Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi

yayo ::
LOST mi je ena najboljših serij pa sem jo gledal dvakrat brez problema. GOT mi je pa ravno tako ena najboljših serij tako, da ne bo noben problem pogledat še enkrat![]()
Jaz sem branje Martinovo sage zaključil pred kakšnimi štirimi leti in sem žal že skoraj vse podrobnosti pozabil. In me niti malo ne mika vse knjige prebrati znova (za razliko od npr. LoTR in The Witcher sage) LOST pa je bil špica v prvi sezoni, potem pa je postal žajfnica.

Cervantes ::
Knjige imajo s serijo bolj malo skupnega.
V začetku še, potem pazmeraj manj.
Če si prebiral knjige in misliš, da veš, kaj se bo zgodilo v seriji.?.
Kar je po mojem OK.
Kar je po mojem OK.

Matevz96 ::
Kar je po mojem OK.
Sedaj ne veš več ker so zavili v drugo smer, naj bi bil pa konec povsod enak.
#hooldthedoor

Besna Glista ::
Kakšno je sploh stanje s knjigami, do kam je prišel Martin ? Če prav razumem, je zdaj serija že prehitela knjigo in imajo scenaristi "proste" roke ?

Smrekar1 ::
Besna Glista je izjavil:
Kakšno je sploh stanje s knjigami, do kam je prišel Martin ? Če prav razumem, je zdaj serija že prehitela knjigo in imajo scenaristi "proste" roke ?
Serija je v določenih točkah prehitela knjigo že predlani, lanska sezona je bila že v (skoraj) celoti pred knjigami.
Scenaristi imajo proste roke, ampak uporabljajo nedokončano knjigo Zimskih pišev (Zimskih vetrov je zame malo preveč beden prevod). Za nekatere dialoge se prav vidi, da so iz knjige

Glede knjige je situacija taka, da je bil Marin septembra 2015 prepričan, da jo lahko konča do noči čarovnic, takrat je dobil podaljšan rok za dva meseca. Knjige do novega leta ni spisal in januarja je napisal, da rabi še "nekaj mesecev". Enako je napisal tudi januarja in julija letos.

Master_Yoda ::
Jaz bi na njegovem mestu tudi uzival v zivljenju kot pa pisal pod prisilo. Knjige je izdajal kar hitro ko se ni bilo takega hypa se mi zdi, ko pa ga je zacel folk gnjaviti kdaj bo naslednja pa se je upocasnilo. Kar je po eni strani logicno - nekaj rad delas potem pa ti nekdo rece da to isto stvar MORAS! naresti/delati in ti naenkrat tista stvar ni vsec...

