» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
43 / 213
»»

SuperVeloce ::

Res bi lahko kakšen psihiater malo obrazložil :)). Bralec pozna knjige, pozna pisca... in zaradi nekaterih najboljših twist-ov v zgodbi ljudje izgubijo glavo (in a bad way), medtem ko bi pričakoval da ravno zaradi takšnega (za fiction pisatelje) rahlo neobičajnega reševanja in razpletanja zgodbe človek dobi takšno bazo fanov. Sicer je malo lažje to pričakovati od TV fanov, ampak tudi tukaj... wtf people stahp watching! I guess its not for you.

leiito ::

Pa tudi, kdo pa pravi, da moramo navijati za Starke. Igra je igra prestolov, valjda navijamo za najboljše, v tej igri, ne po srcu.

klkkkkkkkkkk ::

Heh,
sej je realno vse napisan... Lanisterji imajo denar, Starkovi pa srce... Bilo je pa malo pričakovano, da ga bodo ubili...
Eh, sej je vse jasno, da nemoreš zmagat na pošten način...

Rob je začel dobro, naredil nekaj napak ... in to je bilo usodno. Lanisterji majo pa srečo.... ubistvu, če gledaš nimajo...So na slabšem položaju kot Starkovi. ZAKAJ? Ker se med sabo Lanisterji prezirajo, skupaj ji pa drži samo denar in prestol.

Drgač pa res je to ena najboljših serij...

Lp

@nny ::

Ravno "življenjskost" serije, to je da good guy NE odjaha v sončni zahod z izvoljenko na konju in z Marlboro cigaro v gobcu, je glavni magnet za fane in fanice. Pozabila sem še omeniti, da je vse premlatil in pobil z enim saržerjem v pištoli, medtem ko je druga počivala na pasu. :)

Lannisterji so ene mal podobni Slovencem. Ob zunanji grožnji držijo skupaj in vse zravnajo z zemljo, med sabo se pa grizejo do onemoglosti. Oni se bodo pobili kar med sabo, sploh zdaj ko patriarh Tywin pritiska na svoje otroke s političnimi porokami. Tastarega in celo familijo bo spravilo v grob njegovo nepriznavanje Tyrionovih sposobnosti. Večja uganka so Tyrelli, ki so politično spretni, pa še držijo skupaj; tastara je pa sploh razred zase.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Jerry000 ::

Izi je izjavil:

nurse013 je izjavil:

Cakam na deseti del,. bom potem pogledal ta 9.ti
Hvala, da si to pomembno informacijo delil z nami :P

Kot sem že nekje omenil, so serije narejene tako, da je najbolje narediti malo pavze med vsakim delom, da predelaš informacije in ne more priti do "overloada".
Sploh 9. del je tak, da na koncu kar nekaj časa zmeden obsediš in rabiš čas, da dojameš, kaj se je pravzaprav zgodilo. Še celo knjige so nekateri na tem mestu besno vrgli v kot za nekaj tednov, preden so zmogli nadaljevanje branja.
Z gledanjem 9. in 10. dela zapored si boš naredil medvedjo uslugo in si pokvaril izkušnjo.

Meni se pravzaprav zdi čudno, zakaj je bilo po 8. delu 14 dni pavze, ko za to ni bilo prav nobene potrebe, in bi večjo pavzo pravzaprav potrebovali sedaj po prelomnem 9. delu.


Nič pavze, sej pa je use kristalno jasno, pobivajo use, mrtvo bojo usi...le eden bo preživel k se bo na prestol usedu...pa še ta bo mel smolo pa se bo na sablo nabodu:P

nurse013 ::

Še vedno sem mišljenja da je najboljše pogledati dve ali pa tri epizode naenkrat kot pa čakat (hrepenet) nanje vsak teden oz.leto...
najrajše sem maratonec, da dobim neko celotno sezono in pogledam tri do štiri dele naenkrat
:)
you gotta be kidding me...

martincek1 ::

Robbovo smrt je nekdo že pred par meseci na slo-techu spoilal, tako da ni bilo nobeno presenečenje. Telisa in Catelyn me pa nikoli nista kaj preveč zanimala, v nasprotju z Aryo in Brannom.

]Fusion[ ::



Sem najdo zanimivo serijo videotov na YT, kjer se govori o zgodovini in backstory likov.
Pa ni nobenih spoilerjev, če koga skrbi :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Shegevara ::

Mislm kaj si vse ljudje spomnejo da spoilajo gledalcem užitek. Marsikje so že bli. Sem igral Multiplayer v eni igri,.. hja, zelo pomemben spoiler je imel nekdo kar v njegovem uporabniškem imenu.

Pa še en komentar iz moje strani, zelo izzivajoč.

