» »

Za resne web oblikovalce

Za resne web oblikovalce

«
1
2

Cokolesnik ::

Stevilni oblikovalci, ki projekt izdelave spletnih strani vzamejo resno, gotovo poznajo razlicne interpretacije html sintakse glede na uporabljen spletni brskalnik.

Tako se zgodi, da stvari v Internet Explorerju delujejo popolnoma brezhibno, medtem ko se stvari porusijo brez kakrsnekoli spremembe sintakse, ce stran pogledate z Opero ali pa z Netscape-om.

Po stevilnih statistikah ima Internet Explorer 95% delez pri uporabi brskalnikov po vsem svetu. Netscape-u podpora se naprej pada in grozi mu izguba dvostevilcnega odstotka (manj kot 10%) uporabe, Opera pa si tako ali tako deli minimalne odstotke uporabnikov z drugimi (vecini popolnoma neznanimi) brskalniki.

Res je, da je pravilno napisana sintaksa delujoca v vseh brskalnikah, ampak nekje se pokaze tako, drugje drugace, grse, ne tako kot je bilo zasnovano in uspesno preizkuseno z enim brskalnikom, potem so tukaj efekti, ki jih manj priljubljeni brskalniki sploh ne pokazejo in celotno stran precej popacijo, poslabsajo njen izgled in funkcionalnost itd. itd.

Potem se oblikovalci sprasujejo, ali pozabiti na manj priljubljene brskalnike in zagotoviti visoko funkcionalnost s pomocjo Internet Explorerja in hkrati dopustitvi kletvice nekega Opera-asa ali privrzenca Netsccapu ali pa poslabsati funkcionalnost spletnih strani in tako prepreciti sleherno negodovanje. Tudi Operasov in podobnih.

K cemu torej oblikovalci tezite? Seveda si vsi zelimo, da bi dosegli max. kompatibilnost, ampak primer: nek Java applet se nikakor ne bo pokazal v Operi, Internet Explorer pa z njim dela brez tezav. In ta applet je npr. eden od elementov, ki bi ga stezka izpustili iz vase spletne strani, na katero ste gotovo ponosni. Kaj bo rekel o tem Operas, ko bo videl neko prazno sivino (nenalozen applet) sredi sicer lepo oblikovane strani?

In ni samo Java problem. Potem je tukaj se osnovni Java script, kjer je interperacija prav tako razlicna. Tako se zgodi da kot avtor spletne strani le to zakodirate (da izvorne kode ni mogoce kopirati), ampak dekodirati jo pravilno zna le internet Explorer in Netscape, Opera javlja mnoznicne napake. In se vec, hujse: pri Netscapu je celo tako, da nekatere stvari sedaj ne delujejo v najnovejsi razlicici 7, v razlici 4 pa so delovale pravilno, normalno. A v razlicici 8 pa bodo spet delovale, jaz pa bom klel, ko bom zaradi tezav "sedemke" odpravil eno od dragocenosti spletne strani. In se je taksnih dilem...

Zaenkrat je kar dobra resitev Flash, da naredite stran kompletno v Flashu, ker imajo vsi isti Flash player - no vsaj mislim tako, nisem pa 100%. Ampak ce pogledam www.renault.si kjer imajo povecini Flash, bo ze tako drzalo. Ampak potem so spet dileme o funkcionalnosti Flasha in da je tega ze prevec, da je to modna muha itd. In da bodo vedno bolj zazeljene spet preproste spletne strani, kjer se ne bomo izgubljali.

Marsikdo se bo verjetno strinjal, da je problem pri strani z veliko flasha v tem, da uporabnik studira in gleda kaj se bo zgodilo z gumbom na katerega je pritisnil, namesto da bi imel oci oprte na bolj vsebine zadeve kot je na novo odprta stran, ne pa neka navigacija, ki je le posrednik med zahtevo po informaciji in informacijo, ki je na voljo.

Za odgovore se zahvaljujem.

