Forum » Sedem umetnosti » Game of Thrones - serija
Game of Thrones - serija
Temo vidijo: vsi
Lion29 ::
pismo ne morem verjet kako slabo trzijo to serijo....
njihova stran je povprecna... nikjer nobenih wallpaperjev, soundtrackov, gadgetov etc..
bah
njihova stran je povprecna... nikjer nobenih wallpaperjev, soundtrackov, gadgetov etc..
bah
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Berserker ::
No ja če pogledaš kje pohajkuje Daenerys z kompanijo bi svobodna mesta takoj povezal z Feničani, ki so radi trgovali in podkupovali. Tako da je res nekakšna zmes vekov.
Sicer zgodb je veliko, ampak ravno ti obrati delajo serijo posebno, nekatere moti da Martin ubija junake, ker se bralci ne morejo nanje navezati. Ampak tu se motijo, on zgolj počisti serijo z klišejskimi junaki ter s tem da vedeti da ni to zgolj serija z kopico junakov. Na koncu bodo preživeli le zviti, spletkarski, zahrbtni ter preračunljivi karakterji. Kot v resnici. Razen Droga in Starka do zdaj še doben karakter ni šel k rakom žvižgat.
Sicer zgodb je veliko, ampak ravno ti obrati delajo serijo posebno, nekatere moti da Martin ubija junake, ker se bralci ne morejo nanje navezati. Ampak tu se motijo, on zgolj počisti serijo z klišejskimi junaki ter s tem da vedeti da ni to zgolj serija z kopico junakov. Na koncu bodo preživeli le zviti, spletkarski, zahrbtni ter preračunljivi karakterji. Kot v resnici. Razen Droga in Starka do zdaj še doben karakter ni šel k rakom žvižgat.
zee ::
Razen Droga in Starka do zdaj še doben karakter ni šel k rakom žvižgat.
Ne se.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Izi ::
NIsm bral knjig in ne poznam zgodbe, da me ne bo kdo obtožil da dajem kakšne spoilerje.
Meni so vse smrti do sedaj povsem logične in pričakovane. Pisatelj se drži povsem življenskih pravil in vsaka neumnost karakterjev ima ustrezne posledice. Se mi kar zdi, da vem kdo bo živel in umrl.
Če se prav spomnim so v prvi sezoni umrli štirje pomembni karakterji in prav vsi so umrli zasluženo zaradi svoje trenutne trmoglavosti oziroma ponosa:
Robert Baratheon in Eddard Stark sta oba podcenjevala žensko zlobo in posredno umrla zaradi Cersei, ki se je odkrižala obeh.
Viserys Targaryen je bil prepogumen in za izsiljevanje izbral napačne ljudi.
Khal Drogo pa je bil premalo šolan, da bi vedel, da lahko človek mimogrede umre tudi zaradi povsem majhne rane, če se ta ne oskrbi primerno.
Arya Stark mi je odličen karakter in sem skoraj siguren, da si jo pisatelj ne upa ubiti. Drugače ga poiščemo
Za njeno sestro Sanso Stark, mi je vseeno, ampak tako neumni in neškodljivi ljudje kot je one ponavadi ne umrejo nasilne smrti. Bi rekel, da bo živela.
Tyrion Lannister (palček) ima sicer glede na svoj karakter kljub pameti precej možnosti, da umre, ampak se mi zdi, da se ga pisetelj ne bo upal ubiti, da ga ne bi poiskal kakšen razjarjen bralec in maščeval palčkovo smrt.
Za Joffreya pa grem stavit, da ne bo dočakal kaj dolgega življenja. Je verjetno najbolj osovražen osebek v kraljestvu. Predvidevam, da ga bomo kmalu videli umreti.
Jon Snow ima najpomembnejšo vlogo tam na zidu in kljub vsem nevarnostim tam se mi zdi, da on ne more umreti.
Podobno je z Daenerys Targaryen, ki ima prepomembno vlogo, da bi lahko umrla.