Ne bi se strinjal z izjavo
"v GoT lahko prav kdorkoli umre"
Na žalost je tako, da obstajajo liki, ki jih R.R. martin nikoli ne bi dal pobit. Vsaj ne do takrat, ko se zares začne preveč vlečt njihova zgodba in nima pomena.
Nekdo je omenil, da robb stark ni imel šans, ker ravna preveč po srcu, čeprav je po svoje strateg in pameten človek. Ampak podoben profil karakterja imata tudi Bran in daenerys. In stavim vse, da bosta daenerys in bran še neverjetno pomembno vlogo igrala v zgodbi (mogoče tudi Jon snow - nisem ravno siguren, bi pa domneval). Njihova neznačilna zgodba je pač preveč zanimiva za branje, da bi jim zgodila kakšna "Freyeva štiharija".
Res je, po kakšni miselni kolobociji bi lahko tudi kdo rekel, veš kaj, tudi robb stark je umrl sredi zelo pomembne zgodbe, ko je hotel maščevati očeta, ampak roko na srce, zgodba bi bila veliko manj pestra in zanimiva, če bi na njegovem mestu recimo umrl brann, ker ne bi bilo več zanimivih sanj in videnj. Manj bi bilo zanimivo, kot če bi umrla daenerys, ker bi zgodba izgubila celoten potek v puščavah Dothraki in seveda ZMAJE. Postalo bi nezanimivo, če bi umrl Jon Snow, ker bi imela zgodba s severa bistveno manjšo težo itd....

TL;DR Shut up z "vsak lahko umre". Ja, lahko. Razen seveda, če ta oseba predstavlja neko pomembno dimenzijo zgodbe. Če jo, potem jo ne bo niti R.R martin ubil.

Pithlit ::

Shegevara je izjavil:

Manj bi bilo zanimivo, kot če bi umrla daenerys, ker bi zgodba izgubila celoten potek v puščavah Dothraki in seveda ZMAJE.

Izkaže se da so zmaji precej bolj brihtni kot neki random plazilci... znorijo in začnejo svoj morilsko maščevalni pohod. Seveda ob pomoči 'njihove' vojske.

Pozabljaš da se gre v prvi vrsti za fikcijo... v kateri je dejansko možno čisto vse. Bram umre? Big deal... se bo pa kot duh prikazoval zaveznikom in jih vodil - Obi Wan Kenobi style.

Ne se zanašat na to da nekdo ne bo umrl ker prinaša neko dimenzijo zgodbi... nobenega ni problem zamenjat. Če ne gre drugače se lahko tisto komplet 'dimenzijo' zamenja z drugo. Uvest novega junaka ni noben problem. Obudit nekoga od mrtvih pa tudi ne. Pa kakega od mrtvih spremit v 'maševalno božanstvo'... verjetno tudi ni glih za lase privlečeno (glede na dosedanjo prakso). Variant malo morje.
Life is as complicated as we make it...

leiito ::

@Sheguevara, to je res, Daenerys (še) ne more umreti, za Robba bi pa mogoče morali biti v skrbeh že prej, glede na stopnjo smrtnosti med Starki ob koncu sezone, tudi Winterfell je Martin že zažgal, tako da so bili v bistvu brezdomci, Lannisterji kot, pogojno rečeno bad guys, so bili z Jaimejevim pohabljenjem kaznovani (za balance), in vemo, da GOT ni LOTR, ampak so nas peljali urinirat. Genialna fora je, ko Walder Frey kao da Robbovemu stricu ta lepo hči. To je za gledalca presenečenje, in ko potrm Frey še pomežikne Robbu, uno, sej v bistvu nisem žleht, pri nas odpravi sume in je šok potem res popoln. Ne vem če je ta mežik tudi v knjigi, na tiviju so vsekakor stvar izvedli vrhunsko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

black ice ::

Je nevesta res bila Freyeva hči? Ko jih je predstavil je nisem videl. Ali sem pa spregledal, kar se mi zdi bolj verjetno.

Jst ::

Waw, "hello my king, surprise!"
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Gogyto ::

black ice je izjavil:

Je nevesta res bila Freyeva hči? Ko jih je predstavil je nisem videl. Ali sem pa spregledal, kar se mi zdi bolj verjetno.


Je, je. Frey ima melo vojsko sinov in hčerk in vnukov in vnukinj, tako da tudi v knjigi dobro opiše, kako jih veliki večini niti ne ve imena...:)) Poleg tega, tako kot je nekdo že omenil - ko bo dobil vnuka/vnukinjo preko te zveze med Tullyem i svojo hčerko, bo lahko zahteval Tullyjev grad zase...

Keyser Soze ::

Predpostavka, seveda, da ostane živ, dokler ne dobi vnuka. >:D
OM, F, G!

