. Then there are no more answers, only better and better lies,"
PS:
Sej te noben ne pros, da glej še naprej če misliš, da je serija izgubila svoj "šarm". Če ti je pa bedn, da se bo kmalu končal in da moraš na zaključek čakat vsaj še eno leto pa ne noret, ker je pravilno, da se zaključi in ne vleče. Ne govori pa bedarij, da je serija zanič ali slabo snemana, ker se nonstop dogaja, da je malce drugačna od knjig. Pajek ni več "igralec", kot je bil.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()

Predator X je izjavil:
Zakaj že spet bedarije?
Vidiš, kako ti je pod radarjem npr. ušlo, kaj vse je planirala Cersei. Očitno so bili ti detajli vseeno premalo razdelani in premalo izpostavljeni, kar najmanj potrjuje mojo tezo, da je storytelling v 7. sezoni trpel.
- Hoc est qui sumus -

Povej kako je vse to splanirala Cercei?
Euron? Pa še ta jo bo hotel za kraljico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()

Predator X je izjavil:
Kdo je prepričal Tarlyja? Cercei?
1. Vse je naredil Jamie.
Seveda je vse naredil Jaime.

Predator X je izjavil:
Cercei ga je z otrokom vlekla za nos in to naredila še Tryionu.
1.) Jaimeja Cersei ni vlekla za nos z otrokom; otrok je resničen. To smo že ugotovili.
2.) Četudi je Cersei svojo nosečnost izkoristila za manipulacijo z Jaimejem, to spet samo dokazuje njeno pregnanost, ne pa zmanjšuje njeno vlogo v vsem tem.
Ženska ima pač neke svoje cilje in kljub nekaterim napakam v preteklosti je sedaj spet kar trdno v sedlu. A so ti njeni načrti izvedljivi, a se bo zgodba iztekla v njeno korist, je povsem drugo vprašanje. Osnovna dilema, o kateri debatirava je tvoja trditev, da je Cersei ena tretjerazredna trapa. Očitno ni.
Predator X je izjavil:
Lej, sej te noben ne prosi, da zgubljaš živce zaradi mojih komentarjev. Če se že pridušaš nad njimi, pa jih vsaj pravilno preberi: nikoli in nikdar nisem trdil, da je "serija zanič ali slabo snemana". Celo jasno sem izpostavil, da še vedno mislim, da je precej dobra - le da ustvarjalci po nepotrebnem popuščajo v finišu.
- Hoc est qui sumus -

zato te pa prosim, da mi poveš kako je Cercei to izpeljala?
Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:
Povej kako je vse to splanirala Cercei?
Lej, kolega... Očitno ti mnogo stvari uide pod radarjem. Oglej si 7. sezono še 2x, 3x, če bo pomagalo. V nasprotnem je zate pač bolj primerna kakšna serija tipa Last ship ali ZOO, kjer je lažje slediti zgodbi.
Zgovorno je, da si temo na Slo-Techu začel spremljati letos (oziroma lani, če je PredatorX (brez presledka) tvoj alter ego), ko je seriji začelo zmanjkovati literarne predloge in je postala nekoliko "enostavnejša".
- Hoc est qui sumus -

Samo vprašal sem te eno stvar, da jo pojasniš. Vredu. Je še ene par Predatorjev. Če bit hotel bi neprepoznan, bi verjetno menjal ime ali pač?
Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:
zato te pa prosim, da mi poveš kako je Cercei to izpeljala?
A ti ne gledaš iste serije kot ostali? Odposlanec Železne banke je bil pri Cersei v Kingslandingu, kjer sta se pogovarjala o vračilu dolga. To ni ostalo skrito. Hkrati je Cersei prepričala Tyrellove bannermene (med njimi oba Tarlyja, ki ju je kasneje sežgala Daenerys na bojišču), naj se obrnejo od Lady Olenne in pridružijo njej. Vse to je bilo jasno povedano. Seveda je bil na bojišču Jaime, ampak dogovor s Tyrellovimi bannermeni pa je dosegla Cersei - gledalcem na očeh.
Kaj nisi gledal 7. sezone?
- Hoc est qui sumus -

