Forum » Izdelava spletišč » Pravilen vpis/izpis iz podatkovne baze
Pravilen vpis/izpis iz podatkovne baze
icurk ::
Izdelujem spletno stran, kjer bodo imeli uporabniki možnost vnosa novic na strani. Novice se shranjujejo v podatkovno bazo. Težavo imam pri izpisu novice. Novico sicer izpiše, vendar če je uporabnik pri vnosu šel v novo vrstico(pritisnil enter), mi pri izpisu tega ne upošteva, ampak mi izpiše vse v eni vrstici. Predvidevam, da moram besedilo pri vnosu oz izpisu iz baze nekako zakodirati/dekodirati. Vendar ker sem šele na začetku svoje poti pri programiranju v PHPju še ne poznam veliko funkcij. Zato bi prosil, če bi mi lahko kdo na kratko povedal, kako lahko rešim svoj problem.
Rokm ::
Preden tekst izpišeš uporabiš na njem http://php.net/manual/en/function.nl2br..., da vse preskoke v novo vrstico spremeni v veljavne html oznake za to.
icurk ::
Pred vnosom v bazo sem uporabil htmlspecialchars in strip_tags. A je še kakšna funkcija, ki jo naj uporabim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] Knjiga gostovOddelek: Izdelava spletišč | 3152 (2355) | darix |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6657 (6194) | SPEEEED |
» | [T-SQL] Kako vnest podatek v bazo in da ti hkrati vrne id?Oddelek: Programiranje | 2890 (2608) | dmok |
» | Nekaj o zgradbi tega forumaOddelek: Programiranje | 1840 (1504) | Gandalfar |
» | ASP in vnosni podatki v MDBOddelek: Izdelava spletišč | 992 (903) | swalow |