Forum » Strojna oprema » Nova baterija?
Nova baterija?
Robocop1 ::
Imam vprašanje glede baterije za prenosni računalnik.
Imam 2 leti star računalnik (15,4'' in 6-celična baterija) in prav toliko je stara tudi baterija. Baterija zdrži do 90 minut pri običajni rabi računalnika (pisanje v wordu, risanje v slikarju, poslušanje mp3, brskanje po netu itd.) in nekaj takega je bilo tudi, ko sem računalnik kupil. Napajanje iz baterije pa rabim enkrat na mesec.
Glede na to, da nekateri računalniki (15,4 ali 15,6 kar je standardna velikost) zdržijo precej dlje, se mi zdi, da se moja dokaj hitro sprazni. Zdej me pa zanima, bi bilo kaj boljše, če bi kupil novo baterijo (se zmogljivost baterij tudi izpopolnjuje - tako kot pri računalnikih) ali bi bil isti učinek? Je to odvisno od baterije (recimo 6-celična zdrži toliko in toliko časa) ali od računalnika (ali ima veliko porabo)? Lahko kdo razloži, kako je s tem?
Imam 2 leti star računalnik (15,4'' in 6-celična baterija) in prav toliko je stara tudi baterija. Baterija zdrži do 90 minut pri običajni rabi računalnika (pisanje v wordu, risanje v slikarju, poslušanje mp3, brskanje po netu itd.) in nekaj takega je bilo tudi, ko sem računalnik kupil. Napajanje iz baterije pa rabim enkrat na mesec.
Glede na to, da nekateri računalniki (15,4 ali 15,6 kar je standardna velikost) zdržijo precej dlje, se mi zdi, da se moja dokaj hitro sprazni. Zdej me pa zanima, bi bilo kaj boljše, če bi kupil novo baterijo (se zmogljivost baterij tudi izpopolnjuje - tako kot pri računalnikih) ali bi bil isti učinek? Je to odvisno od baterije (recimo 6-celična zdrži toliko in toliko časa) ali od računalnika (ali ima veliko porabo)? Lahko kdo razloži, kako je s tem?
#000000 ::
No ja 8 ali dvanajst celična bo sigurno zdržala dlje. Ker prenosnik pa imaš ker za vse ne obstajajo ?
AaBoy ::
OZZY ::
jaz sem kupoval baterijo na ebayu za prenosnik. Lahko rečem, da je bila baterija kakovostna.. je pa res, da je prodajalec tržil baterijo s sanyo al panasonic celicami. Je pa bla baterija pol cenejša.
Go with the flow.
Jaz sem gledal to na ebayu in ima kot prodajalec dobre ocene. To pa je tudi res, da je več kot pol ceneje :), zato pa glih študiram tu, ker ne rabim neke strašne avtonomije. Lepo pa je, če je več kot 20 min :)
Link
Link
coti ::
Jaz sem nabavil že kar nekaj Kitajskih, pa do sedaj nisem imel problemov z nobeno. Je pa res da nisem nikoli kupoval najcenejših, ampak to ne pomeni, če je bila na sliki ista, cena pa večja, da sem kupil dražjo.
Pa še carino moraš prišteti k ceni, če kupiš izven EU. Naši cariniki zelo hitro ugotovijo da gre za baterijo in pri njih ni milosti...
Drugače pa že dolgo nisem videl prenosnika, ki bi mu baterija zdržala več kot 90 min. Zame je to še vedno odličen čas.
Pa še carino moraš prišteti k ceni, če kupiš izven EU. Naši cariniki zelo hitro ugotovijo da gre za baterijo in pri njih ni milosti...
Drugače pa že dolgo nisem videl prenosnika, ki bi mu baterija zdržala več kot 90 min. Zame je to še vedno odličen čas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: coti ()
To kaj sem gledal na ebayu je skoraj edina, ni neke posebne izbire. Ko sem pa drugje gledal so okoli 60€, tota na ebayu pa je ~31€. Te pa če je treba še davek plačat pride 37,1€. Mi se nekak še vedno bolje splača ebayovo nabavit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Ocenite moj prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 996 (783) | bluefish |
» | Zamenjava celic v bateriji prenosnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3100 (2362) | Pyr0Beast |
» | Kateri procesor (in prenosnik) za tajnico ?Oddelek: Strojna oprema | 1547 (1085) | Cokolesnik |
» | Pomoč-prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 2678 (2363) | katja1986 |
» | Kupujem nov prenosnik do 200.000sitOddelek: Kaj kupiti | 1395 (1083) | elasto_mania |