> "Jamie je kr nadarjen"
Ja, je... Ampak, v tistem trenutku je delal točno to, kar mu je naročila Cersei. A misliš, da bi Jaime kar sam ponudil Tarlyju funkcijo Varuha Juga, ne da bi se o tem prej dogovoril s Cersei? Resno: Jaime že ves čas igra vlogo vojščaka, njemu so jasne zadeve na bojišču, strategija, taktika - preden je izgubil desnico, je bil tudi izvrsten bojevnik. Ni mu pa najbolj jasna politika. Cersei je politik, magari če slab.
Izseka, ki si ju prilimal, to potrjujeta. Zadnje besede od Cersei na drugem videu so: "You think I listened for father for 40 years and learned nothing?". Jaime razmišlja kot bojevnik in kot bojevnik se tudi pogovarja z Tarlyjem. Če pa že stopa na področje politike in spletk, je to po navodilih in v dogovoru s Cersei.
Ja, je... Ampak, v tistem trenutku je delal točno to, kar mu je naročila Cersei. A misliš, da bi Jaime kar sam ponudil Tarlyju funkcijo Varuha Juga, ne da bi se o tem prej dogovoril s Cersei? Resno: Jaime že ves čas igra vlogo vojščaka, njemu so jasne zadeve na bojišču, strategija, taktika - preden je izgubil desnico, je bil tudi izvrsten bojevnik. Ni mu pa najbolj jasna politika. Cersei je politik, magari če slab.
Izseka, ki si ju prilimal, to potrjujeta. Zadnje besede od Cersei na drugem videu so: "You think I listened for father for 40 years and learned nothing?". Jaime razmišlja kot bojevnik in kot bojevnik se tudi pogovarja z Tarlyjem. Če pa že stopa na področje politike in spletk, je to po navodilih in v dogovoru s Cersei.
- Hoc est qui sumus -

Potrjuje samo tole.
"I don't distrust you because you're a woman. I distrust you because you're not as smart as you think you are."
Poglej si sceno kjer umre Lady Olenna, kjer ji Jamie pove, da je prelesičil Tryriona na podoben način kot je njega prej Robb.
"I don't distrust you because you're a woman. I distrust you because you're not as smart as you think you are."
Poglej si sceno kjer umre Lady Olenna, kjer ji Jamie pove, da je prelesičil Tryriona na podoben način kot je njega prej Robb.

Ne, to potrjuje samo to, da Tyrion meni, da je boljši politik kot Cersei. In verjetno je to res. Kot rečeno že parkrat: Cersei zares morda ni izvrsten politik, je pa zagotovo dovolj dober politik, da ima za sabo trenutno kar veliko vojsko. Ali se precenjuje in ali morda nima pokritih vseh pozicij, je druga zgodba. Tvoje stališče je, da v tej sezoni ni naredila ničesar, jaz pa ti dopovedujem, da je to zgrešeno. Tole so tvoje besede in v njih se motiš:
Ja, temu se reče strategija oz taktika in je stvar bojišča; ne pa stvar politike ali diplomacije. Jaime je vojščak, ne pa politik ali diplomat.
Cercei ni prav nič naredila v tej sezoni, vse je naredil Jamie pa ga še zmeraj podcenjuje.
Predator X je izjavil:
Ja, temu se reče strategija oz taktika in je stvar bojišča; ne pa stvar politike ali diplomacije. Jaime je vojščak, ne pa politik ali diplomat.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()

arnecan1 ::

Jaz verjamem, da bi ti rajši videl, da je Cersei nesposobna in trapasta ženščina, ampak temu pač ni tako, pa če se ti še tako postavljaš na glavo.
Ne razumem čist poante... A to naj bi bil argument, da je Cersei neumna in trapasta ženščina?
Parkrat sem že povedal, da nikakor nisem mnenja, da je najboljši politik v Westerosu. Je pa dovolj dober politik in spletkar, da je še vedno živa in da sedi na Železnem prestolu, medtem ko je večina njenih nasprotnikov mrtvih. Na misel mi pride še naslednja modrost od Varysa (od 0:40 dalje):
Cersei trenutno meče zelo dolgo senco na jugu Westerosa...
- Hoc est qui sumus -

