» »

Netbook, mrtev disk in podpora sata2

Netbook, mrtev disk in podpora sata2

barakus ::

Pozdravljeni

Imam webbook na katerem pise "ELENOX, model: LNXWB10LSFL2/090". V glavnem crknil mi je notranji disk (WD800BEVS).
Rad bi vgradil nadomestni disk, ogledujem si tega.
Verjamem, da je mrtev disk bil sata1, sedaj me pa zanima, če lahko notri vgradim sata2 disk?

Tukaj sem našel spisek chipsetov, ki ne podpirajo sata2 in z mojo "srečo" se bojim da bi ravno moj webbook bil en od teh saj ima notri VIA C7-M 1600Mhz cpu.
V Linuxu mi pove se to: "Manufacturer: RCC, Product Name: Nbx 8010".

Kako bi torej vnaprej preveril, če bo sata2 disk delal? Mogoče je kdo bolj vešč guglanja, pa mu uspe najti kaj več kot meni :(.

LP in hvala za odgovore.

barakus ::

Kako bi lahko ugotovil, kateri chipset je? Sem ga skušal odpret pa ne gre. Sem odvil vse vijake in se drži skupaj še vedno. Zgleda se je plastika prežgala in zlepila z bakrenimi hladilnimi telesi.

RejZoR ::

Sej nima veze al podpira SATA2 al ne. SATA2 in SATA3 diske lahko priklopiš na SATA1 port, katerega ima verjetno netbook. Pač bo omejen na hitrost SATA1, ampak delovalo pa bo.

Pri odpiranju pa bodi previden, ker so velikokrat zatiči in vijaki zelo skriti in lahko kaj polomiš če boš odpiral na silo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk SATA, SATA2

Oddelek: Pomoč in nasveti
299841 (4154) SuperVeloce
»

Sata2&Sata

Oddelek: Strojna oprema
5746 (720) bluefish
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

262743 (2415) muzičar
»

Serial ATA 2

261956 (1552) OChack
»

Sata II enable

192118 (1633) boštjan

Več podobnih tem