» »

Sandy Bridge mobo

Sandy Bridge mobo

PNG ::

Hej, jou. Iščem ideje za relativno ugodno SB plato. Obvezno P67 čipovje.

Katero nabaviti? Osebno bi najraje Asus - trenutno imam v mislih P8P67 LE, samo ne najdem nobenega reviewa. Najbolj me moti to, da ne vem, če ima PLX čip ali ne. Če bi že nabavil plato bi nabavil plato z PLX čipom (pri idejah in nasvetih imejte to v mislih :)).

Kakšne ideje?

Hvala.

EDIT: Aja, pa še to - obvezno mora imeti en PCI slot vmes med PCI-E in CPU socketom...zato, ker drugače hladilnika ne spravim gor!
  • spremenil: PNG ()

GrimReaper ::

PLX ima samo Deluxe, ampak tudi PRO ima končni rezultat isti, samo da uporablja več ASMedia čipov namesto enega PLX.
LE je pa res low budget plata, sploh ne bom šel gledat kaj ji manjka, najbrž kar velik napram PRO.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Toomy ::

Tudi sam sem na istem. Odločam se kaj bi bilo še nekako najbolj ugodno in zmogljivo. LE plate ti tudi jaz nebi priporočal ker manjka en kup nastavitev v biosu in še kaj drugega bi se našlo.

Nekak se mi zdi da se najbolj splača ASRock P67 Extreme4. Po testih sodeč je performans enak ud4 ter asusovi pro. Glede na to da je cena nižja mislim da je to zmagovalec.

PNG ::

Asusko bom vzel, ker mi v 12ih letih še ena asuska ni crknila in ostajam zvest matičnim, ki ostajajo zveste meni...

Mnja, vem da je to precej oskubljena plata. Ve kdo mogoče slabosti PLX čipa? Bral sem, da ima tudi PLX slabosti. Definitivno pa bi rad nekaj, kar ne bo vezalo sata3/usb 3 na PCI-E (ajde usb 3 še gre skozi (ker pač nimaš konstantno ključka priključenega), samo če si omislim enkrat SSD vreden SATA 3 priklopa nočem, da mi GPU laufa na manjšem bandwidthu zaradi tega...).

Toomy ::

Tudi sam se nagibam bolj k asusu ali mogoče gigabytu. Vendar so plate kar drage, še posebej kakšne pro verzije ali kaj podobnega.

Če hočeš da to deluje oboje brez omejitev, je rešitev verjetno samo plx. Za kakšno drugo rešitev še nisem slišal. Koliko sem bral pri asus to ponuja deluxe plata. extreme4 pa mislim da ima plx.

PNG ::

Mnja, Pro verzija tudi nima PLX čipa...jao, a se je res treba strošit 300EUR za plato da imaš neki navadni čip gor? Pikola, vseeno mi je za sli/cfx/blablabla, samo ta PLX čip bi imel :P

jazbec ::

Toomy je izjavil:

Nekak se mi zdi da se najbolj splača ASRock P67 Extreme4. Po testih sodeč je performans enak ud4 ter asusovi pro. Glede na to da je cena nižja mislim da je to zmagovalec.


pozabil si omenit še asus sabertooth p67
slednjo vam tudi priporočam

i100k100
ta PLX čip bo pa res treba sežti malo globje v žep

PNG ::

Ej jazbec, ti boš mogoče tole vedel. V čem točno je fora PLX čipa? Kolikor razumem (nikjer ne dobim nekih konkretnih informacij) je fora v tem, da usb 3 pa sata 3 priključki sedaj vlečejo bandwidth iz PCI-E lane (iz katerega slota? Ker če iz drugega kot #1 pol mi je vseeno, ker bom tako imel tam grafično...), z plx čipom pa PCI-E razbremeniš tega?? Obstaja še kaka druga tehnologija, ki to omogoča in ne stane celo bogastvo?

GrimReaper ::

Definitivno pa bi rad nekaj, kar ne bo vezalo sata3/usb 3 na PCI-E (ajde usb 3 še gre skozi (ker pač nimaš konstantno ključka priključenega), samo če si omislim enkrat SSD vreden SATA 3 priklopa nočem, da mi GPU laufa na manjšem bandwidthu zaradi tega...).

A to si mislil s PLX, sem mislil da rabiš pač x8/x8 bandwidth za grafični, ker to ima že PRO.
Za PRO piše na uradni strani to:
*The PCIe x16_3 slot shares bandwidth with PCIe x1_1 slot, PCIe x1_2 slot, USB3_34 and ESATA12. The PCIe x16_3 runs at x1 mode by default for system resource optimization.(PCIe x1_2 will be disabled.)