Jaime Lannister ima precej možnosti, da umre, ampak ne vem kako se bo pisatelj odločil. Pravzaprav mi je vseeno.
Cersei Lannister oziroma zlobna kraljica pa bi po mojih predvidevanjih morala prej ali slej umreti. Tudi vse spletke in njena pretkanost jo pomoje ne rešita, ker nima več Jaimeja za zaščito.
Meni so vse smrti do sedaj povsem logične in pričakovane. Pisatelj se drži povsem življenskih pravil in vsaka neumnost karakterjev ima ustrezne posledice. Se mi kar zdi, da vem kdo bo živel in umrl.
Če se prav spomnim so v prvi sezoni umrli štirje pomembni karakterji in prav vsi so umrli zasluženo zaradi svoje trenutne trmoglavosti oziroma ponosa:
Robert Baratheon in Eddard Stark sta oba podcenjevala žensko zlobo in posredno umrla zaradi Cersei, ki se je odkrižala obeh.
Viserys Targaryen je bil prepogumen in za izsiljevanje izbral napačne ljudi.
Khal Drogo pa je bil premalo šolan, da bi vedel, da lahko človek mimogrede umre tudi zaradi povsem majhne rane, če se ta ne oskrbi primerno.
Arya Stark mi je odličen karakter in sem skoraj siguren, da si jo pisatelj ne upa ubiti. Drugače ga poiščemo
Za njeno sestro Sanso Stark, mi je vseeno, ampak tako neumni in neškodljivi ljudje kot je one ponavadi ne umrejo nasilne smrti. Bi rekel, da bo živela.
Tyrion Lannister (palček) ima sicer glede na svoj karakter kljub pameti precej možnosti, da umre, ampak se mi zdi, da se ga pisetelj ne bo upal ubiti, da ga ne bi poiskal kakšen razjarjen bralec in maščeval palčkovo smrt.
Za Joffreya pa grem stavit, da ne bo dočakal kaj dolgega življenja. Je verjetno najbolj osovražen osebek v kraljestvu. Predvidevam, da ga bomo kmalu videli umreti.
Jon Snow ima najpomembnejšo vlogo tam na zidu in kljub vsem nevarnostim tam se mi zdi, da on ne more umreti.
Podobno je z Daenerys Targaryen, ki ima prepomembno vlogo, da bi lahko umrla.
Jaime Lannister ima precej možnosti, da umre, ampak ne vem kako se bo pisatelj odločil. Pravzaprav mi je vseeno.
Cersei Lannister oziroma zlobna kraljica pa bi po mojih predvidevanjih morala prej ali slej umreti. Tudi vse spletke in njena pretkanost jo pomoje ne rešita, ker nima več Jaimeja za zaščito.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
No ja pozabil si na to da se karakterji spreminjajo, ni nujno da zli karakterji ostanejo zli, ostali pa vedno prijazni. Nekateri se pač z izkušnjami spremenijo.
zaradi smrdljivega opravka, sem zamudil George-a Martina
IvoJan ::
Ej brezveze, ker je blo 200 folka najmanj. Sem hotel it po knjigo pa sem se mim zapelu da bi vidu ce se splaca, pa je 20 do 6ih blo ze najmanj 100 folka pred vhodom pa se 2x tolk jih je blo noter.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
djordjevic ::
More like 2000. Čakal ob 18.15 do 22.45.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Mr_Globus ::
yup.. v primerjavi s Koprom je blo katastrofa =P
V kopru vsi dobili podpis v roku 1 ure, tukaj čakali ko matasti do 11h (Pa nismo bli zadnji =)
V kopru vsi dobili podpis v roku 1 ure, tukaj čakali ko matasti do 11h (Pa nismo bli zadnji =)
strictom ::
Truly najbol fucking epic zadeva!
Za moje pojme daleč najbol kul serija iz holivuda v zadnih desetih letih.