City ::

Ja in kaj je sploh problem?

centio ::

Glej Cokolesnik; na tem naslovu imas html Validator.
Spusti svoj html skozi in ko ti ne bo javljalo vec napak lahko si reces, da si napisal html v skladu z standardi.
To, da potem razni browserji niso sposobni prikazati html-a napisanega po standardu, vec ni tvoj problem.

dizel ::

cokolesnik: Kar se Flasha tiče jst mislm da uporaba za izdelavo strani v celoti ni primerna, saj je precej zahtevna zadeva. Če samo za primer pogledaš stran naše smučarke Tine Maze (www.tinamaze.com), ki je komplet v Flashu boš videl o čem govorim, že na prvi strani napis (ne recomended ampak kar) required res 1024x768, min proc 500MHz in Broadband connection;(( , s tem že 80% potencialnim obiskovalcem rečeš, vstop prepovedan. In z navadnim modemom se res nalaga 5 minut. A se res splača za kao neki hightech design pa muzko v ozadju reskirat BOGATO negodovanje obiskovalcev?

Si pa kar dobro temo načel. Glih zanč delam eno stran in jo gledam v Mozilli, uf kolk je blo fajn, pogledam v Explorerju, čist drgač ;(( . Pol sem pa tolk cajta štrikal, da je blo v obeh isto. Pomoje je pametno pregledovat z dvema brskalnikoma, v IEju itak vse dela, če pa potem še rešiš probleme v Mozilli ali Netscapu, je verjetnost da bo vredu tud drugje. Kar se mojega videnja tiče je to dost, da mal preveriš, da ni kakšnih drastičnih odstopanj, več bi blo že preveč.

Kar se pa Java in JavaScript tiče, ta je pa mal težja. Če RES neki rabš Javo in v drugem NE morš nardit je težko gledat na tistih 2,37%, ki uporablja kaj druzga. Ampak jst bi še vseeno probu uporablat kako druge prijeme, men je bl važna funkcionalnost in univerzalnost.

Kar se pa splošnega oblikovanja tiče in prihodnosti sem pa jst privrženec preprostih, preglednih a še vseeno grafično lepih strani (www.windowmaker.org, www.kolosej.si, www.deepflight.com), močno verjamem da si tud splošni uporabniki to želijo, muka je pridet na stran, kjer vse neki žmiga, nč pregledno, čakaš 5 minut.

Tolk zaenkrat.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Seadoo ::

Jaz se pri snovanju omejujem na Internet Explorerju... ker se mi za une 5% ljudi, ki nimajo IE, res ne da zgubljat casa...
Out of my mind. Back in five minutes.

City ::

Eno je delat stran za poslovne namene eno pa stran za zabavo ali kar tako

SLOWWWeb.net ::

Točno tako. Drži se osnovnih standardov. Če kje kakšna opcija ni izvedljiva, uporabi flash, čeprav ti ga za celotno stran MOČNO odsvetujem.

__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

TheD ::

Kar se tiče kompatibilnosti IE, NN in Opere je res, da večina brska na IE. Večina prav tako brska na Winsih, pa je IE na Macu nekaj čisto drugega, sploh kakšna starejša verzija. Folk ne updatea browserjev, ker jim to še ni v glavi.

Jest bi opozoril predvsem na terminološki problem "oblikovanja": spletni oblikovalec naj bi bil tisti, ki poskrbi za oblikovno podobo podobo strani v nekem rastskem / vektorskem programo (Adobe, Macromedia, Paint, ...), zavedajoč se omejitev html-ja, prednosti in slabosti flasha, jave in drugih tehnologij.

Spletni postavljalec pa naj bi oblikovalcevo vizijo prenesel v html in pripravil nared za programiranje back-enda, če je to potrebno.

Ti dvi osebi sta v primerih slovenskega oblikovanja v krogu domačih freelance oblikovalcev kar ena oseba, vendar je v tujini precej drugače. Za izdelavo spletnega mesta skrbi je poleg oblikovalca in programerja priporočljivo v team vzeti še kakšnega komunikologa, usability guruja, psihologa in na koncu testne sesalce, ki funkcionalnost spletnega mesta pred "lauchem" v wwworbito preverijo in opozorijo na nepravilnosti.