Cercei podcenjuje ljudi, ni tako pametna kot misli ... zna pa igrat igro. Al pa drugače rečeno je imela srečo, da ostali "niso igral".
Varys nima več "ptičic"...
Varys nima več "ptičic"...
Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::
Jaz verjamem, da bi ti rajši videl, da je Cersei nesposobna in trapasta ženščina, ampak temu pač ni tako, pa če se ti še tako postavljaš na glavo.
Ne razumem čist poante... A to naj bi bil argument, da je Cersei neumna in trapasta ženščina?
Cersei je žena in mati zadnjih treh kraljev. Je iz zelo vplivne družine in oče je poskrbel, da je imela zelo dober štart. In sredi državljanske vojne je bila ves čas v prestolnici. Zato trenutno sedi na prestolu.
Kakor jaz razumem scenariste, hočejo povedati, da je to zelo maščevalna, malenkostna, netaktna, oblastna in muhasta ženska, ki enostavno ne more sklepati dolgotrajnih zavezništev, saj ji manjka "nekaj več".
Tako, da jo po mojem mnenju zelo precenjuješ.

Smurf ::
- Cerseijeva glavna sibkost so njena custva in da ne igra racionalne igre, ampak je na nekem mascevalnem pohodu, vseeno pa ni butasta. Olenia je bila recimo boljsa v igranju politike.
- Tudi sam sem pogresal Varysa v zadnji sezoni. Od vrhunskega sahista se je prelevil v statista.
- Kjer sem jaz videl tudi ociten preskok med scenaristi in dokler je imel GRRM se vpliv, so dodatki "funny skecov", ki so jih vrgli v vsako epizode. Martin takih pogovorov ne bi nikoli napisal. Jaz sicer tega ne gledam toliko tragicno, je pac serija spremenila nekoliko svoj stil.
- Tudi sam sem pogresal Varysa v zadnji sezoni. Od vrhunskega sahista se je prelevil v statista.
- Kjer sem jaz videl tudi ociten preskok med scenaristi in dokler je imel GRRM se vpliv, so dodatki "funny skecov", ki so jih vrgli v vsako epizode. Martin takih pogovorov ne bi nikoli napisal. Jaz sicer tega ne gledam toliko tragicno, je pac serija spremenila nekoliko svoj stil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()

Matevz96 ::
- Cerseijeva glavna sibkost so njena custva in da ne igra racionalne igre, ampak je na nekem mascevalnem pohodu, vseeno pa ni butasta. Olenia je bila recimo boljsa v igranju politike.
Mene je najbolj motilo ko je Davos Gendriju rekel če je nehal veslat oz. nekaj v tem smislu, pa ko je Bron rekel da ima Podrick čarobnega t**a. To mi nikakor ne paše v stil GRRM, se pa strinjam, da to ni nujno slabo.
#hooldthedoor

cebelar123 ::
Nevem če je že kdo to napisal ampak na netu kroži teorija da je bran Night king.
Mrtveci se premikajo v obliki simobla hiše Stark
Torej teorija je, da naj bi Bran šel nazaj v preteklost govoril z Aegon Targaryenom kako preprečiti invazijo White Walkerjev. Po neuspehu zgradi zid kot Bran the Builder.
Nato gre spet nazaj ko je ustvarjen Night king "predivedvam da v človeka, ki so ga zabodli Children of the Forest v srce z dragonglassom"
Zato mogoče Night king tudi zmeraj ve kdaj ga bran gleda in ga je tudi 1x tako poškodoval. Mogoče je vsa fora Brana, da se v bistvu bori sam proti sebi.
To to bi naj bila teorija, katero sem zasledil.
Mrtveci se premikajo v obliki simobla hiše Stark
Torej teorija je, da naj bi Bran šel nazaj v preteklost govoril z Aegon Targaryenom kako preprečiti invazijo White Walkerjev. Po neuspehu zgradi zid kot Bran the Builder.
Nato gre spet nazaj ko je ustvarjen Night king "predivedvam da v človeka, ki so ga zabodli Children of the Forest v srce z dragonglassom"
Zato mogoče Night king tudi zmeraj ve kdaj ga bran gleda in ga je tudi 1x tako poškodoval. Mogoče je vsa fora Brana, da se v bistvu bori sam proti sebi.
To to bi naj bila teorija, katero sem zasledil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()

