» »

Navigacija za v hribe

Navigacija za v hribe

petkofak6527 ::

Mene pa zanima ce obstaja kaksna navigacija za hojo po hribih za slovenijo. Rad bi nekaj takega da bi mi npr. kazalo pot in mojo lokacijo preko GPS. Imam pa Galaxy S in android 2.2.

Hvala

LuiIII ::

Itak da je: Orux Map. Samo karte boš moral pa ukrast. Lahko ti jih pa jaz naredim, samo ne bo poceni.

petkofak6527 ::

Hvala LuiIII.

Glede kart je pa res mal slaba. A je možno da bi mi povedal kje bi se dalo to ˝ukrast˝? Če lahko bi te prosu da mi na zs pošleš kak link za karte?

Hvala

LuiIII ::

Brez zamere, ampak v lastno skledo pač ne morem pljuvat, se ti ne zdi?

koro13 ::

Ask google ;)

sash69 ::

Lahko uporabis tudi My Tracks od Googla. Sicer ne vem kako se obnese v hribih kjer npr. ni signala za mobitel omrežje in s tem posledično ne more dostopati do map, katerih (vsaj zaenkrat nisem našel načina) si ne moreš nekam shranit oz. pripraviti aplikacijo do tega da bi uporabljal kakšne shranjene mape, ki jih morda že imaš. Zaenkrat v bistvu niti nisem imel potrebe po tem. :) Jasno pa, deluje tudi če imaš izklopljen prenos podatkov, samo pač, mape ne boš videl dokler ga ne boš vklopil, medtem ko se ti bo pot vseeno snemala.

Deluje pa stvarca res zelo dobro, sam jo vsakič uporabljam ko sem na kolesu. Zadevica na koncu tudi izračuna razne podatke (max/avg hitrost, min/max višina, premagana višinska razlika, čas, ...) in ti potem tudi izriše graf, na koncu pa vse to skupaj lahko uploadas na svoj Google account in ce zelis, seveda pokazes se drugim.

Se pa tudi jaz sprašujem kje bi dobil mape za to aplikacijo da bi si jih lahko shranil na SD kartico. S tem potem ne bi bilo več potrebe po vklapljanju prenosa podatkov in vedno novega nalaganja map iz Googla, poleg tega bi pa zelo dobro to prišlo pri trekingu, kolsarjenju in izletih v tujini, kjer je roaming oz. prenos podatkov toliko, toliko dražji.

dolenc ::

gMaps od googla ni najbolša varjanta za hribe. Potrebuješ neko topografsko mapo, kjer so vrisane tudi pešpoti. Kar je že Lui povedal.

joze67 ::

OziExplorer (je zakon) ima \alpha (napaka se odpravlja) verzijo za Androida.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikazovanje zastojev v navigaciji-SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14619571 (16123) Mare2
»

Google Maps na microSD kartici

Oddelek: Programska oprema
294167 (2523) Oldi
»

Avto brez navigacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8816915 (13257) Mavrik
»

Navigacija za Nokio 5230

Oddelek: Mobilne tehnologije
324538 (4328) Mehmed

Več podobnih tem