In v manualu:
PCI Express X16_3 slot (black) bandwidth [Auto]
Allows you to select the PCI Express X16_3 slot (black) bandwidth.
[Auto] PCIeX16_3 slot runs at X1 mode for system resource optimization. (PCIeX1_2 will be disabled.)
[X4 mode] PCIeX16_3 slot runs at X4 mode for high performance support. (USB3_34, eSATA ports, PCIeX1_1, PCIeX1_2 will be disabled.)
[X1 mode] PCIeX16_3 slot runs at X1 mode with all slots enabled. (USB3_34 will be disabled.)


Se pravi po defaultu dela tretji PCI-E x16 slot na x1, drugi PCI-E x1 pa je disablan. Slednji je itak takoj pod grafično, tut če maš single slot grafično je tam bolj kot ne zarad lepšega.
V nobenem primeru pa nebi smela imet prva dva x16 porta manjši bandwidth, če zafilaš enega je lahko samo x16, če pa oba pa x8/x8.
GPU dela meni normalno na 16x, pa imam zafilana P67 SATA3 porta (bela), ki drugače sploh nista vezana na PCI-E, v tretjem črnem x16 slotu pa imam PCI-E x1 zvočno kartico. Pa tud ko sem mel diska na Marvellu, ki uporablja x1 PCI-E (temno modra porta) je delalo na 16x.

Maš pa tukej še malo bolj na podrobno:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1...
In kar je zate pomembno:
Also to note the CPU powers the graphics card slots so those PCIe lanes do not pass through the chipset.


V glavnem če ne rabiš 3 grafične v x8/x8/x4 načinu, ne vidim pri tej plati nobene slabosti. In če ne rabiš dveh grafičnih, bosta tut P8P67 in P8P67 LE ok, samo poglej če rabiš kaj od dodatkov ki jih ima PRO.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

PNG ::

Jaz rabim polni 16x na vsaj enem slotu (tudi če gor priklopim sata 3 ali usb 3) - ker več kot ene grafične ne mislim nikoli tišat v sistem. Torej se sata 3 brez PLX obesi na drugi ali tretji PCI-E slot? Potem jaz sploh ne potrebujem PLX čipa...

GrimReaper ::

PLX sigurno ne rabiš, za prvi in drugi PCI-E x16 slot tako ali tako CPU skrbi, in nikakor nista sharana z ostalimi napravami, SATA3 porti pa tudi niso sharani, niti na LE plošči ne.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

PNG ::

P8P67? Kakšna mnenja proti? Rabim plato za OK navijanje (nič ultra hudo top), 1 grafiko, polni usb 3 + sata 3 brez da omejuje PCI-E bandwidth (oziroma vsaj PCI-EX16_1 ne), v redu hlajen. Hladilnik bo šel gor, sem že izmeril.

Lepa cena za dosti plate, se mi zdi...ravno nekje vmes med pro pa ono čisto poceni varijanto. Pro menda samo SLI več ponuja, a ne? Tega tako ne mislim nikoli koristit....

Toomy ::



Po mojem dobra izbira. Razlike itak ni med platami, razen bombončki. Odvisno torej kaj potrebuješ.

kmetek ::

kje bi se dalo dobiti tisto usb 3.0 sprednji 3,5'' slot?

PNG ::

V tej temi bi samo omenil, da poleg mene na mizi sedi i7 2600k, a jaz nimam matične plošče doma, saj jo moram čakati do jutri. Vsa sožalja mi lahko izrečete na ZS.

Ales320 ::

Haha, pri men se na 2500K nabira prah, ker moram čakat na matično, s tem da niti ne vem kdaj jo bom dobil...AGT hitrost. :)

klinker ::

Jst ne vem sploh zakaj folk se kupuje v tem AGTju ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

PNG ::

Če pa imajo škorpijona na strani...

klinker ::

...in mislijo da so na nivoju Akrapovich-a :D samo on jih zjebe ker ima svoje produkte na zalogi :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

jazbec ::

agt so najbolj >:D trgovina pri nas

Ales320 ::

Vem da je ta trgovina gnila po dolgem in počez. Preden sem oddal naročilo sem jim pisal glede dobavnega roka in dobil odgovor, da je 1 do 3 dni in to se mi je zdelo sprejemljivo. Naslednji dan pa dobim mail od gospodične Darje Vidonja, da plate ni na zalogi in je dobavni rok do 14 DELOVNIH DNI, seveda sem že vnaprej plaču, da je mera polna. Zdaj mi ne ostane drugega kot da počakam. Tako je, na napakah se učimo. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sesuvanje boxa na par ur - pisk na matični -- win 8.1 errors..

Oddelek: Strojna oprema
15993 (705) FlyingBee
»

Katero PCI-E SATA 6 + USB 3 kartico kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
92157 (1953) Han
»

PCIe bus speed

Oddelek: Strojna oprema
8596 (501) freesty
»

Intel predstavil nov vezni nabor Z77 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
6916512 (13854) Janac
»

SATA 3 kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
363434 (2462) KTr1sk

Več podobnih tem