Kurzweil ::
Pisati pod prisilo seveda ne gre in raje počakam kakšno leto, samo da bo stvar napisana kvalitetno, dodelano in da bo zaključek vreden nivoja do sedaj. Folk je retardiran, dejansko mu na dnevni bazi težijo, kdaj bo napisal, tudi grožnje je že dobival, najbolj pa ga je razjezilo, ko je folk začel, da je Martin predebel in da bo tako umrl preden bo dokončal s knjigami, Martina je seveda to močno razjezilo, sem prepričan da takšne stvari pisatelja vržejo malce iz tira. Sicer pa poglejmo kdaj je bila napisana prva knjiga in po kakšne intervalu:
1. A Game of Thrones - August 1996[11]
2. A Clash of Kings - February 1999[13]
3. A Storm of Swords - November 2000[15]
4. A Feast for Crows - November 2005[17]
5. A Dance with Dragons - July 2011[19]
6. The Winds of Winter - (Forthcoming)
7. A Dream of Spring - (Forthcoming)
Torej 5 knjig je napisal v 21 letih in stvar vzame nekaj časa, da jo dodelaš in da ni površna. Že pri 6. sezoni je folk zlival žolč, ker je bilo par neusklajenosti, predvsem časovnih in po možnosti taisti ljudje potem težijo naj hitreje piše. Kot rečeno, naj si možakar vzame čas, kolikor je pač potrebno, da bo stvar kvalitetna in unikatna, le tako bo stvar šla med klasike. Res velika škoda bi bila, da bi na koncu Martin iz tega naredil nek povprečen zaključek. Potrebno je vedeti, da Martin piše tudi druge stvar v istem času, namignil pa je na enemu izmed ComicConov, da se že pišejo zgodbe in piše se tudi razne spin-offe, kar se celotne franšize tiče, kar je pisal že tudi prej. Zaradi hitrejšega pisanja je tudi v veliki večini skenslal vsa povabila, nastope, signing sessione in tako naprej. Vsak, ki piše, riše ali kakorkoli ustvarja ve, da pod prisilo in na silo je človek zelo težko kreativen.
Benioff in Weiss pa bi naj že poznala celotno premiso, family treeje družin, kdo krepne in okvirno kdaj, predvsem pa poznata zaključek, bojda jima ga je Martin zaupal. Tako da snemanje serije ni povsem odprto za njuno interpretacijo, vse kar imate ona dva odprtega je, da si lahko stvari malce po svoje interpretirata, malce drugače tretirata obstranske igralce (nekateri bi morali biti še "živi", drugi že mrtvi). Sam pa bi res najraje videl, da bi na koncu za zaključek dobili celovečerni film, za kar bi pridobili še dodatna 2-3 leta, da bi stvar bila res na top nivoju (pogostokrat jim tu zmanjka denarja za kakšne spektakulratnosti od bitk, pa do zmajev, White Walkerjev). Sem prepričan, da bi folk divjal v kinematografe in tudi ustvarjalci filmi bi res zelo težko zamočili kar se finančnega vidika tiče. Ampak so tako to že povedali, da filma ne bo, vsaj ne v tem smislu, kot sem tu opisal.
Kar pa se serije tiče, v prvih 2 epizodah se je teren pripravil, od sedaj naprej pričakujem samo še masaker. Običajno rad pokomentiram vsebino in razne teorije, ampak do vikenda ne bo časa. Saj običajno prečekiram par reviewov in vse grupe na Facebooku, kjer se gre res v vse mogoče detajle in teorije.
1. A Game of Thrones - August 1996[11]
2. A Clash of Kings - February 1999[13]
3. A Storm of Swords - November 2000[15]
4. A Feast for Crows - November 2005[17]
5. A Dance with Dragons - July 2011[19]
6. The Winds of Winter - (Forthcoming)
7. A Dream of Spring - (Forthcoming)
Torej 5 knjig je napisal v 21 letih in stvar vzame nekaj časa, da jo dodelaš in da ni površna. Že pri 6. sezoni je folk zlival žolč, ker je bilo par neusklajenosti, predvsem časovnih in po možnosti taisti ljudje potem težijo naj hitreje piše. Kot rečeno, naj si možakar vzame čas, kolikor je pač potrebno, da bo stvar kvalitetna in unikatna, le tako bo stvar šla med klasike. Res velika škoda bi bila, da bi na koncu Martin iz tega naredil nek povprečen zaključek. Potrebno je vedeti, da Martin piše tudi druge stvar v istem času, namignil pa je na enemu izmed ComicConov, da se že pišejo zgodbe in piše se tudi razne spin-offe, kar se celotne franšize tiče, kar je pisal že tudi prej. Zaradi hitrejšega pisanja je tudi v veliki večini skenslal vsa povabila, nastope, signing sessione in tako naprej. Vsak, ki piše, riše ali kakorkoli ustvarja ve, da pod prisilo in na silo je človek zelo težko kreativen.
Benioff in Weiss pa bi naj že poznala celotno premiso, family treeje družin, kdo krepne in okvirno kdaj, predvsem pa poznata zaključek, bojda jima ga je Martin zaupal. Tako da snemanje serije ni povsem odprto za njuno interpretacijo, vse kar imate ona dva odprtega je, da si lahko stvari malce po svoje interpretirata, malce drugače tretirata obstranske igralce (nekateri bi morali biti še "živi", drugi že mrtvi). Sam pa bi res najraje videl, da bi na koncu za zaključek dobili celovečerni film, za kar bi pridobili še dodatna 2-3 leta, da bi stvar bila res na top nivoju (pogostokrat jim tu zmanjka denarja za kakšne spektakulratnosti od bitk, pa do zmajev, White Walkerjev). Sem prepričan, da bi folk divjal v kinematografe in tudi ustvarjalci filmi bi res zelo težko zamočili kar se finančnega vidika tiče. Ampak so tako to že povedali, da filma ne bo, vsaj ne v tem smislu, kot sem tu opisal.
Kar pa se serije tiče, v prvih 2 epizodah se je teren pripravil, od sedaj naprej pričakujem samo še masaker. Običajno rad pokomentiram vsebino in razne teorije, ampak do vikenda ne bo časa. Saj običajno prečekiram par reviewov in vse grupe na Facebooku, kjer se gre res v vse mogoče detajle in teorije.