@nny ::
Nekdo zna fenomenalno urejati in lepiti videe...recap našega najljubšega para. 

'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Mato989 ::
Aja, še kdo meni da je bil Rhaegar čisto preveč grd? Glede na legendarno "lepoto" princa...
https://9gag.com/gag/awQZ14B
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

Aja, še kdo meni da je bil Rhaegar čisto preveč grd? Glede na legendarno "lepoto" princa...
+1
tud meni ja, zakaj so uporabili brata.

Mato989 ::
Z lasuljo so ga polomili. Drugače je čisto v redu!
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Rha...
Meni zgleda zgornji res handsome, spodnji pa nothing special :) Sicer je lepota subjektivna ampak vseeno :)

Čakanje na 8smo sezono bo pa dolgo,
kam gre Jamie? Winterfell ali Dragon Stone? Widow's Wail mu bo prav prišel. Brienne ima pa Oathbreaker... tko rečen Starkov valyrian steel sword je šel v dobre roke. Rad bi videl, da bi šel v Winterfell... pa kakšna scena z Branom.
kam gre Jamie? Winterfell ali Dragon Stone? Widow's Wail mu bo prav prišel. Brienne ima pa Oathbreaker... tko rečen Starkov valyrian steel sword je šel v dobre roke. Rad bi videl, da bi šel v Winterfell... pa kakšna scena z Branom.
Zgodovina sprememb…

Točno tako. Dragonstone je prazen, Dany in Jon gresta z ladjo na Sever, v Winterfell. Jon jo mora predstaviti severnim lordom in jih pridobiti za stvar, posebej tiste, ki so skeptični do Targov. Kdo vse ima valirijsko orožje? Jon, Arya, Brienne, Jamie in Sam. Smo koga pozabili?
Upajmo, da bo Gendry pogruntal postopek, kako narediti še par mečev.
Srečanje Bran-Jamie bo še eno v seriji odkritih in prikritih opravičil in sprav. Bran: oj ja, brez tvoje pomoči na stolpu ne bi nikoli postal Trioki krokar. Jamie: Čestitam.
Upajmo, da bo Gendry pogruntal postopek, kako narediti še par mečev.
Srečanje Bran-Jamie bo še eno v seriji odkritih in prikritih opravičil in sprav. Bran: oj ja, brez tvoje pomoči na stolpu ne bi nikoli postal Trioki krokar. Jamie: Čestitam.

Sansa in Tyrion se nista razšla v slabih odnosih, če odšteješ prisiljeno poroko. To bo bolj nerodno kot sovražno srečanje.
Bolj je vprašanje, če bodo njune politične ambicije hodile navzkriž. Sansa utegne Dany povzročati resne težave. Ne bo jo sprejela kar zlahka, sploh glede na zgodovino družin Stark-Targaryen.
Bolj je vprašanje, če bodo njune politične ambicije hodile navzkriž. Sansa utegne Dany povzročati resne težave. Ne bo jo sprejela kar zlahka, sploh glede na zgodovino družin Stark-Targaryen.

