Forum » Pomoč in nasveti » Branje datoteke v C++
Branje datoteke v C++
elaschumi ::
Imam problem. Moram prebrati podatke iz datoteke in jih nato primerjati med seboj. Zanima me, kako? V eni vrstici je nekaj podatkov string, nekaj int. Podatki so med seboj ločeni s presledki. Če pretvarjam iz stringa v int, mi vrne ASCII kodo, kako potem naprej, nevem... Naredla sem že tole:
getline(dat, podatek1, ' ');
getline(dat, podatek2, ' ');
getline(dat, podatek3, ' ');
getline(dat, podatek4, ' ');
getline(dat, podatek5, ' ');
getline(dat, podatek6, ' ');
getline(dat, podatek7, ' ');
getline(dat, podatek8, ' ');
getline(dat, podatek9, ' ');
getline(dat, podatek10, '\n');
Vendar, je sedaj recimo prvi element od podatek1, stolpec s prvimi števkami št. DEVICE.
Prosim, pomagajte mi.
getline(dat, podatek1, ' ');
getline(dat, podatek2, ' ');
getline(dat, podatek3, ' ');
getline(dat, podatek4, ' ');
getline(dat, podatek5, ' ');
getline(dat, podatek6, ' ');
getline(dat, podatek7, ' ');
getline(dat, podatek8, ' ');
getline(dat, podatek9, ' ');
getline(dat, podatek10, '\n');
Vendar, je sedaj recimo prvi element od podatek1, stolpec s prvimi števkami št. DEVICE.
Prosim, pomagajte mi.
Arto ::
A to maš 10 spremenljivk? Zakaj nimaš rajš tabele?
Drugače pa ne razumem čist, kaj hočeš :P Kaj misliš s pretvarjanjem stringa v int? A misliš z atoi() funkcijo?
Drugače pa ne razumem čist, kaj hočeš :P Kaj misliš s pretvarjanjem stringa v int? A misliš z atoi() funkcijo?
ja, 10 spremenljivk. Sem razmišljala na tabelo, ampak kako? ja, atoi() fukcija, pa mi ne pretvori vsega, no mogoče imam kaj narobe
Glede kode, tak nimam kaj več napisano, kot sem že dala gor. Daj mi lahko poveš kako naredim s tabelo???Prosim!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj mi ne šteje presledkov ?Oddelek: Programiranje | 849 (705) | Ciklamen |
» | [c++]file read problemOddelek: Programiranje | 1579 (1314) | 'FireSTORM' |
» | [c++]iskalnik po bazi podatkovOddelek: Programiranje | 1108 (1008) | Gundolf |
» | [C++] Problem z datotekami in sortiranjemOddelek: Programiranje | 1306 (935) | BigWhale |
» | Pomnilnik in c++Oddelek: Programiranje | 2135 (1844) | Gundolf |