» »

Nakup rekreacijskega kolesa do 400€?

Nakup rekreacijskega kolesa do 400€?

moxon ::

Pozdravljeni soforumaši,

potrebujem nasvet glede nakupa gorskega kolesa (znamke) v vrednosti do 400€. Kolo bi uporabljal rekreacijsko (kakšen spust iz Pohorja), vožnja po makedamskih poteh, v službo itd. Skratka kaj bi bil najbolj optimalen nakup za takšno vrednost?

Gledal sem recimo:
http://www.bike- center.si/kolesa/gorska/xc-har dtail/alu-okvirji-hardtail/gor sko-kolo-felt-09-q600-slo.html

http://www.bike-ce nter.si/kolesa/gorska/xc-hardt ail/alu-okvirji-hardtail/gorsk o-kolo-felt-09-q520-slo.html

Že v naprej se vam zahvaljujem za mnenja in lep sončen pozdrav :)

bluefish ::

Pri tem budgetu diske kar odmisli.

zavajon ::

Na tvojem mestu bi vzel prvega.
Ima boljši (OK, vsaj višji rang) menjalnik, pa V-brake bremze, kar izenači ceno.
Se mi zdi brez veze v tem cenovnem rangu kupovati disk bremze.
Sicer se bo gotovo našel kdo, ki bo trdil, da so diski dosti boljša izbira, načeloma se strinjam, ampak dobri stanejo vsaj 200€. A takih najbrž ni na biciklu za 350€.

dolenc ::

Med tema dvema je zelo preprosta izbira, enga imajo na zalogi XL (prvega), drugega XS.

Zdej pa koliko si velek? :D

Prvi je milimeter bolši.

`DoC ::

Se pridružujem bluefishu in zavajonu. Disk brezmze v tem cenovnem rangu so NO GO. Drugače pa kot so že omenili, obvezno moraš imeti pravo velikost okvirja (glede na svojo višino), drugo kar je pa pomembno je pa to da je okvir narejen na Taiwanu. Oprema je pa itak shimano ali pa sram. Znamka ne igra vloge.

Lp
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: `DoC ()

energetik ::

Najprej premisli, če ne bi raje vzel treking bicikl. Kakšne spuste imaš v mislih in koliko? Če gre samo za makadame/asfalt se mi zdi boljš treking. Vsaj meni je gorc muka po ravnem makadamu/asfaltu.

Sicer pa jst tud glasujem za prvega, diskov za tako uporabo ne rabiš, rajši boljšo opremo na ta račun.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup treking/fitnes kolesa

Oddelek: Šport
92232 (1966) mr1two
»

Treking kolo

Oddelek: Loža
92152 (1809) dolenc
»