» »

KUPIL sem rabljen NAPAJALNIK, ki mu ventilator non stop dela na MAX RPM ( 2700rpm :( )

KUPIL sem rabljen NAPAJALNIK, ki mu ventilator non stop dela na MAX RPM ( 2700rpm :( )

Brias ::

napajalnik je:
Thermaltake PurePower 500W
"Watts Viewer"-ja nisem dobil poleg.

Je ze res da je komp kar amperazno zahteven, vendar tudi ce dam ven ati 4850 grafo in probam z on board grafiko, je situacija / glasnost popolnoma enaka :(

tukaj je en test od tega napajalnika in malo podatkov, ter tudi konektorji...
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews...

Konektor ki naj bi ga priklopil za KONTROLO RPM na ta watts viever je enak kot konektor za standardne 3 pinske ventilatorje, rumena zica na levi, sredina prazna, crna zica z rumeno crto na desni...

1. Ali lahko priklopim kaj drugega na ta konektor in probam regulirati RPM? VSEENO mi je kako izgleda :) Tudi ce je McGiver solution :)

2. Ali je mozno da je kaj prebrikano v napajalniku, da je odletelo vezje ki regulira hitrost glede na temperaturo in je nekdo prebrikal vent da dela na TAKEOFF hitrosti,,,? :)

3. Ce je temu tako, kaksen 120mm ventilator priporocate, da ima enak AIRFLOW pri kaki taki MAX brzini, da bi bila ,.,.,. tisja kot tole,.,.,.,. recimo 1600 RPM MAX ampak res soliden airflow, neko res res divjo ceno pa ne bom placeval, raje potem kupim nov enermax napajalnik :)

BUTALCI 4. add :) Bom odprl napajalnik, imam od zalmana 2 razlicna regulatorja hitrosti, enega fixnega in enega regulatorskega, ce je 12cm cooler pristekan na vezje kot klasicen ventilator, bi lahko probal, vendar ta fixen regulator, vem da zmanjsa prevec ( skoraj za pol ) in tega ne vem ce bi upal priklopiti, ta drugega regulatorskega, za tega me pa skrbi, da bi se stopil :)

Skratka,.,.,.,. any ideas ?

Help plz

thanx

Brias ::

OK.... po ne tako zelo potrebnem notranjem ciscenju je situacija enaka, vendar nisem opazil prebrikanih zadev...

Probal pa sem napajalnik postaviti tako, da je v lezecem polozaju in,.,.,.,.,.

zadeva dela na 500 rpm-jih... ko ga postavim v stojec polozaj, zadeva dela na 2600+ rpmjih in hoce vzleteti.,.,.,.

IDEJE?

dela ::

3-pin konektor, ki gre iz napajalnika, služi samo temu, da matična plošča prebere vrtljaje, preko njega ne moreš ničesar regulirat (sploh če ima samo nulo in rpm-žico). Regulacija je ponavadi rešena v PSU.

V PSU poskusi najti termo upor (thermistor), priklopljen je na ventilator (moral bi biti nekje blizu) in regulira njegovo hitrost glede na temperaturo. Lahko ga prestaviš na kakšno bolj hladno mesto ali ga menjaš za fiksen upor. Če je slabo pritrjen, je možno, da se v določeni poziciji dotika kakšnega vročega elementa, in je zato takšna razlika v vrtljajih, ko PSU prestaviš.

Govori se tudi, da so ventilatorji z drsnimi ležaji občutljivi na horizontalno pozicijo (jim ne odgovarja), ampak dvomim, da bi to povzročilo takšno razliko v vrtljajih.

Lahko pa poskusiš enostavno odklopiti 3-pinski konektor, ki pride iz PSU, iz matične plošče, ventilator bo še vedno deloval, le matična ne bo prikazovala njegovih vrtljajev. Sem bral, da v nekaterih PSU nabije vrtljaje ventilatorja na maksimum, če je ta konektor priključen.

P.S.: vidim, da ima ta PSU dokaj nenavadno rešeno vse skupaj, verjetno zaradi vseh dodatkov, ki jih dobiš zraven, tako da zgoraj napisano ne drži nujno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dela ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tišanje napajalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5512469 (8542) Heavy
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

467162 (3885) radmannsdorf
»

Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
6013158 (9302) BladE_
»

Kabel PWM Arctic Cooling

123234 (3096) JanezH
»

Regulacija CPU ventilatorja? Visoka temp. cpu-ja

52576 (2454) umax

Več podobnih tem