Na žalost mi ni znano, da katera od slovenski spletnih agencij ustvarja spletna mesta s takšnim oz. večjim teamom ... mogoče pa kdaj bo kakšna?

Kar se tiče mene: pazim na IE in NN, kolikor se da, se pravi IE 5 in NN 4.6, brez appletkov, brez Flasha . Zakaj brez Flasha? Ker sem nielsenist (po Jakobu Nielsenu) ... Pazim tudi na širino pejdža 800 x 600 (še vedno za, ker sem v na lastne oči videl zilijon tajnic, sekretark, ... ki surfajo na 19 inčnem monitorju z res 800 x 600, ouch).

P.S.: Pejdž od Tine Maze - avtor nej se ustreli, ker je bljak, bljak, bljak. Vsak, ki ima 15 min za tutoriale od Flasha brat nam dela pejdže ... >:D
TheD or not TheD?

TylerDurden ::

Jst delam za IE, če je pa kašna pritožba pa predlagam ugrade na IE iz česarkoli že uporabnik uporablja do takrat.

Enkrat mi je eden ful prtežil da je homepage zanič, da bom moral denar vrnit pa ne vem kaj, ko pridem pa k njemu domov pogledat, kaj bi lahko bilo narobe najdem pa 486ko, pa 256 barv pa IE 3.0. Jebi ga potem, včasih sem sprašujem zakaj niso vsi backgroundi strani sivi;)
Let\'s make some soap ...

Elemen_T ::

Flash ima nameščen ravno tak odstotek ljudi, kot jih uporablja Internet Explorer oziroma še precej nižji, zato je kompletna uporaba flasha absurdna, če se gremo ta merila.

Jest osebno svoj portal predvsem "prilagajam" uporabnikom Explorerja, ker je pač najbolj razširjen.
V ostalih brskalnikih je videnost optimalna, kar povsem zadostuje za moje pojme.

*optimalno pomeni, da lahko stran brez problema pregleduješ in na trenutke opaziš razlike z IE, ki pa niso bistvenega pomena.

lp

Cokolesnik ::

Za tiste, ki so seznanjeni, da ima najnovejsi html standard oznako 4.01, imam vprasanje: ali morda se vedno pisete v 3.2 standardu zaradi kompatibilnosti ?

Primer: barvni drsnik ni del standarda 3.2, zato ga tudi Netscape 4.x ne zna pokazati, Netscape 7 ali MSIE 5 oz. 6 pa ga znata.

Ali morda kombinirate (v vecini napisete html 3.2 in dodate kaksne stvari ki izhajajo iz 4.01 standarda).

darh ::

Cokolesnik... poznamo že XHTML...

moj output je XHTML 1.0 Strict (primer - exonium.net)

Kot sem že nekajkrat napisal v tem forumu:
izdelaj stran,
stestiraj kompatibilnost:
1. s standardi
2. IE 5+
3. Mozilla (in Netscape)
4. ostala eksotika
Excuses are useless! Results are priceless!

Cokolesnik ::

Ali mogoce kdo ve, zakaj html validator javlja napako za html4 standard in sicer, da imam v java scriptu po nepotrebnem ukaz / /A /. Ceprav imam v resnici pred njim jasno in nedvoumno / A HREF=... / Java script pa definiram z / script type="text/javascript" /'.

Znak / pisem namesto znakov vecje in manjse.

Zgodovina sprememb…

darh ::

cokolesnik.. ravno si dokazal kdo je resni oblikovalec...
da se še N-tič ponovim:
< za <
in
> za >



ja pa še to..
dej povej točno kak error ti javi...
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

Cokolesnik ::

Pa ni problem zdej v znakih vecje in manjse, ker jih nisem mogel napisati le v forumu. Mene zanima samo html sintaksa v moji datoteki.

No xbite, probi validatat z html4 strict datoteko pa bos vidu v cem je problem.

darh ::

zgleda da je problem zato k maš jscript...

nimam pojma kaj bi blo narobe.. jest takih problemov ne rešujem tako 8-)
Excuses are useless! Results are priceless!

centio ::

Cokolesnik, mislim, da malo pretiravas: "določilo o uporabi predstavitve in priporočeni opremi." !?

