» »

USB wireless card težava

USB wireless card težava

RazzorX ::

Že kako leto nazaj sem kupil brezžično USB kartico TP-LINK TL-WN422G. Takrat je nisem potreboval zase, zato sem jo imel do sedaj spravljeno. Sem pa pred kratkim kartico priklopil na računalnik in naložil gonilnike za V1 verzijo, kar je pisalo na škatli. Zadeva na Windows 7 nekako ne deluje kot je treba, poveže se zelo redko, tethering ne deluje nikoli itd. Nato sem naložil gonilnike za V2 verzijo, čeprav naj bi bila V1, s temi gonilniki povzroči naprava BlueScreen takoj ko jo priklopim na USB port. Sem razdrl mrežno in kaj najdem notri, kombinacijo V1 in V2 naprave. V1 naprava naj bi imela čipa ZyDAS in Ubec, V2 verzija pa naj bi imela oba čipa Atheros. No tole ima moja:

 Atheros

Atheros



 Ubec

Ubec



Vsak čip iz ene verzije naprave. Torej naprava ne deluje pravilno ne z enimi gonilniki, ne z drugimi. Kaj storiti?

Spajky ::

firmo ZyDAS (čip 1211B) je kupil Atheros že pred časom in preimenoval tudi njihove chipsete ter naredil driverje za novejše OS-je od XP-jev; tvoj je Atheros AR5007UG - glavni (RF chip je pa poceni kompatibilec od Ubec-a z oznako UW2453 namesto originalnega) drajverji Win7-32/64bit za tvojo v.1.0 usb kartico pa TLE 28Mb DL za već čipov cele serije ... reci hvala, ker sem guglal namesto tebe >:D

Ps. Namesti si tudi klient program, za fino štelanje povezave, če bodo kaki problemi, pa pol operiraš preko njega namesto Win konekcije. Čitaj manual PDF nastavitev!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

RazzorX ::

Rečem hvala, vendar to ne deluje. :) Nekaj podobnega sem že poiskušal z atheros driverji, vendar se sistem takoj sesuje ko jih naložim s priključeno napravo (BS).

Spajky ::

Najprej preveri drajverje za USB, če ni kakih težav. Nato naloži tiste drajverje in dokončaj inštalacijo brez "vtaknjenega" ključka! Pol šele ga vštekaj (pa pred tem resetiraj komp!) Vse kar si nalagal pred tem pa prej deinstaliraj prej ko na novo nalagaš.

Lahko, da se kaj krega med sabo (probaj na različne USB vtičnice priklapljat ključek), pa po i-Net-u preveri blue screen diagnozo, da te kaki drugi driver (chipset ali grafična) ne zeza; mogoče bo treba prej nadgradit bugasti drajver za ono! Lahko maš pa že z*ebano inštalacijo Win.

Pa si siguren, da je naložlo pravi atheros driver. Naredi postopek kot gori na novo ... mogoče bo pomagalo ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

RazzorX ::

Sem preveril driverje in vse, vendar še zmeraj enako. Tudi če vse pobrišem in pustim da mi Windows driverje sam inštalira, takoj po inštalaciji dobim BS.

jest10 ::

Kako je pa na kakšnem drugem računalniku?

RazzorX ::

Nisem še imel možnosti preverit, bom jutri.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless USB z master mode podporo za Linxu

Oddelek: Omrežja in internet
5835 (746) Spajky
»

Windows 7 BSOD

Oddelek: Operacijski sistemi
81104 (1017) adam1900
»

Deljenje WIFI povezave - razdalja

Oddelek: Omrežja in internet
154044 (3575) Spajky
»

pomoč nastavitev v backtrack

Oddelek: Pomoč in nasveti
101652 (1052) gslo
»

Katero WiFi kartico za Linux AP?

Oddelek: Omrežja in internet
101179 (980) Mavrik

Več podobnih tem