Za moje pojme daleč najbol kul serija iz holivuda v zadnih desetih letih.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
na zacetku jih je blo okoli 300 :) samo to je bil sele zacetek xD
aja pa george je omenil da je celoten svet postavljen v "srednji vek".
Okapi ::
Kot zanimivost - hrvaški ban Nikolaj Zrinski je tudi umrl, ker ga je na lovu nasadil merjasec.
O.
O.
black ice ::
Nikoli ne bom razumel zakaj ljudje gledajo mehiške/turške/brazilske/vstavidržavo limonade.
@Matako: ker ti ne dela domisljija... nam geekom pac dela 100/h
V Sloveniji imamo precej junakov. Če George tako pravi bo že držalo.
George R. R. Martin: "Potrpežljivo stati v vrsti 5 ur, na mojo nečitljivo čečkarijo, je junaško dejanje"
George R. R. Martin: "Potrpežljivo stati v vrsti 5 ur, na mojo nečitljivo čečkarijo, je junaško dejanje"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
djordjevic ::
Ma ja, na začetku je pisal še posvetila, oni pa so še pričali z njim sto let, na koncu pa smo 'najbolj potrpežljivi' dobili samo podpis. Ampak ok, drugega niti nisem hotel. Sedel bi mogoče še kak napis Winter is coming, ampak glavno da so tisti na začetku dobili male bukvice v +3 knjige. Nikoli ne veš, kdaj ti zgori bajta, pa je fajn kakšen izvod zakopat, da se ne izgubi.
*pol-sarc off
*pol-sarc off
No grave is deep enough to keep us in chains.
V intervjuju sem prebral, da je George prvič podpisoval svojo knjigo leta 1977 in kar nekajkrat sedel cel dan za mizo in čakal, da bo kdo prinesel podpisat knjigo, pa ni bilo prav nikogar
Na vprašanje kako da je moral tak mega zveznik kot je Sean Bean umreti že v prvi sezoni je povedal, da je bila to sploh edina možnost, da so ga dobili, ker tak zvezdnik ima toliko dela s filmi, da nikakor ne bi podpisal pogodbo za več sezon skupaj.
In še zanimivost, kaj je z "Zimo, ki prihaja v deželo", pa jo v zgodbi kar ni in ni.
--- SPOILER ---
George je povedal, da se Zima začne šele v šesti knjigi , ki jo ravnokar začenja pisati. Če bo seveda ob vseh obveznostih odkar je postal "Celebrity" sploh še našel čas za pisanje
Na vprašanje kako da je moral tak mega zveznik kot je Sean Bean umreti že v prvi sezoni je povedal, da je bila to sploh edina možnost, da so ga dobili, ker tak zvezdnik ima toliko dela s filmi, da nikakor ne bi podpisal pogodbo za več sezon skupaj.
In še zanimivost, kaj je z "Zimo, ki prihaja v deželo", pa jo v zgodbi kar ni in ni.
--- SPOILER ---
George je povedal, da se Zima začne šele v šesti knjigi , ki jo ravnokar začenja pisati. Če bo seveda ob vseh obveznostih odkar je postal "Celebrity" sploh še našel čas za pisanje
Lonsarg ::
No zima je čisto logično da ni kar naenkrat. Poletje je trajalo 12 let! Logično, da bo zdej najprej par let jesen preden bo zima ane?:)
@Azgard: ne ni logicno, ker ne vemo kako so letni casi, na kjerem planetu se to dogaja...
Izi: sem tudi jaz v zurnalu to prebral in sem bil zelo jezen, da so mi spoilali to...full jezen
je pa v tem intervjuju povedal tudi to, da so v seriji ubili nekoga, ki ga on v knjigi recimo ni...
Izi: sem tudi jaz v zurnalu to prebral in sem bil zelo jezen, da so mi spoilali to...full jezen
je pa v tem intervjuju povedal tudi to, da so v seriji ubili nekoga, ki ga on v knjigi recimo ni...