T-h-o-r ::

kako se bo vse skupaj zaključilo? zmaji proti severnjaškim bavbavom?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Gladi ::

Ženske majo res čuden način kako izražajo svojo naklonjenost :))

Berserker ::

Starki še niso rekli zadnje. Arja, Sansa, Bran, Rickon so nosilci te rodbine.


Videli smo da se da s pomočjo rdečega boga zdravit smrtne rane. :) Upam da vam to dovolj pove.

klkkkkkkkkkk ::

Berserker je izjavil:

Starki še niso rekli zadnje. Arja, Sansa, Bran, Rickon so nosilci te rodbine.


Videli smo da se da s pomočjo rdečega boga zdravit smrtne rane. :) Upam da vam to dovolj pove.



Kaj pa John Snow? Mislm, da je on tud dost pomemben....

Flea ::

V 4. sezoni bo pokalo :)

T-h-o-r ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Berserker je izjavil:

Starki še niso rekli zadnje. Arja, Sansa, Bran, Rickon so nosilci te rodbine.


Videli smo da se da s pomočjo rdečega boga zdravit smrtne rane. :) Upam da vam to dovolj pove.



Kaj pa John Snow? Mislm, da je on tud dost pomemben....


current situation: unknown
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Outcast ::

Matr, zdj pa spet leto dni čakat na novo sezono...men osebno je bila ta kar zanimiva, gledano v celoti mi je serija vedno boljša, čist iz vidika 'preprostega' opazovalca; knjig nimam časa oz. se mi tudi ne da brati:D, pomoje bom še 1x pogledal vse sezone, tko da malo obnovim hiše in razmerja med posameznimi kraljestvi.

neboben ::

Jest bom vzel tretjo knjigo v roke in nadaljeval od tam, kjer se je končal 10 del. Ker je bilo toliko klanja v 9. delu sem mislil, da bodo prizor, ko Daenerys gre med osvobojene sužnje, naredili krvav. Sem se prav zbal zanjo. Upam, da Jon Snow preživi, čeprav bi po treh puščicah lahko bil tudi gotov.

Jerry000 ::

spet ne razumem...a ni tko da bi že danes moral bit 10 del zunaj?

neboben ::

Ja, desti del je bil že predvajan.

Jerry000 ::

hm...na TEJ strani kjer sem do sedaj use gledal in so tudi redno prihajale, 10. dela še ni zunaj. Kje lahko gledam 10. del?

connel ::

Praktično na vseh torrent straneh aka travniku.

Jerry000 ::

kaj pa online?

cebelar123 ::

T-h-o-r je izjavil:

kako se bo vse skupaj zaključilo? zmaji proti severnjaškim bavbavom?


Jaz že nekaj časa razmišljam, povezavo Bran in zmaji :) proti zombijem "če je sploh možno zmaja kontrolirat".

oo7 ::

Ah ja zdaj pa spet 1 leto čakat;((
Arya pa pes mi prav pašeta skupaj še malo pa bosta sekala glave>:D

Jst ::

>Arya pa pes mi prav pašeta skupaj še malo pa bosta sekala glave

Ko bi vsaj. Ima Arya drugačen namen...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Phantomeye ::

Jst je izjavil:

>Arya pa pes mi prav pašeta skupaj še malo pa bosta sekala glave

Ko bi vsaj. Ima Arya drugačen namen...


Pes bi ji bil super zaveznik, zato ne vidim razloga, zakaj je morala pozvati brezobrazca.

oo7 ::

Phantomeye je izjavil:

Jst je izjavil:

>Arya pa pes mi prav pašeta skupaj še malo pa bosta sekala glave

Ko bi vsaj. Ima Arya drugačen namen...


Pes bi ji bil super zaveznik, zato ne vidim razloga, zakaj je morala pozvati brezobrazca.


Se strinjam.Pa pes je zakon upam, da ne bo Arya naročila brezobraznežu, da ga ubije;(
Najboljši duo bi bila Arya in pes:P

Nikec3 ::

Sem že omenil, da je Lena Headey (Cersei) izjemna igralka?
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

urbnzy ::

Nikec3 je izjavil:

Sem že omenil, da je Lena Headey (Cersei) izjemna igralka?

Kdo v seriji pa ni? Mogoče le Emilia Clarke in Jon Snow ne delujeta včasih tako prepričljivo, vsi drugi pa so res konstantno odlični.

gendale ::

Nikec3 je izjavil:

Sem že omenil, da je Lena Headey (Cersei) izjemna igralka?