Sarkozy ::
tolk ene debate okoli Cersei in Jamie, ter Sanse in Arye
to so vsi nepomembni liki
a še niste pogruntali, da sta glavna karakterja v vsej zgodbi
tele dva
to so vsi nepomembni liki
a še niste pogruntali, da sta glavna karakterja v vsej zgodbi
tele dva
Ils sont fous ces Slovenes!

bambam20 ::

Gregor P ::
"Branu" je sedaj (kot Triokemu vranu) povsem vseeno, če hodi ali ne (v bistvu se ga večina stvari več ne dotakne)... mu bi pa prav prišel dober poveljnik vojske.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Vsak meč proti WW-jem šteje in Jamie je bil pred izgubo desne roke en najboljših mečevalcev. In še valyrijsko jeklo ima v roki. Če bi bil Baelish bolj vojak kot politik, bi ga pustili pri življenju in poslali v boj v prvo vrsto. Problem rešen.
Ja, Krokar je sedaj zenovsko vdan v usodo. Ne zanima ga preteklost, samo prihodnost.

Ja, Krokar je sedaj zenovsko vdan v usodo. Ne zanima ga preteklost, samo prihodnost.

"Branu" je sedaj (kot Triokemu vranu) povsem vseeno, če hodi ali ne (v bistvu se ga večina stvari več ne dotakne)... mu bi pa prav prišel dober poveljnik vojske.
Trioki vran ima Branove spomine.
Če bi mu bilo vseeno, se ne bi vmešal, ko se je sodilo Mezinčku.
Verjetno sem spregledal, da je on vodil kakšno borbo in zmagal.

Jamie je bil pred izgubo desne roke en najboljših mečevalcev.
To je zgolj urbana legenda, ki si jo prebrala, ker je tako Martin napisal. V resnici nismo videli niti enega njegovega dvoboja, ko je imel še obe roki, da bi dejansko pokazal kako odličen mečevalec je.
Stavim, da če bi se pomerila Jamie z obema rokama in Pes, da bi ga slednji preklal na 2 dela.

Najboljši živ mečevalec. Sort of. 
Če vključimo še mrtve pa ni dvoma, da je bil najboljši Dayne.

Če vključimo še mrtve pa ni dvoma, da je bil najboljši Dayne.

Zgodovina sprememb…
- spremenila: @nny ()

oo7 ::
Predator X je izjavil:
Najboljši mečevalec
Arthur Dayne
Kam pa je Ned nesel Sword of the morning@dawn...
Malo berem po tujih forumih nekateri pišejo o Edric Dayne
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Ed...
http://asoiaf.westeros.org/index.php?/t...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

Smrekar1 ::
To je zgolj urbana legenda, ki si jo prebrala, ker je tako Martin napisal. V resnici nismo videli niti enega njegovega dvoboja, ko je imel še obe roki, da bi dejansko pokazal kako odličen mečevalec je.
Eddarda je obvladal brez kapljice potu, z zvezanimi rokami in po mesecih temnice je bil še vedno vsaj enakovreden Brienne.
Nak, Jamie je bil z mečem nevrokirurg. Zato so mu odsekali roko: to je bilo zanj hujše kot kot smrt.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()

Eddarda je obvladal brez kapljice potu, z zvezanimi rokami in po mesecih temnice je bil še vedno vsaj enakovreden Brienne.
Nisem opazil, da bi prevladoval v dvoboju. So morali Nedu sulico zapičit v koleno za vsak slučaj.
Brienne ni šla na polno na njega, saj mrtev ne bi koristil.
Tega njegovega vrhunskega mečevanja v seriji nismo videli, ker ga ni pokazal. Zgolj nekakšna urbana legenda , ker je tako Martin zapisal.

FTad ::
Nisem opazil, da bi prevladoval v dvoboju. So morali Nedu sulico zapičit v koleno za vsak slučaj.
Brienne ni šla na polno na njega, saj mrtev ne bi koristil.
Tega njegovega vrhunskega mečevanja v seriji nismo videli, ker ga ni pokazal. Zgolj nekakšna urbana legenda , ker je tako Martin zapisal.
Hja no, Jamie je bil v boju tko na easy videti, medtem ko je bil Ned kar nervozen... Prej bi rekel, da se je Jamie z njim igral.