Sam pa bi res najraje videl, da bi na koncu za zaključek dobili celovečerni film, za kar bi pridobili še dodatna 2-3 leta, da bi stvar bila res na top nivoju (pogostokrat jim tu zmanjka denarja za kakšne spektakulratnosti od bitk, pa do zmajev, White Walkerjev). Sem prepričan, da bi folk divjal v kinematografe in tudi ustvarjalci filmi bi res zelo težko zamočili kar se finančnega vidika tiče. Ampak so tako to že povedali, da filma ne bo, vsaj ne v tem smislu, kot sem tu opisal.
V najboljšem primeru lahko pričakujemo zaključni del dvojne dolžine. No, saj to bi bilo tudi OK.
Problem pri filmu je, da moraš ali narediti kako uro in pol dolg recap, ki ne bo imel ne repa in ne glave (ker je vsega preveč) in potem zaključek v dolžini enega dela serije, ali boš za razumevanje filma nujno moral najprej gledati serijo, kar tudi ni OK.
Filmi so opcija za recimo Robertov upor, Dolgo noč, Aegonovo osvajanje ipd. Tudi tam nimaš finančno kaj faliti.

Kurzweil ::
Ja se strinjam, tudi sam tako razmišljam že odkar je bila prvič omenjena ideja o celovečernem filmu, kjer bi dobili epilog. Dobra stran tega bi bila, da bi bil budget verjetno ne nivoju vseh sezon do sedaj, pridobilo bi se nekaj na času. Problem pa je seveda, to kar si omenil Smrekar1, težko bi bilo narediti zadevo takšno, da bi tudi privabila tiste, ki niso toliko v serijah in knjigah, kar pomeni da bi res rabil nekakšen recap in potem spopad med tistimi, ki bodo pač ostali. Za običajnega gledalca bi bilo to zanimivo, nam ki pa smo toliko v tej franšizi, pa bi znalo izpasti malce čudno. Ampak filma tako ne bo, tako da... Se pa trenutno obdeluje 5 idej, kaj se bo potem snemalo, po tej seriji. Baratheonov pohod bi bil dokaj zanimiv, ampak meni ni všeč ideja samo zaradi tega, ker pač že poznamo koncev in ne bi bilo toliko shockerjev in twistov, kar je zaščitni znag Game of Thrones oz. knjig A son of ice and fire.

Se pa trenutno obdeluje 5 idej, kaj se bo potem snemalo, po tej seriji. Baratheonov pohod bi bil dokaj zanimiv, ampak meni ni všeč ideja samo zaradi tega, ker pač že poznamo koncev in ne bi bilo toliko shockerjev in twistov, kar je zaščitni znag Game of Thrones oz. knjig A son of ice and fire.
To ni tak problem. Zadevo (film, serijo) o Robertovem uporu narediš tako, da glavni junaki niso Robert, Eddar, Jon Arryn, Rhegar, Lelyanna in podobni temveč se osredotočiš na recimo klativiteza, ki se je pridružil Robertu v upanju na zemljo; nekega malega zemljiškega gospoda iz Porečja, ki so mu požgali utrdbo; dva ribiča iz Severa, ki upata da bosta v vojni zaslužila za boljše življenje; nekaj plačancev, ki služijo Rhegarju in kroni; pocestnico ki se zaljubi v zgoraj omenjenega klativiteza in podobno.
Omenjeni klativitez bi bil lahko ključen v Robertovi zmagi nad Rhegarjem pri Rubinskem brodu, dal bi življenje za Roberta, ki bi se potem okitil s slavo. Istočasno pokažeš smrtne muke glavnega heroja in Robertovo zmagoslavje nad odločno zmago nad Targaryensko vojsko.
To bi serijo naredilo šokantno, zavito in vredno imena GOT. Še vedno seveda vključiš Stolp Veselja, pokol v Kraljevega pristanu, Bitko zvonov, Kamnito septo in podobne ključne dogodke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()

FTad ::
Mislim, da to ne bi bilo zanimivo niti za got fane, niti za ljudi, ki jim knjiga/serija ni blizu. Bi se sicer nasli obozevalci, ki bi sli to vseeno gledat.

