Forum » Programiranje » [VC++, mfc] LoadBitmap
[VC++, mfc] LoadBitmap

urosz ::
v eni aplikaciji imam Picture Control (s katerega sem naredil spremenljivko polje1)
spremenljivka vrednost je že prej inicializirana in je tipa int (not je pač neko število med 2 in 37)
v imeSlike se po teh stavkih shrani ime bitmapa (npr. IDB_BITMAP20 in ta bitmap imam v resourcih vsekakor)
nato pa s tema stavkoma hočem spremenit sliko PictureBox-a, vendar ne deluje (spremeni sliko na sivo, kot da ne obstaja)
če pa spremenim sliko PictureBox-a tako:
kar je vbistvu isto kot prej (argument v LoadBitmap je enak), pa mi lepo spremeni sliko (nova slika se pokaže IDB_BITMAP20)
v čem je fora?!
nujno moram spremenit sliko dinamično (se pravi da s pomočjo spremenljivke 'vrednost' določim kateri bitmap se bo prikazal. need help :(
edit: dodajam: moje vprašanje je vbistvu kako loadat nek bitmap z istim id-jem kot ga imam zapisanega v nekem string-u (v mojem primeru v imeSlike)
spremenljivka vrednost je že prej inicializirana in je tipa int (not je pač neko število med 2 in 37)
CBitmap m_bitmap; CString imeSlike; imeSlike.Format(_T("IDB_BITMAP%d"),vrednost);
v imeSlike se po teh stavkih shrani ime bitmapa (npr. IDB_BITMAP20 in ta bitmap imam v resourcih vsekakor)
m_bitmap.LoadBitmap(imeSlike); polje1.SetBitmap(m_bitmap);
nato pa s tema stavkoma hočem spremenit sliko PictureBox-a, vendar ne deluje (spremeni sliko na sivo, kot da ne obstaja)
če pa spremenim sliko PictureBox-a tako:
m_bitmap.LoadBitmap(IDB_BITMAP20); polje1.SetBitmap(m_bitmap);
kar je vbistvu isto kot prej (argument v LoadBitmap je enak), pa mi lepo spremeni sliko (nova slika se pokaže IDB_BITMAP20)
v čem je fora?!
nujno moram spremenit sliko dinamično (se pravi da s pomočjo spremenljivke 'vrednost' določim kateri bitmap se bo prikazal. need help :(
edit: dodajam: moje vprašanje je vbistvu kako loadat nek bitmap z istim id-jem kot ga imam zapisanega v nekem string-u (v mojem primeru v imeSlike)
- spremenil: urosz ()

teey ::
Tu maš dve različni mački v žaklju.
Pri eni uporabljaš številko pri drugi pa string, da poveš katero sliko hočes. V bistvu obe varjanti greta, ampak mislim da si malo zavozo samo pri formatiranju niza.
Preveri da se string imeSlike točno ujema z imenom slike v resourcu. Če še vedno ne gre, zamenjaj imeSlike direkt z T("IDB_BITMAP20"), da vidiš pri čem si.
Pri eni uporabljaš številko pri drugi pa string, da poveš katero sliko hočes. V bistvu obe varjanti greta, ampak mislim da si malo zavozo samo pri formatiranju niza.
Preveri da se string imeSlike točno ujema z imenom slike v resourcu. Če še vedno ne gre, zamenjaj imeSlike direkt z T("IDB_BITMAP20"), da vidiš pri čem si.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] ukaz radirkaOddelek: Programiranje | 1198 (991) | japol |
» | Android zamenjava pogledovOddelek: Programiranje | 1182 (1003) | c00L3r |
» | [c#] picturebox, slika na slikoOddelek: Programiranje | 1164 (974) | japol |
» | [c#] Risanje z miškoOddelek: Programiranje | 1499 (1180) | japol |
» | Kako v excelu shraniti kot sliko?Oddelek: Programska oprema | 2709 (2408) | Slavček |