» »

Problem : win2k & partition magic 8.0

Problem : win2k & partition magic 8.0

EASYdoor ::

Torej problem je sledec:
Imel sem 3 particije:
1. 7GB (data1)
2. 8GB (w2k+appz) - primary
3. 10GB (data2)
Torej dl Powerquest partition magic 8.0 in naredim Merge partition na 1 & 2 pogonu (win2k in data).
Ker sem w2k pogon prilagajal onemu je celotno particijo shranil v nek podan folder (neki)...Tu pa nastane problem,...ok ko je vse skoncalo se je ustvaril boot manager in naredil 2 mozna zagona oba ISTO imenovana, s tem da je drugi ze takoj na zacetku umrl. 1 nekako dela ampak javi napako da se nima s kje bootat, torej pomislim, da je vse prenesel v tisto mapo right? premaknem jest vse v root directorij in zadeva celo deluje! dokler se ni pojavil logon meni. vpisem usernamer & password (Admin) in zadeva sprozi svoj znacilen zvok, nato se vrne na zacetek! Se enkrat logon meni in tako je ujet v zanki!!!

Ali morda kdo od vas ve, kje je catc, kje sem ga polomil in kako zadevo resiti, ne da bi rabil ponovno namestiti OS???

hvala!
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

ToniT ::

če si imel prej v boot.ini
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
potem moraš imeti zdaj
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Razlika je v številki particije.

Mislim da tukaj ni problem v bootu...sisa se meni ce moram tam zbrat drugo opcijo...samo ni mi jasno zakaj se potem v winsih ne logira noramalno???

moj boot.ini vsebuje naslednje:

[boot loader]
timeout=30
default=C:\
[operating systems]

...kar se mi zdi mal sumljivo.

Aja poleg tega uporabljam Mrbooter za bootanje win 98 in win 200, katera izhajata iz istega diska, in sta locena...samo zakaj ne dela???

hvala!

ToniT ::

No, potem pa še dodaj
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000" /fastdetect

Če zadevo dodam ali ne končni rezultat je isti, samo boot meni se malce spremeni!

Mogoče se komu kaj svita???

Kakšno vlogo ima: pagefile.sys ?

lp!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boot.ini in Windows XP SP3 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191474 (1223) kixs
»

boot.ini vprašanje

Oddelek: Operacijski sistemi
262086 (1440) ta_ki_tke
»

win xp boot norost! Preberte tole in ideje please! Dual boot???

101699 (1541) mAsA
»

Kako naj dobim nazaj XP paricijo?

132104 (1939) ToniT
»

Help 2x

Oddelek: Operacijski sistemi
91296 (1188) Ikarus

Več podobnih tem