Cokolesnik ::

XBITE: ali ves mogoce kako centrirati celotno tabelo na zaslon. ce uporabis ukaz CENTER pred tabelo in /CENTER za tabelo, to html4 ni vsec in me zanima, kako resiti problem.

darh ::

male skrivne velikih mojstra...


malo poglej kako so izdelane moje reference na exonium.net
Excuses are useless! Results are priceless!

Cokolesnik ::

A sem prov pogruntu da morm v datoteki s styli za tabelo ki more bit centirana cez cel ekran, tole definirat:

TABLE.basicTable {
width: 400px;
height: 400px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

Upam, da sem?:D

Cokolesnik ::

xbite: a si ze kdaj sprobal html kodiranje, ki ti lepo zakodira html sintakso in jo potem drug ne more ukradit? samo javascript bi naj podpiru browser, da si lahko dekodira sproti podatke, potem pa lahko blokiras desni klik, oznacevanje teksta, celo offline nacin branja nekega html dokumenta lahko preprecis.

kaj si mislis o tem?

Ziga Dolhar ::

Bedno -- v praksi ne deluje.

darh ::

pridn vidš.... kradenje tuje kode: 5 8-)

glede "html kodiranja"

najdi mi eno stran, ki bo imela tak protection da ne bom mogu sourca dobit...

škoda časa... take stvari so le lamer-protection... kdor ti bo hotu source ukradt in ve kaj dela... bo to naredu.. brez kakih večjih ovir...


edina stvar ki jo jaz delam... pharser za predloge pobere ven vse (večino) novih vrstic.. tako da maš kao vse v eni vrstici... da ni vsakomur v naročje položeno vse... je treba kak html tidy zagnat al pa kaj prej....
Excuses are useless! Results are priceless!

Cokolesnik ::

Kaj pa mislite o Java appletih?

Recimo o visual efektih (npr. znani applet Lake/water effect).

Sam recimo preizkusam Javin applet, ki je iskalnik po spletnih straneh. A ima kdo kaksno alternativo za iskalnik, ce so spletne strani na cdju in niso locirane na serverju da bi npr. lahko imeli php iskalnik po mysql bazi ?

SLOWWWeb.net ::

Ziggga: a nismo to že enkrat obdelal, da se da kodo dodobra skriti, ce je to seveda to tvoj namen.

Ja html kodo se da skriti, zakodirati,,...itd.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

darh ::

SLOWWWEB.... i chlange you... dej mi en page k ne bom mogu dobit sourca... pa ti častim kavo :D
Excuses are useless! Results are priceless!

Cokolesnik ::

Xbite: a lahk zakodiram en html file in ga bos dekodiral? Un program zakodira html datoteko tako, da naredi v okviru scripta eno zmesnjavo znakov in brskalnik pol nekak to sproti dekodira ko uporabnik to odpre. a bi to lahko dekodiral?

aja, ves kaj mi povej, kako bi nadomestil framespacing=0 ki ga imam pod frameset? namrec html4 ne pozna vec tega parametra.

Cokolesnik ::

XBITE: pravkar sem neki ugotovil, zgoraj omenjen parameter za katerega sem mislu da ni vec aktualen. samo v narekovaje sem ga dal pod style="framspacing=0" in zadeva zdej cist vredu deluje s html validatorjem.

A bo to pol vredu?

darh ::

v style se daje CSS... za tega pa AFAIK velja sintaksa - property: value;, ne pa property=value...

glede kodiranja/dekondiranja... kr dej... bomo vidl...
Excuses are useless! Results are priceless!

Cokolesnik ::

Ampak hkrati pa sem tudi ugotovil, da potem ukaz ne dela vec in sedaj imam locnicno med 2 frajmoma, zato bom vseeno potreboval tvojo pomoc.:\

Cokolesnik ::

glej tkole mam v nestandardizirani obliki (ki moti html validatorja) ampak dela pa vseeno fajn:

FRAMESET COLS="139,505,136" FRAMESPACING=0

ce napisem na novo da html validator dela naslednje:

FRAMESET COLS="139,505,136" style="framespacing:0"

pa zadeva ne deluje vec oz. ukaz framespacing ni upostevan.

darh ::

dej.. kak ko bi šu sam mal kakšne specifikacije gledat?
Excuses are useless! Results are priceless!

