» »

Problem z prenosnikom

Problem z prenosnikom

amigorwhat ::

Lep pozdrav. Pred dnevi sem na mimovrste kupit ta prenosni racunalnik :

http://www.mimovrste.com/artikel/275032...

Vse lepo in prav, vendar ob nakupu nisem se zavzel kateri operacijski sistem je nalozen na ta racunalnik.In sicer Suse Linux 11. Poznam osnove racunalnistva, vendar v tem sistemu po domace nimam blage veze. Zato sem sklenil da bom instaliral win7. Ko sem le ugotovil kako sploh zazenem oziroma bootam win7 v tem linuxu se pojavi nasledni problem. Ne morem instalirat win7, ker ta linux pac ne podpira, ali nima ustvarjene NTFS particije.. A bi mi lahko kdo povedal kako to nardim, ali kako izbrisem ta linux in normalno instaliram win7.Vprasal sem prijatelje, in eden mi je rekel da bom moral ven vzeti disk ali nekaj podobnega. To sicer za mene ne pride v poštev saj je izdelek v garanciji...In ja rad bi se znebil tega linux (suse) , saj je beden za uporabo, ( nic ne zazna sam, tudi interneta ne) ko ga normalno priklopim in podobno.... Se vnajprej zahvaljujem za odgovor.

Skrat2510 ::

1. v biosu nastavi 1st boot from CD
2. vsavi medij z WIN7 in ga zaženi, potem te bojo pa vodili koraki naprej

amigorwhat ::

To m ije uspelo... In ko hocem instalirat win7, Ga ne morem kr ne morem izbrat na kiro particijo ga bom isntalirat, ker PARTICIJA NI NTFS!!! v tem je problem...

Skrat2510 ::

Ko prideš v instalacijo Winsow ti verjetno javi da je unlocated space, tam moraš nardit particije.

St235 ::

Prva stvar, ki jo lahko narediš ko prideš v Win7 instalacijo je alokacija prostora na disku. Predlagam, da zrušiš vse particije, jih na novo razdeliš in formatiraš v NTFS.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520081 (2319) Mare2
»

Nov prenosnik s linuxi

Oddelek: Pomoč in nasveti
8669 (612) celebro
»

ubuntu 10.10 formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
161815 (1521) jamabama007
»

windows XP in windows 7