@nny ::
Vsekaor bi bil preddel s scenami Rhaegar - Lyanna, Mad King - Starkova, turnir v Harrenhalu, bitka Rhaegar - Robert zanimiv, če bi ga posneli dovolj atraktivno, kot pravi zgoraj Smrekar1. Snovi za spin-offe pa je dovolj do konca naših življenj, a verjetno bo narod prej izgubil zanimanje.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Mislim, da to ne bi bilo zanimivo niti za got fane, niti za ljudi, ki jim knjiga/serija ni blizu. Bi se sicer nasli obozevalci, ki bi sli to vseeno gledat.
Ja, osebnkov, ki bi gledali samo šund in ki kakovost epizode GOT ocenjujejo po tem koliko je bilo mrtvih in koliko nagih, najbrž res ne bi pritegnilo.
Snovi za spin-offe pa je dovolj do konca naših življenj, a verjetno bo narod prej izgubil zanimanje.
Tjah, stvar debate. Vojna Zvezd se mi zdi kar uspešna franšiza, pa je stara že 40 let.
Zgodovina sprememb…

Netrunner ::

Pa se ti dopade tudi konec? .. Meni je LOST tudi top, če ignoriram zadnje dve sezoni in konec na sploh.
Tudi v GoT bodo mnogo razočarani. Trenutno so glavni junaki (recimo!) še živi. Ko bodo začeli cepati, se bo začela jeza med gledalci. In ne glede na to, kdo bo na koncu zmagovalec, vsi ne bodo zadovoljni. Upam, da so scenaristi naučili lekcijo LOST. Treba bo ugoditi večini in poskrbeti za kakšno veliko presenečenje (recimo, da Tarly Junior vse skupaj sanja:).

Tudi v GoT bodo mnogo razočarani. Trenutno so glavni junaki (recimo!) še živi. Ko bodo začeli cepati, se bo začela jeza med gledalci. In ne glede na to, kdo bo na koncu zmagovalec, vsi ne bodo zadovoljni. Upam, da so scenaristi naučili lekcijo LOST. Treba bo ugoditi večini in poskrbeti za kakšno veliko presenečenje (recimo, da Tarly Junior vse skupaj sanja:).
Ojej, najslabši možen konec vseh časov

Danny bo Jonova Nissa Nissa, če že. Ubogi Duhec

Zgodovina sprememb…

Besna Glista je izjavil:
A misliš, da bo Duhec nadomestil leva v drugem poskusu izdelave meča ? =)
Jup.
Če bo to delala Danny bo to verjetno kateri od zmajev in Jon Nissa Nissa.

Ampak, če te prav razumem si prepričan, da bo gotovo temu tako? (zgodba okrog Prinašalca svetlobe?) - popravi moj prevod po svoje 
Ne poznam toliko te zgodbe okrog tega meča in Azor-ja in Nisse ...

Besna Glista je izjavil:
Ampak, če te prav razumem si prepričan, da bo gotovo temu tako? (zgodba okrog Prinašalca svetlobe?) - popravi moj prevod po svoje
Ne, nisem prepričan. V knjigah je sicer jasno nakazano, da je Obljubljeni princ/esa nekdo, ki ni Viserys in bo prišel za njim. Očitni opciji sta dve, Jon in Danny. Melissandre je menila, da je to Stannis, a se je očitno zmotila.
V knjigi je pomenljiv odlomek ko gleda v ogenj in prosi R'holla (Rdeči bog) naj ji pokaže Obljubljenega princa, ampak v plamenih vidi samo Sneg - pisano z veliko začetnico.
Po tej logiki sodeč bi bil Obljubljeni princ Jon in Nissa Nissa nekdo, ki je Jonu zelo pri srcu. Tu imamo dve realni možnosti: Arya in Danny, Duhec prevzame vlogo leva.
Ha! Kaj pa če se bo Danny izkazala kot zlobna in bo potreboval Prinašalca svetlobe proti njej? Aryi tako ali tako ni dano, da bi doživela konec serije. Preveč ljudi je že pomorila in samo življenje lahko plača za smrt.

