» »

D-Link DIR-655 DNS problem

D-Link DIR-655 DNS problem

axee ::

Pozdrav!

Po nekaj urah reševanja problema priznam poraz. Odkar sem prišel iz tedenskega dopusta, je moja domača mreža en navaden PITA.

Težava je z enim računalnikom (windows 7 home premium), preko etherneta povezanim na omrežje. Vsi ostali računalniki brez težav delujejo, le ta računalnik se ne poveže z internetom. Pri diagnosticiranju napake Windows ugotovi, da se DNS strežnik ne odziva.

Na ruterju so DNS strežniki pravilno nastavljeni (poskusil tudi z OpenDNS in googlovimi strežniki), dokaz je vseh ostalih 6 domačih delujočih računalnikov.
Na računalniku je bil dosedaj nastavljen auto dhcp in pa dns, sem tudi spreminjal, kot DNS nastavil ruter, ali pa kar končne ip-je (telemach, opendns, google), stvar še vedno ne dela brez restarta ruterja.

Pingal sem gateway (torej router) in time out-a, flashal DNS, ugasnil DNS client servis, nič ne pomaga. Edina rešitev je, da resetiram router, potem dela, dokler računalnik ne zaženem ponovno; nato brez restarta ruterja stvar nikakor ne dela.
  • spremenil: axee ()

Jankolovski ::

Kaj se zgodi če vse druge računalnike izklopiš iz ruterja in priklopiš samo tega ki ne dela?

axee ::

To bi bil pa projekt, kaj bi s tem dokazal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blokiranje naslovov strani

Oddelek: Omrežja in internet
204627 (2670) clancy
»

Amis ADSL modem + router?

379287 (5397) Bakunin
»

Strežnika ni mogoče najti

Oddelek: Pomoč in nasveti
246105 (5583) Zasavcumrn
»

Brskanje ne dela, GE in uTorrent pa ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
141149 (1026) flbroker
»

Kako zapreti dostop do facebooka v enem omrežju?

255444 (4763) Isotropic

Več podobnih tem