» »

laptop problem

laptop problem

libellule ::

Zdravo! Imam Acer 5520G z grafiko 8600M GS in z nalozenim Win 7. Od vceraj se ne zazene, sumim grafiko (moja denarnica pa upa da se motim. ). Ko ga vzgem, se na 'acer' zaslonu pojavijo navpicne zelene crte, zaganja vse do Windows logotipa, tu se pa ustavi. V safe mode se zažene normalno, vendar najde neko neznano napravo, za katero ne more najti driverjev. Ne vem kaj ta naprava je, vse obicajne reci v device managerju so na mestu, vkljucno z graficno; Sem pa zadnjic ko je bil odprt naložila nek cd emulation software, tko da mogoce je system restore izbrisal driver za virtualni cd pogon. A je mozno da to onemogoča Windowsom da se zazenejo?
Naj pa povem, da so bile tezave z racunalnikom ze prej (lani je en cas redno zmrzoval na Acer zaslonu, včasih je graficna zatajila, pa tud neke crne crte so se pojavljale po ekranu), a zadnji mesec je delal tako bp, da je blo ze sumljivo :) Ce je pa res sla graficna, mi lahko kdo obrazlozi kako je z menjavo te, je sploh mozno drugo montirat?
lp

Pentium ::

grafika je definitivno fuč. tile Acerji (in GeForci 8 serije) so znani po napakah grafike. po slikah sodeč, bi se morala grafika nahajati na ločenem vezju tako, da jo menjati nek problem ne bi bil. večji problem bi bil najti pravo (in delujočo) grafiko za tvoj prenosnik. lahko poskusiš tudi s trikom s pečico, pri tem bi grafiko segrel na cca. 210 stopinj in jo počasi ohladil. s tem bi dosegel, da se bi čip na novo prilotal na vezje.

za samo demontažo prenosnika, poglej za kakšna servisna navodila na proizvajalčevi strani.

libellule ::

Hvala :) Sicer grafična še ni šla v peč, sm le odmontirala hladilna rebra in jo par minut s fenom grela. Pol ure kasneje dela (skoraj) normalno. Verjetno pa ne bo za dolgo. Just in case, trenutno sm v tujini, in nemčija ni daleč. To bi najbrž spadalo pod kako drugo temo, ampak a se še splača tja po laptop? Kateri 'offline' shopi so ugodni (Vem da je mediamarkt blizu, sicer pa Stuttgart, na teh koncih).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem prenosnik za urejanje slik

Oddelek: Kaj kupiti
233407 (3022) opeter
»

Nakup prenosnika ACER ali ASUS

Oddelek: Kaj kupiti
388132 (7356) sasoz
»

Notesnik Style Note M570TU-GTX

Oddelek: Kaj kupiti
141431 (1208) XImhotep
»

PRENOSNIK - ACER 5920G vs. SOLONOTE FL90 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506216 (4495) Zheegec

Več podobnih tem