» »

Cena administracije strežnikov

Cena administracije strežnikov

KrCbelca ::

Pozdravljeni!

Najprej, sem študent in tudi redno opravljam faks. Ker imam še vedno kaj prostega časa, me zanima naslednje:

Za neko srednje veliko podjetje sem začel administrirati strežnike(tri), na katerih teče Windows Server 2008. Pred tem jim je to sicer urejalo neko drugo zunanje podjetje, vendar z njim niso preveč zadovoljni. Za sedaj so bili z mojim delom izredno zadovoljni, tako zaradi odzivnosti kot tudi učinkovtosti.

Imam pa problem, ker nimam občutka o ceni take storitve. Dogovarjamo se o mesečnem pavšalu, za sprotno vzdrževanje. Nočem postaviti prenizko ceno, saj ne želim le biti plačan, ampak biti pravično plačan za stvari, ki jih znam.

Kakšno ceno bi vi, forumaši, postavili za tako storitev? Malce brskam in vidim, da nekateri postavljajo cene kar okoli 200 eurov mesečno, kar se mi pa zdi pretirano.. (brdavs(pika)si). Tudi sam bi lahko postavil spletno stran in oglaševal storitev za 400 eurov, ampak verjetno ne bi imel nobene stranke..

Vem da je cena močno odvisna od izkušenj, odzivnosti in še marsičesa drugega.. Kot programer sem dostikrat že postavil močno prenizko ceno za kakšno storitev, kar ne bi rad spet ponovil.

Kakšen je vaš pogled?
C2Q Q6600, P5W DH Deluxe,6GB 800MHz Rama
GF 8600gt, 2xSataII WD 250GB, LC Power 550W Green Power
----watter in my vains----

Pimoz ::

75EUR/h, začetna ura cela nato 15 min intervali.
za nujna dela (pričetek naslednji dan) +50%
za zelo nujna dela (pričetek isti dan) +100%

za pavšal pa zračunaj kaliko imaš dela in jim toliko zaračunaj

Daedalus ::

75EUR/h, začetna ura cela nato 15 min intervali.

Za klikanje po Windoze serverjih je tole "malo" preveč. Zmeni se za pavšal, ki vsebuje par ur dela, točno določeno, kaj to obsega -recimo redno vzdrževanje, nadgradnje, skrb za backupe, bla bla. Tisto komot postaviš na 300EUR/mesec. Zahtevnejša dela pa so kaki bolj resni posegi, tisto pa na uro. Kakih 40EUR, če nimaš certifikacije je kr dobra cena. Sploh za študenta, ki sam po sebi ne nosi neke odgovornosti za svoje početje in verjetno tud ne bo mel formalno podpisane pogodbe. Pa še to ni neko bogastvo... vsaj pa ni čisto prepoceni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pimoz ::

odvisno kakšno klikanje ane...

Poldi112 ::

Klik na pikovo sedmico, drop nad karino osmico.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7519307 (14882) Zheegec
»

Vrednost IT dela za manjšo firmo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162591 (1664) Brias
»

Koliko bi vi zaračunali za to spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
294428 (3284) System
»

Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanja

Oddelek: Strojna oprema
242847 (2089) gokky

Več podobnih tem