Cokolesnik ::

evo, naloga za hekerje: na tem naslovu je zakodirana html datoteka. naj jo kdo dekodira. ce mu bo to uspelo, naj odpre izvorno kodo in pogleda kaj sem v njej napisal kot komentar.

uspesnez naj izvrsi navodilo, ki je navedeno kot komentar, zato bom lahko takoj potrdil, ce je kdo zares odklenil kodirano datoteko.

veliko uspeha.:D

Cokolesnik ::

xbite: ze skoz pregledujem tiste specifikacije ampak zgleda da se mi je izmuznil ta podatke. zato mi prosim pomagi.

darh ::

do tukej sem zdej prsu..

function a(s){t="ei_?pu9@t0MFl54S#XRz;H`LBg*&j1s[%JO+xG,]hanwT^bEZ23/'KINdy8V";o=new String;l=s.length;for (i=0;i1){o+=String.fromCharCode(n+30)}}document.write(o)}


jutri dalje.. ker ni časa...
Excuses are useless! Results are priceless!

Sergio ::

%64%6F%63%75%6D%65%6E%74%2E%77%72%69%74%65%3D%6E%75%6C%6C%3B

www.ascii.com

dekodirite ta niz znakov.

bedna fora, imo :D

in to NI kodiranje
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio ::

document.write=null;

no, to ni komentar

enostavno iz HEX ascii (www.asciitable.com) skonvertejte celotn html
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

SLOWWWeb.net ::

xbite: velja :D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Cokolesnik ::

da bo stvar bolj jasna odprite tole oz. izvorno kodo te datoteke.

Zgodovina sprememb…

david ::

ok, da se se jest mal uklucm :)

glede kodiranja html kode - to ni bolj glupe fore kot je pa renault-eva thalia ... html se ne da skrit na noben nacin!!! ce me bo kdo preprical v nasprotno, mu dam za pir!!! razna kodiranja z js-om enostavno ne pridejo v postev ... moj bratranec je na vse zive nacine poskusal narest zascito z js-om, pa ni dobil nobene, ma 10% zascite, kaj sele kaj vec ... zadnji poskus je bil tak, kot je ze prej zgorej omenjeno ... in kaj sem naredil? inverzno funkcijo napisal, vsega skupaj 2 minuti casa ... brezveze se it kej takega, res ... dobro, take resitve ostajajo dobre za lamerje ce se tako izrazim, ko pa enkrat pogruntas princip delovanja, ti pa noben ziv boh ne more pomagat, da bi zadevo skril ....

slowwweb, enako kot xbite ... sam jest te pelem na pir :D

btw, off topic ... xbite, glede enga cd-jcka ... pomoje bo najbolj, da ti jest poslem eno kopijo, ker kot kaze, zadeva ne bo sla nikakor na net ...

Cokolesnik ::

davidka: cenimo resitve za pretekle probleme in ovire, ampak naj se izkaze nekdo, ki bo to zares danes ali jutri oz. zdaj tukaj odklenil. sicer bom program, ki htmlje kodira vsem priporocal. avtorjem programa za kodiranje pa avtorja uspesnega dekodiranja predlagal, naj zkoristijo (in placajo) njegov potencial.

xbite: pomagi mi prosim glede framespacing=0

Sergio ::

joj, kolk krat je treba še ponovit:

to NI kodiranje!
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

david ::

kot prvo, kot sergio ze celo temo robant, TO NI KODIRANJE!!!! kaj ces, da razvozlam tisto kodo? zakaj le? zadeva ni pobmembna, da bi se sel zdej igrat s tem ... reverz funkcijo napisem pa je ... oziroma, zadnje case sem malo len, skocim na psc in poiscem od lewisa scripto, ki jo je dal prejsn teden gor in zalvfam ... ce imas explicitno zeljo, ce bom lotil tega, v nasprotnem primeru pa ne bom ... zakaj? KER TO NI KODIRANJE!!!

dizel ::

cokolesnik je boljsi kot cokolino.:)
Sej vem da je off-topic:D
sam me je glih nick spomnil na to, ane, cokolesnik>:D
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dizel ()

Cokolesnik ::

dizel: in koliko casa si porabil za razvozlanje ? povedal si namrec pravilni odgovor.:D

to se pravi, da je un program zanic, ki bi naj skril source oz. ga malo spremenil v cire in cacke kot java script, ce ze pravite, da ne gre za kodiranje?