Verjetno si kar blizu ja.. ME pa zanima kako bodo prikazali dogajanje 180 dni in noči, kolikor bo princ potreboval da skuje meč ? =)

Besna Glista je izjavil:
Verjetno si kar blizu ja.. ME pa zanima kako bodo prikazali dogajanje 180 dni in noči, kolikor bo princ potreboval da skuje meč ? =)
Tisto je notri zato, da je zgoba malo bogatejša. Meč se skuje v nekaj urah ali dneh, odvisno od pristopa h kovanju. Nikakor ne rabiš pol leta kovanja.
Zgodovina sprememb…

Besna Glista je izjavil:
Če Varys lahko ukrade Mezinčku teleporter in se prestavi iz Dornije v Mereen v enem prizoru, ni panike tudi kovanje meča prikazati v nekaj sekundah.

Ne vem pa, kakšno vlogo ima v tej zgodbi o meču lev? Ga Azor Ahai/Jon/ Dany jaha?
Mislim, da Nissa Nissa ni Arya. Morata biti v ležeči povezavi, ne samo stoječi. Dany je najverjetnejša kandidatka in to bi bil tudi junaški konec. Razen če ni Potička, seveda.

bambam20 ::
Kar je po mojem OK.
Sedaj ne veš več ker so zavili v drugo smer, naj bi bil pa konec povsod enak.
bilo bi odlično, če bi bil konec v knjigi drugačen, saj Martina nič ne omejujejo da to tudi naredi na koncu :).

dottor ::
Po dolgem času se spet oglašam: še vedno iščem slovenske eknjige (PDF alpa najem oz. nakup za drobiž). Imam trdovezane ampak bi imel na tablici za lažje branje in ne mislim Mladinski knjigi plačat 17€ po komadu, če sem že dal 40€ za trdo vezavo.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Fif55 ::
To pa je res težko sledit, nekateri res imate preveč časa. Prosto po prešernu prevajate angleške besede, ampak samo tiste, katere je enostavno prevesti ostale pa pustite v originalu. Na koncu izgleda to: Jaz parla engleski sehr bueno et fluently olmadan nehézségek. Na koncu Dolge zime pa naga Lomilka verig Danica prijahala na Črnem zmaju do Čudnih Dreves in zagledala kako Zeleni videc Branko svojega malega Mezinčka namaka v Kraljevem zalivu, ter sanja o Valeriji (pokrajini) in kako se tam Đoni Sneg in Tadej Sivo veselje ob Žalostnem morju trenirata z Iglo. Enakočasno pa g.Morska vrednost kuje načrt, kako bi iz Boljšega dna prilezel v Nevihtni konec...

vostok_1 ::
Windows of Winter se da prevesti tudi kot "Vetri zime".
Ni napačen prevod. Čeprav pravilno bi moralo bit Vetrovi zime.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()

Cervantes ::
Ko smo ravno pri knjigah, ravnokar berem The Hedge Knight.
One good Martin!
Malo žalosten, ampak se bere.
One good Martin!
Malo žalosten, ampak se bere.

Tema je o seriji in marsikdo (čeprav ne bo priznal!) vedno gleda s slovenskimi podnapisi. Ne obvladajo vsi toliko angleško, da bi serijo spremljali brez podnapisov in včasih liki zašprehajo v visoki pa nizki valirijščini, pa dothrakijščini, kjer si brez podnapisov mrzel...poleg tega nekateri berejo knjige v angleščini in nekateri v Pižamovem prevodu. A Pižama kaj sodeluje pri prevodu podnapisov v slovenščino? Da vsi za konec zavijemo z očmi, so nekateri izrazi težko prevedljivi v slovenščino, ne da bi se izgubil pomen, zato še vsak razume malo po svoje.
Chill down. Bo bolje. Dokler razumemo 95% napisanega, ni razloga za paniko.
Chill down. Bo bolje. Dokler razumemo 95% napisanega, ni razloga za paniko.