V bistvu zima tako ali tako nima vpliva na dogajanje na jugu. Le da Starki na severu zmrzujejo in tista nova zveza s kraljem in pankrtom na čelu.
Lion29, bi ti bilo logično, če bi bral knjigo, v nanizanki pač ni cajta razložit kako deluje narava sedmih kraljestev.
tocno tako.... ta tema je namenjena seriji, in ne knjigi... torej stvari, ki niso razlozene v seriji ne komentirat tle, please
bluefish ::
Izi: sem tudi jaz v zurnalu to prebral in sem bil zelo jezen, da so mi spoilali to...full jezenŽe dolgo je znano, da bo imela 6. knjiga naslov "Zimski vetrovi". Ni treba biti ravno Sherlock, da ugotoviš o čem se bo šlo
V bistvu zima tako ali tako nima vpliva na dogajanje na jugu. Le da Starki na severu zmrzujejo in tista nova zveza s kraljem in pankrtom na čelu.Kako pa veš kako huda bo zima in do kje bo segala, če pa je vse še v pisateljevi glavi?
Še ena zanimiva vest.
Tukaj pravijo, da bi znal biti Hrvaški Dubrovnik, obalno mesto v 2. sezoni.
Tukaj pravijo, da bi znal biti Hrvaški Dubrovnik, obalno mesto v 2. sezoni.
V bistvu zima tako ali tako nima vpliva na dogajanje na jugu. Le da Starki na severu zmrzujejo in tista nova zveza s kraljem in pankrtom na čelu.Ne še. Sploh pa se gre za Zimo in ne zimo.
Torej neke vrste ledeno dobo ter poplavo Njih oz. Onih (ali Others pač kakor hočeš).
jrtjtejtt ::
IceBoX ::
Sam sem pogledal prvo sezono, pa me zanima ali se mi splača še prebrati knjigo. Res da vem kaj se zgodi, ampak vseeno.
Huh...
bluefish ::
Če nameravaš brati naprej, potem je fino poznati nekaj detajlov, ki jih serija drugače ne pokaže.
Nikec3 ::
Jaz ravnokar berem knjigo, po tem ko sem že pogledal prvo sezono. Opazil sem da sem ugotovil veliko več stvari o ozadju ter o zgodovini za preteklih 15 let. Je pa res, da me knjiga še zaenkrat ni tako pritegnila, da nebi mogel iti stran od nje.
Seveda, ker pritegnejo te nanepovedani dogodki, to pa ti že vse veš ker si gledal nanizanko. Jaz sem Lord Of The Rings prvo knjigo bral PO filmnu, pa sm se mukoma skozi pretrpel, samo da sem pol lahko bral 2. in 3. Tudi Game OF Thrines boš samo z nanizanko težko direkt brat drugo, ker je toliko stvari in se mogoče splača potrpeti.
rezator ::
Veste kaj je meni eden večjih failov pri seriji?
Ko se Khal Drogo (al kaj je že tisti) spopade z enim od svojih, ko ta ponori, ker mu tista blondinka ne dovoli da bi posilil ženske, ki jih po njegovem on ima pravico posiliti. Khal se lažje poškoduje na rami, najhna zareznina. In potem ga blondinka prisili, da mu čarovnica obdela rano.
Prisilila ga je, da mu rano obdela čarovnica, kateri je pobil ljudstvo, upostošil celo mesto, so jih 3x posilili vse skupaj... Kako se lahko na tak cenen znebijo takšnega lika kot je bil Khal Drogo. Kako je pisatelj lahko spregledal vso inteligenco, khalisi blondinke, khala Droga in vseh ostalih, njemu zvestih, ki so stali zdraven šotora, preden mu je čarovnica povila rano. A ni nobenemu od njih potegnilo, da ga bo čarovnica zastrupila? Nobeden je ni poskušal vsaj ustaviti... Zame je to poden.
