» »

Iz 775 na 1155

Iz 775 na 1155

kokpa ::

Pozdravljeni rad bi kupil nove komponente, razen napajalnika(corsair 550vx) in ohišja(haf 932, in dvd enota)
Odločil sem se za procesor intel i5 2500k in grafična kartica gtx 560 še točno katera ne vem msi verjetno, čeprav me malo mika gainward phantom, ki je dražja ampak je res toliko boljša? Pa mogoče sli v prihodnosti če bo napajalnik, procesor dovolj močna, če se bo sploh splačalo ;)
Rami in matična pa ne odigrata neke velike vloge pri navijanju tega procesorja(mogoče v prihodnosti in menjava hladilnika če mi bo preglasen). Drugače pa važno da ma matična sata 3 priključek za moja dva ssd in po možnosti usb 3.0

lp in upam na kakšne dobre komentarje :D

jazbec ::

pčlata-->http://www.dinokomp.si/product_info.php...
ker dobiš 8gb rama že za 80 evrov bi sam na tvojem mestu vzel 8gb-->http://www.dinokomp.si/product_info.php...

kokpa ::

zakaj pa tako draga matična plošča oziroma se splača dati tolkiko za njo ali bi vzel kakšno cenejšo?

jazbec ::

če hočeš usb 3.0, sli in cf vezavo, dobro hlajenje
lahko vzameš kako cenejšo ampak je samo msi cenejše in slabša
gigabytove so dražje, asrocka pa nebi jemal

mr1two ::

Naložit v plato se je še vedno izplačalo. So bolj zanesljive, bolje opremljene, več iztisnejo iz procesorja ko navijaš...

Primer: Imam plato, za katero sem odštel takrat 200 eur, za AMD platformo. Ima vse razen integrirane grafične(tudi wifi). Stara je cca 5 let(mogoče 4). Po treh letih sem nanjo zabrisal takrat najnovejši procesor, ki se ga je dalo dobit.
2 prav toliko stari Gigabaytki, ki sta stali nekaj več kot pol manj(cca 80) pa imata obe napihnjene kondenzatorje... Po menjavi sicer še vedno delujeta ampak je vprašanje kolko časa bo šlo tako naprej. OC potencjal in nastavitve, ki jih ponujata moja Asus in Gigabyte sta kot dan pa noč-> se pa vse to pozna na ceni.

Res je, da se je zadeva s slabimi kondenzatorji mogoče nekolko popravla, ampak še vedno: če daš več, dobiš povečini tudi več vredno stvar.

Ko kupujem PC zase, izbiram vedno zgornji segment matičnih plošč(cenovno in kvalitetno).


Po drugi strani pa imaš še vedno možnost dobit za solidnih 100 evrov spodobno matično, ki ni nujno pol slabša ker je pač cenejša. Moraš vedet, da pri teh "navijaških" platah plačaš tudi del dejstva, da so "navijaške". Sabertooth recimo poglej, je že na oko videt bolj huda, ima nek svoj sistem hlajenja, ki naj bi bil super duper... To se plača, če se pa splača, pa je tvoja odločitev. Jaz vem, da bi jo izbral:) to ali pa še kakšno boljšo.

LP

kokpa ::

hvala, vzel bom sabertooth, kaj pa rami vsi predlagate poceni rame, res ne igrajo več takšne vloge kot so včasih(775 podnožje) ??

vzel bom še i5 2500k in msi gtx 560 ti 1gb twin frozer

jazbec ::

ne ker se proc navija z višanjem množilnika
nasplošno je ddr3 ram poceni-kar ti predlagamo ni poceni, ker bi bilo slabo ampak je sam ram poceni

sosko1 ::

Da ne odpiram nove teme bi kar tukaj vprašal katero ploščo bolj priporočate za podnožje 1155. Asus P8P67 DELUXE ali PRO verzijo ali pa Gigabyte GA-P67A-UD5-B3

PNG ::

jazbec je izjavil:

pčlata-->http://www.dinokomp.si/product_info.php...
ker dobiš 8gb rama že za 80 evrov bi sam na tvojem mestu vzel 8gb-->http://www.dinokomp.si/product_info.php...


Ta plata je zanimiva. Kolikor razumem ima 2x PCI-E 16x v single mode, ne glede na to kam daš grafiko? Ker ponavadi so 16/4 ali 16/8 v single, v dual pa 8/8.

jazbec ::

ja sej v dual ima 8/8
razlika med 8/8 in 16/16 je pa minimalna oz. ne preveč opazna kolker sem razbral iz testou

PNG ::

To mi je jasno že dalj časa, zanima me če ima ta plata res 2x 16x PCI-E. Kak deluje v dual je vseeno, gre se za single - lahko daš grafo v katerikoli PCI-E slot in bo grafika tekla pri 16x? Ker ponavadi imajo grafične 16/8 ali pa 16/4 slote v SINGLE, kar se pretvori v 8/8 v DUAL.

jazbec ::

PNG je izjavil:

zanima me če ima ta plata res 2x 16x PCI-E.


ja ima

PNG ::

Zanimivo, to je kar redkost...mimogrede, 8x še ne bottlenecka, samo 4x pa je premalo. Moja 570ka ima na čase performance drop na x4, kar se opazi predvsem pri min FPS (in ne toliko pri AVG).

kokpa ::

A bi vx 550w peljal sli gtx 560 ti, intel i5 2500k, 8gb rama, 2x ssd, hdd, dvd enota, haf 932

jazbec ::

ne
eno grafo ja 2 pa ne

blackbfm ::

Naložit v plato se je še vedno izplačalo. So bolj zanesljive, bolje opremljene, več iztisnejo iz procesorja ko navijaš...


Pa ja seveda, računalniške komponente so čista loterija. Res da imajo dražje komponente boljše hlajenje itd, samo so pa zato toliko bolj obremenjene, tako da si na istem.

Nategneš se lahko edino s kakšno defektno serijo komponent, recimo kot se je zgodilo z geforce 8800. Drugače pa je pokvarljivost tam tam, ni nekih bistvenih odstopanj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik (do 1k€)

Oddelek: Kaj kupiti
5832 (658) ScottUSA
»

Kupujem računalnik do 700€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8122026 (21019) mrepca
»

racunalnik do 1100 e

Oddelek: Kaj kupiti
294935 (4149) jazbec
»

gaming komp (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556924 (5868) mihco
»

Nasvet pri nakupu

Oddelek: Kaj kupiti
392926 (2478) Soon

Več podobnih tem