Windows of Winter se da prevesti tudi kot "Vetri zime".
Uradni prevod je Zimski vetrovi, ki je na nivoju raznih Grozdnjav in podobnih zločinov proti jeziku.
Tema je o seriji in marsikdo (čeprav ne bo priznal!) vedno gleda s slovenskimi podnapisi. Ne obvladajo vsi toliko angleško, da bi serijo spremljali brez podnapisov in včasih liki zašprehajo v visoki pa nizki valirijščini, pa dothrakijščini, kjer si brez podnapisov mrzel...
Saj tja dajo angleške podnapise, brez skrbi

To pa je res težko sledit, nekateri res imate preveč časa. Prosto po prešernu prevajate angleške besede, ampak samo tiste, katere je enostavno prevesti ostale pa pustite v originalu. Na koncu izgleda to: Jaz parla engleski sehr bueno et fluently olmadan nehézségek. Na koncu Dolge zime pa naga Lomilka verig Danica prijahala na Črnem zmaju do Čudnih Dreves in zagledala kako Zeleni videc Branko svojega malega Mezinčka namaka v Kraljevem zalivu, ter sanja o Valeriji (pokrajini) in kako se tam Đoni Sneg in Tadej Sivo veselje ob Žalostnem morju trenirata z Iglo. Enakočasno pa g.Morska vrednost kuje načrt, kako bi iz Boljšega dna prilezel v Nevihtni konec...
Bolšjega dna, ne Boljšega dna

Zgodovina sprememb…

Ni napačen prevod. Čeprav pravilno bi moralo bit Vetrovi zime.
Prevode moraš od časa do časa prirediti. Beseda "vetrovi" ima v Slovenščini dva pomena in tu dvoumnost pomeni neumnost.
Zato Zimski piši ali kaj takega, saj nimamo samo ene besede, ki bi opisovala veter. Pižama si že za Grozdnjavo zasluži tretma, rezerviran za tiste, ki so se osebno zamerili Aerysu II.
darksamurai je izjavil:
mogoče pa bo naredil katano![]()
Ja. Ali pa saški meč, ki je kovan na enak način kot katana.
Za te rabiš nekaj dni.
Zgodovina sprememb…

Ne vem pa, kakšno vlogo ima v tej zgodbi o meču lev? Ga Azor Ahai/Jon/ Dany jaha?
Prinašalca svetlobe Obljubljeni skuje trikrat. Prvič ga skuje in se mu zlomi. Drugič ga skuje, z njim žrtvuje leva in se mu zlomi. Tretjič ga skuje, z njim žrtvuje Nisso Nisso in meč deluje.
Danny trenutno ni kaj posebej navezana na nikogar. Drogo je že poginil, Rhaego tudi ... če ne gre za kompleten rod njenih osvobojenih sužnjev ali kaj takega nima žrtve, ki bi bila vredna tega meča.
Mislim, da Nissa Nissa ni Arya. Morata biti v ležeči povezavi, ne samo stoječi.
Stvar interpretacije. Lahko je tudi Sansa.
Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Mato989 ::
Sam pa bi res najraje videl, da bi na koncu za zaključek dobili celovečerni film, za kar bi pridobili še dodatna 2-3 leta, da bi stvar bila res na top nivoju (pogostokrat jim tu zmanjka denarja za kakšne spektakulratnosti od bitk, pa do zmajev, White Walkerjev). Sem prepričan, da bi folk divjal v kinematografe in tudi ustvarjalci filmi bi res zelo težko zamočili kar se finančnega vidika tiče. Ampak so tako to že povedali, da filma ne bo, vsaj ne v tem smislu, kot sem tu opisal.
V najboljšem primeru lahko pričakujemo zaključni del dvojne dolžine. No, saj to bi bilo tudi OK.
Problem pri filmu je, da moraš ali narediti kako uro in pol dolg recap, ki ne bo imel ne repa in ne glave (ker je vsega preveč) in potem zaključek v dolžini enega dela serije, ali boš za razumevanje filma nujno moral najprej gledati serijo, kar tudi ni OK.
Filmi so opcija za recimo Robertov upor, Dolgo noč, Aegonovo osvajanje ipd. Tudi tam nimaš finančno kaj faliti.
Dejansko so vse opcije ki vključujejo karakterje iz trenutne serije dokaj slabi, ker bo potrebna menjava igralcev, kar pa mi je osebno lame...
Torej Robertov upor mi je definitivno privlačen ampak slaba izbira...
Aegonovo osvajanja, Valiriya ipd. pa absolutno... kot tudi the long night, gradnja zidu ipd... Čeprav si nič ne želim gledat bolj kot bivšo Kraljevo stražo Arthurja Dayna ipd. pa žal ne vidim kako bi to bilo nareto primerno, brez menjave igralcev...