škoda k ni bol pogosto blond

aja, pa k je en prej pravu da so mu zanimiva bran pogoavlja... men je bil to največji dc v knjigi

tyrion poglavja so pa top, pa little finger, pa hound, rdeče baba...

in na nek fucked up način se mi je zdela rooseova strategija idealna, ne moralna, samo razultatom težko ugovarjamo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gendale ()

xCore ::

meni se zdi da gre zadnje čase Lannisterjem preveč dobro da bi se to nadaljevalo... pomoje bojo v naslednji sezoni dobili po p... :)

zgolj moje ugibanje :)
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

Saso_C ::

KSZ.

Ampak Imp mi pa res sede s svojimi komentarji. Meni najboljši lik v seriji! :))

Izi ::

Keyser Soze je izjavil:

Izi je izjavil:

Da je nesrečni Theon ostal brez spolovila smo (naj bi) vsi videli in o tem ni kaj več debatirati.

Dejansko si to videl? V seriji.
Sem spregledal, pa bi prosil če me lahko kdo bolj točno usmeri, kje njegov tič že binglja prosto v zraku.

SPOILER
Ker je na svetu cel kup "američanov", ki ne dojamejo nič kar jih ravno ne udari v obraz, so v zadnjem delu omenjenemu "tiču" posvetili kar precej dragocene minutaže, da bi folk ja dojel, kar je bilo povsem jasno prikazano že mesec nazaj.
Ampak ti ga verjetno še vedno nisi videl :P Kamera nikakor ni hotela pogledati v poslano škatlico, kjer naj bi bil odrezani lulček.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

oo7 ::

Joffrey psiho:)) bi pa glavo od Robb-a serviral Sansi pri večerji al kje je že rekel:)).

Izi ::

oo7 je izjavil:

Joffrey psiho:)) bi pa glavo od Robb-a serviral Sansi pri večerji al kje je že rekel:)).

Ja, tisto je bila huda izjava. Celotna familija Lannister je bila zgrožena nad bujno in bolano Joffreyevo domišljijo. Kar ne morem verjeti, da je še vedno živ. Že v 2. sezoni sem pričakoval njegovo smrt, sedaj pa ga bom gledal še v 4. sezoni.

oo7 ::



0,16 sekunda iz videa:))kater smeh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Gogyto ::

Tista scena z Joffreyem je fenomenalna. In za moje pojme ena najboljših v dosedanjih treh sezonah. Scena, kjer se dokončno jasno razloči, da je Joffrey shizofren bolnik, ki ga je potrebno nadzorovat. V dejanskem, diagnostičnem smislu. Kako ga Tywin gleda in z molčečim pogledom umiri in pošlje spat... mastercard.

Sicer pa

Lookalike

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Izi ::

Menda je imel Caligula rjave lase :P
Pa malo starejši je bil, 25 let ko je postal emperor in 28 ko so ga ubili.
Sicer pa res precej podobnosti, tudi po osebnosti. Morda je Martin ravno Caligulo vzel za vzor ko je sestavljal Joffreya.

Keyser Soze ::

Izi je izjavil:

Ker je na svetu cel kup "američanov", ki ne dojamejo nič kar jih ravno ne udari v obraz, so v zadnjem delu omenjenemu "tiču" posvetili kar precej dragocene minutaže, da bi folk ja dojel, kar je bilo povsem jasno prikazano že mesec nazaj.
Ampak ti ga verjetno še vedno nisi videl :P Kamera nikakor ni hotela pogledati v poslano škatlico, kjer naj bi bil odrezani lulček.

Ah, sancta simplicitas. Pač, nisi sposoben dojeti zadev, kar si lepo pokazal s tole svojo nebulozo brez uporabne vrednosti. Moj predlog, move on. ;)
OM, F, G!

avani ::

@urbnzy: za daenerys se strinjam - sploh pol, ko sem izvedel, da bi jo morala igrat Tamzin Merchant. Skoda, res skoda, da se je umaknila tik pred zacetkom snemanja

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

oo7 ::

No ta ima vsaj obrvi iste kot lase.

Keyser Soze ::

Mah, je kar OK obstoječa. Ma "močno" faco. Plus, bi rekel, da ima barva obrvi "funkcijo", samo je še nisem pogruntal (z obzirom na to, da je barvanje obrvi itak šala mala, sploh pa za makeup pri takšni produkciji).

P.S.: Tale gor mi deluje bolj kot ena sestra od Gilly. :))
OM, F, G!

neboben ::

Scena, kjer se dokončno jasno razloči, da je Joffrey shizofren bolnik, ki ga je potrebno nadzorovat. V dejanskem, diagnostičnem smislu.
Men je Joffrey bolj sadist kot pa shizofren.

Nikec3 ::

http://www.imdb.com/name/nm0322416/?ref...

Ne morem verjeti, da je Jack Gleeson (Joffrey) star 21 let! 8-O
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
««
43 / 213
»»