Forum » Operacijski sistemi » ubuntu
ubuntu
bad_boy_1994 ::
Jaz sem si namestil na D disk ubuntu da sem ga preizkusil kakšen je na C disku pa imam windows 7. Zdaj sem ubuntu izbrisal vendar me še vseeno vpraša kateri OS želim izbrati preden pridem v windows. Kako bi lahko to naredil da me ne bi več spraševalo? hvala za pomoč.
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
Icematxyz ::
Za preizkus uporabi LiveCD ali LiveUSB.
Ker pa praviš, da si že namestil Ubuntu in ga potem izbrisal me pa zanima kako si ga namestil. Wubi?
Ker pa praviš, da si že namestil Ubuntu in ga potem izbrisal me pa zanima kako si ga namestil. Wubi?
Če si (klasično) namestil Ubuntu si s tem namestil tudi GRUB. Če si potem preprosto izbrisal Ubuntu (kar iz Windows OS), potem brez "popravila" zagonskega nalagalnika ne bi več prišel v Windows OS. Se pravi edina razlaga je, da si uporabil Wubi.
Poskusi sledeče: V Windows OS zaženi datoteko Uninstall-Ubuntu.exe.
Poskusi sledeče: V Windows OS zaženi datoteko Uninstall-Ubuntu.exe.
bluefish ::
Če si uporabil Wubi, potem najprej sledi postopku, ki ga je omenil Icematxyz. Če ne bo pomagalo, pa obnovi zagonski sektor.
Pritisni na "start" gumb in vpiši v iskalnik cmd. Našlo ti bo program z imenom cmd. Desni klik na njega -> Run as administrator.
Vpiši v cmd ukaz:
bcdedit
Vsebino, ki ti jo vrne ukaz nalepi sem.
Vpiši v cmd ukaz:
bcdedit
Vsebino, ki ti jo vrne ukaz nalepi sem.
Pritisni na "start" gumb in vpiši v iskalnik cmd. Našlo ti bo program z imenom cmd. Desni klik na njega -> Run as administrator.
Copy/paste v cmd ukaz:
bcdedit /delete {17876e11-ec64-11de-8c6d-eda0e145de43}
Po tem ukaz bcdedit vpisan v cmd ne sme več prikazati zadnjega vnosa (glej sliko)! Sledi le še ponoven zagon računalnika...
Copy/paste v cmd ukaz:
bcdedit /delete {17876e11-ec64-11de-8c6d-eda0e145de43}
Po tem ukaz bcdedit vpisan v cmd ne sme več prikazati zadnjega vnosa (glej sliko)! Sledi le še ponoven zagon računalnika...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141068 (103954) | Icematxyz |
» | Linux + Win7Oddelek: Operacijski sistemi | 1589 (1287) | Kiki1984 |
» | Bootloader - velik problemOddelek: Operacijski sistemi | 694 (590) | b |
» | Kako naj namestim Ubuntu?Oddelek: Operacijski sistemi | 2899 (2294) | Icematxyz |
» | Dual bootOddelek: Pomoč in nasveti | 757 (671) | DeeCoy |