Drevesce ::
Nekje sem zasledil, da Robertovega upora zagotovo ne bodo snemali. Imajo sicer pripravljenih nekaj naslovo, vendar naj bi bil najbližje antična Valiriya.
Se pa na žalost ne spomnim vira.
Se pa na žalost ne spomnim vira.

Tezaab ::
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."

Well, uganka Lightbringerja je skoraj pri koncu. Ostrooki gledalci so ugotovili, da je Beric Dondarrion lastnik legendarnega meča z imenom Dawn, ki ga je vihtel Arthur Dayne ob spopadu z Nedom in ga je Ned krvavega prislonil ob enako krvavo Lyannino posteljo. Sicer ročaj vedno zakriva z roko ali konjevo glavo, en prizor pa se je izmuznil čez cenzuro.. Iz trailerja je en badass prizor, ko se meč vžge ob spopadu z Belohodci/živimi mrtveci. Ker bo Beric skoraj gotovo padel, bo meč pristal pri Jonu...to je to. Vprašanje je le, kdo je Nissa Nissa.

Well, uganka Lightbringerja je skoraj pri koncu. Ostrooki gledalci so ugotovili, da je Beric Dondarrion lastnik legendarnega meča z imenom Dawn, ki ga je vihtel Arthur Dayne ob spopadu z Nedom in ga je Ned krvavega prislonil ob enako krvavo Lyannino posteljo. Sicer ročaj vedno zakriva z roko ali konjevo glavo, en prizor pa se je izmuznil čez cenzuro.. Iz trailerja je en badass prizor, ko se meč vžge ob spopadu z Belohodci/živimi mrtveci. Ker bo Beric skoraj gotovo padel, bo meč pristal pri Jonu...to je to. Vprašanje je le, kdo je Nissa Nissa.
Zanimivo, čeprav so za mene Dawn popolnoma uničli že ko so ga spremenili v enoročnega (čeprav mi je bolj všeč načeloma enoročni kot dvoročni) tole me pa še bolj odbija, da ga vihti nek Beric Dondarion no name ser... in to za legendarnim Arthurjem Daynom... kako bo sploh prišel do njega, a mislite da mu ga je gospodična Dayne izročila ker je tako rekla svečenica da je on lightbringer? Kr nekaj...
Ne vem če bi Ser Arthur Dayne bil ponosen na novega lastnika meča, še bolj čudno pa je ravno naključje da je potem Ned zbral Berica da gre in privede Mountaina... ali je morda Ned tudi verjel v red priest shit da je on lightbringer?
Postaja malo bedno vse skupaj.

Beric je bil zaročen z gospodično Allyrio Dayne (baje piše v knjigah). V knjigah je njegov paž Edric Dayne, nečak omenjene gospodične. Grb hiše Dondarrion je vijolična strela na ozadju iz zvezd. Meč Dawn je skovan iz materiala iz padlega kometa. Verjetno mu ga je dala gospodična Allyria, preden je šel nad Cleganea po Nedovih ukazih. Vse se ujema. Yup, yup, smo že zelo blizu!

Saj je zanimiva teorija, samo Beric je proti Arthurju kot je opisan in prikazan pravi luzer :) Ne vem kaj bi o njem porekel Arthur Dayne :)
Še ena teorija je tole:
Še ena teorija je tole:

Jst ::
>Iz trailerja je en badass prizor, ko se meč vžge ob spopadu z Belohodci/živimi mrtveci.
Jaz se spomnim, da je en tip "prižgal" meč s svojo krvjo pred spopadom z Hound-om. To so tisti brotherhood without banners (saj se imenujejo tako?), s katerimi sedaj The Hound hara.
Jaz se spomnim, da je en tip "prižgal" meč s svojo krvjo pred spopadom z Hound-om. To so tisti brotherhood without banners (saj se imenujejo tako?), s katerimi sedaj The Hound hara.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

>Iz trailerja je en badass prizor, ko se meč vžge ob spopadu z Belohodci/živimi mrtveci.
Gre za istega možaka.