» »

[VC++, mfc] LoadBitmap

[VC++, mfc] LoadBitmap

urosz ::

v eni aplikaciji imam Picture Control (s katerega sem naredil spremenljivko polje1)
spremenljivka vrednost je že prej inicializirana in je tipa int (not je pač neko število med 2 in 37)

CBitmap m_bitmap;
CString imeSlike;
imeSlike.Format(_T("IDB_BITMAP%d"),vrednost);

v imeSlike se po teh stavkih shrani ime bitmapa (npr. IDB_BITMAP20 in ta bitmap imam v resourcih vsekakor)

m_bitmap.LoadBitmap(imeSlike);
polje1.SetBitmap(m_bitmap);

nato pa s tema stavkoma hočem spremenit sliko PictureBox-a, vendar ne deluje (spremeni sliko na sivo, kot da ne obstaja)

če pa spremenim sliko PictureBox-a tako:
m_bitmap.LoadBitmap(IDB_BITMAP20);
polje1.SetBitmap(m_bitmap);

kar je vbistvu isto kot prej (argument v LoadBitmap je enak), pa mi lepo spremeni sliko (nova slika se pokaže IDB_BITMAP20)

v čem je fora?!
nujno moram spremenit sliko dinamično (se pravi da s pomočjo spremenljivke 'vrednost' določim kateri bitmap se bo prikazal. need help :(

edit: dodajam: moje vprašanje je vbistvu kako loadat nek bitmap z istim id-jem kot ga imam zapisanega v nekem string-u (v mojem primeru v imeSlike)
  • spremenil: urosz ()

teey ::

Tu maš dve različni mački v žaklju.

Pri eni uporabljaš številko pri drugi pa string, da poveš katero sliko hočes. V bistvu obe varjanti greta, ampak mislim da si malo zavozo samo pri formatiranju niza.

Preveri da se string imeSlike točno ujema z imenom slike v resourcu. Če še vedno ne gre, zamenjaj imeSlike direkt z T("IDB_BITMAP20"), da vidiš pri čem si.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] ukaz radirka

Oddelek: Programiranje
91199 (992) japol
»

Android zamenjava pogledov

Oddelek: Programiranje
61182 (1003) c00L3r
»