Ko se Khal Drogo (al kaj je že tisti) spopade z enim od svojih, ko ta ponori, ker mu tista blondinka ne dovoli da bi posilil ženske, ki jih po njegovem on ima pravico posiliti. Khal se lažje poškoduje na rami, najhna zareznina. In potem ga blondinka prisili, da mu čarovnica obdela rano.
Prisilila ga je, da mu rano obdela čarovnica, kateri je pobil ljudstvo, upostošil celo mesto, so jih 3x posilili vse skupaj... Kako se lahko na tak cenen znebijo takšnega lika kot je bil Khal Drogo. Kako je pisatelj lahko spregledal vso inteligenco, khalisi blondinke, khala Droga in vseh ostalih, njemu zvestih, ki so stali zdraven šotora, preden mu je čarovnica povila rano. A ni nobenemu od njih potegnilo, da ga bo čarovnica zastrupila? Nobeden je ni poskušal vsaj ustaviti... Zame je to poden.
Some people feel the rain. Others just get wet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rezator ()
karafeka ::
Jah, kot si lahko videl, so bjondi vsi nasprotovali in ji govorili, da je čarovnica nevarna ter jo hoteli ubiti itd. Danyeris je pač v dobri veri, ker je čarovnici rešila življenje, upala, da ji bo pomagala. Čeprav so ji ostali ugovarjali, je pač takrat imela še dovolj visok položaj, da so jo ubogali. Pa v knjigi je bila rana bolj globoka (viseča koža itd).
Se mi ne zdi, da bi bilo kaj nelogičnega tu.
Se mi ne zdi, da bi bilo kaj nelogičnega tu.
Ales ::
V knjigi je rana bolj resna. In v knjigi Khal Drogo ne upošteva navodil čarovnice in ne zadrži zdravilnih zelišč na rani, če s prav spomnim. Kar se mi je, mimogrede, zdelo malo za lase privlečeno. Ljudstvo bojevnikov bi moralo imeti več izkušenj glede ran s hladnim orožjem.
Še en od mnogih, mnogih primerov, da je film precej bolj na hitro in površno obravnaval zadevo.
Še en od mnogih, mnogih primerov, da je film precej bolj na hitro in površno obravnaval zadevo.
Jst ::
Samo moje mnenje: Prvi dve knjigi bi morali združiti in posneti 22 delov. Itak se *ne držijo knjige* kot se tako noro poudarja in polno simboličnih stvari kot je zakaj ni arja "smela" gledati obglavljenje očeta, gledalcu ne bo (takoj) jasno.
edit: prebral sem samo prvi dve knjigi potem me je pa minil fantasy tam okoli 2000.
SPOILER:
V drugi knjigi se začne "claims for throne" petih kraljev in Katarina Stark ima lepo opisano poslanstvo, ki pa tako dobro faila - tega, na kakšen način, ne moreš predvideti pa če imaš BigWhale-ovo kristalno kuglo. :)
edit: prebral sem samo prvi dve knjigi potem me je pa minil fantasy tam okoli 2000.
SPOILER:
V drugi knjigi se začne "claims for throne" petih kraljev in Katarina Stark ima lepo opisano poslanstvo, ki pa tako dobro faila - tega, na kakšen način, ne moreš predvideti pa če imaš BigWhale-ovo kristalno kuglo. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
A ti bi svojemu otroku kazal obglavljenega človeka, saj je normalno da ob hudi nesreči otroku zakriješ pogled, da ne doživi travm ali pa sanja o tem, čist logično je to.
preden mu je čarovnica povila rano. A ni nobenemu od njih potegnilo, da ga bo čarovnica zastrupila? Nobeden je ni poskušal vsaj ustaviti... Zame je to poden.Narobe si razumel Od kje tebi, da ga je čarovnica zastrupila?