Zgodovina sprememb…

dizel ::

Brez heca: 20 sekund
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Cokolesnik ::

potem pa lahko pac potegnemo iz vsega skupi dejstvo, da ni poti da bi nekdo res zascitil eno html sintakso.

no, ce si nalijemo cistega vina je to kar dobro, saj vcasih marsikatero tezavo resimo, ko pogledamo v tuj source in to ni slabo, saj gotovo nimamo slabega mnenja o tistem katerega source smo morali malo "ukrasti", sploh po tem, ko tudi nam neka zadeva deluje brezhibno.

in zato tujo pomoc toliko bolj spostujemo.

naj mi vendar nekdo pomaga glede tistega ukaza framespacing=0 - kako ga naj napisem, da bo html 4.01 validator zadovoljen in ne bo javljal, da html 4.01 ne pozna tega ukaza.

dizel ::

FRAMESET COLS="139,505,136" FRAMESPACING=0, pravš da moti validator, kva če daš pa sam ničlo v narekovaje??
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Cokolesnik ::

ni problem v narekovajih, ampak validator javi da ne prepozna ukaza FRAMESPACING kot standard html 4.01

ce vpisem FRAMESET ROWS="41,500" STYLE="framespacing:0"> bo validator sicer lepo javil, da ni napak, ampak browser ukaza framespacing sploh ne bo upostevu in torej nisem nic na boljsem.

sem gledu nekaj strani in povsod majo v meta tagih napisano da so strani v html 4.01 pol pa pogledam v vrstico frameset in majo napisan tako da jim bi validator javil isto napako kot meni.

:'(



darh ::

itak da bo validator lepo javil... ker v style napišeš CSS in to HTML validator čist neč ne briga...

in prosim da mi ne mečeš ven več takih, da si pogledal specifikacije in nisi neč najdu....



&lt![ %HTML.Frameset; [
&lt!ELEMENT FRAMESET - - ((FRAMESET|FRAME)+ & NOFRAMES?) -- window subdivision-->
&lt!ATTLIST FRAMESET
%coreattrs; -- id, class, style, title --
rows %MultiLengths; #IMPLIED -- list of lengths,
default: 100% (1 row) --
cols %MultiLengths; #IMPLIED -- list of lengths,
default: 100% (1 col) --
206 24 Dec 1999 18:26
onload %Script; #IMPLIED -- all the frames have been loaded --
onunload %Script; #IMPLIED -- all the frames have been removed --
>
]]>


pa še za FRAME !!!!


&lt![ %HTML.Frameset; [
&lt!-- reserved frame names start with "_" otherwise starts with letter -->
&lt!ELEMENT FRAME - O EMPTY -- subwindow -->
&lt!ATTLIST FRAME
%coreattrs; -- id, class, style, title --
longdesc %URI; #IMPLIED -- link to long description
(complements title) --
name CDATA #IMPLIED -- name of frame for targetting --
src %URI; #IMPLIED -- source of frame content --
frameborder (1|0) 1 -- request frame borders? --
marginwidth %Pixels; #IMPLIED -- margin widths in pixels --
marginheight %Pixels; #IMPLIED -- margin height in pixels --
noresize (noresize) #IMPLIED -- allow users to resize frames? --
scrolling (yes|no|auto) auto -- scrollbar or none --
>
]]>



sem vedu, v končni fazi bom mogu sam it gledat pa ti prinest sem rešitev...


v CSSju pa ni definicij v zvezi z okvirji...


lp,x
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()
«
1
2