Obnovimo, kaj se je zgodilo:
Drogo je dobil precej resno rano, ki bi bila brez pomoči zdravil oziroma zdravilca smrtna. Khal Drogo pa glede rane sploh ni bil nič zaskrbljen (če je tukaj kaj narobe je edino to, da bi se ljudstvo, ki živi v divjini moralo zavedati resnosti situacije in bi vsi, ki so stali tam naokrog morali vedeti, da je bil Drogo zaradi odprte in globoke rane zelo verjetno obsojen na smrt)
Kakorkoli že, edini, ki sta se zavedali resnosti rane sta bili Daenerys in seveda čarovnica, ki jo je Daenerys rešile gotove smrti. Daenerys je morala prepričati Drogota, da naj dovoli čarovnici narediti zdravilno oblogo. Čarovnici je bilo v interesu, da Khal Drogo preživi, saj je bila ujetnica in še vsi so jo hoteli ubiti. In naredila je pravo zdravilno oblogo, ki bi preprečila zastrupitev Drogotove rane.
Krivec za smrt Drogota je izključno on sam. Tista zdravilna obloga je začela delovati, kar je povzročilo močno srbenje, in zato je Khal Drogo celotno zdravilno oblogo hitro zdrgnil stran in tako sam povzročil smrtno zastrupitev.
Danes vzameš tabletko antibiotika in si zdrav v nekaj urah, takrat pa si bil zaradi zastrupitve krvi obsojen na nekajdnevno počasno in mučno umiranje. Khak Drogo je počasi izgubljal moč in najprej padel iz konja, kar je pomenilo, da ni več sposoben voditi svoje ljudstvo.
Nato je Daenerys še v drugo poskusila prepričati čarovnico, da naj s krvno magijo poskusi pomagati njenemu možu. In šele tokrat, v drugo se je čarovnica odločila za maščevanje.
Drogota je sicer vrnila v življenje ampak samo telesno, njegova zavest je bila izgubljena, v zameno pa je še vzela življenje Daenerysinega nerojenega sina.
Obupana Daenerys nato ubije Drogota in potem smo videli slavni zaključek v ognju.
Jup, če me spomin ne vara je bil ob bradavičko In Dothrakiji imajo svoje zdravilce - "the bald men", sužnji ki zdravijo z ognjem in iglo. Drogo pač ni bil navajen na filing drugačnega načina celjenja rane.
Jst ::
Tudi meni je neumno, da je prikazano, kot da se Dothraki - Khal Drogo - ne zavedajo, katere rane so smrtne, katere pa ne, če se jih (prav) zdravi. Tako je v seriji. To je konkretna kritika, ki je bolj omejitev medija, ampak vseeno se gledalcu, ki razmišlja o ljudstvu bojevnikov, zdi vsaj čudno, če ne že neumno.
---
Ne vem natančno ampak na http://twit.tv/ bo podcast ali v zvezi z samo Serijo ali z tipom, ki je izumil Dothraki jezik. Bolj se mi zdi, da Dothraki jezik. Spremljajte, če vas zanima.
---
Ne vem natančno ampak na http://twit.tv/ bo podcast ali v zvezi z samo Serijo ali z tipom, ki je izumil Dothraki jezik. Bolj se mi zdi, da Dothraki jezik. Spremljajte, če vas zanima.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Keyser Soze ::
Jebi ga. Lahko si pa zadevo razlagaš tako, da je Drogo simpl preveč "frajerja", da bi se zdravil. On ne nuca dohtarja!
Konec koncev so samo ljudje in razmišljajo kot ljudje. Z izjemo Daenerys pa še par postranskih likov.
Konec koncev so samo ljudje in razmišljajo kot ljudje. Z izjemo Daenerys pa še par postranskih likov.
OM, F, G!
WOOOOOOOOO HOOOOOOOOOOOOO
Peter Dinklage - imp nominiran za Emmy-ja! To!
Serija ima v celoti kar nekaj nominacij... zasluzeno
Peter Dinklage - imp nominiran za Emmy-ja! To!
Serija ima v celoti kar nekaj nominacij... zasluzeno
Eh imp je premalo grd... Alpa me je družba že preveč raznežla in se mi obični pritlikavec ni več odvraten