Forum » Omrežja in internet » Postavitev LAN-a preko switchow
Postavitev LAN-a preko switchow
ezzy ::
Zdravo!
Zadevo bom delal prvič, umislili smo si mali lan party. cca. 10 ljudi z dvema swich-oma.
Koliko je meni znano, se samo konekatajo, ter vnesejo različne gateway, submask itd. številke.
Mi lahko kdo napiše kakšne so te številke, pa še seveda ostalo če sem kaj pozabil?
Hvala!
Zadevo bom delal prvič, umislili smo si mali lan party. cca. 10 ljudi z dvema swich-oma.
Koliko je meni znano, se samo konekatajo, ter vnesejo različne gateway, submask itd. številke.
Mi lahko kdo napiše kakšne so te številke, pa še seveda ostalo če sem kaj pozabil?
Hvala!
blue ::
najlažje je če imaš router, ki ima dhcp server.. potem je vse avtomatsko..
drugače pa
ip: 192.168.0.X (vsak ima različen X od 1 do 254)
mask: 255.255.255.0
drugače pa
ip: 192.168.0.X (vsak ima različen X od 1 do 254)
mask: 255.255.255.0
blue ::
če nebo povezano na internet potem je lahko prazno..
Drugače pa gateway = naslov routerja
dns = odvisno od ponudnika..
Pa IPje si ročno vpiši pod alternative configuration.
Drugače pa gateway = naslov routerja
dns = odvisno od ponudnika..
Pa IPje si ročno vpiši pod alternative configuration.
madog ::
kaj pa gateway ter dns?
ne vnašaš
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
ezzy ::
No super, hvala vam.
ne interneta ne bo, tako da samo ip in mask spremenim na računalnikih pa je zadeva končana.
Hvala!
ne interneta ne bo, tako da samo ip in mask spremenim na računalnikih pa je zadeva končana.
Hvala!
Goldee ::
Pa pazi, da ne boš uporabljal crossover kabla, ker ne bo delovalo (vsaj včasih ni). :)
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VMware Player - DNS server zmešanOddelek: Programska oprema | 5332 (4901) | AndrejO |
» | Wrt45GL static client leaseOddelek: Omrežja in internet | 962 (815) | BaToCarx |
» | Težava z internetom/modemom/ruterjemOddelek: Pomoč in nasveti | 758 (667) | jest10 |
» | router + staticni IP - ne delaOddelek: Omrežja in internet | 3068 (2945) | McHregec |
» | Povezava dveh računalnikov z možnostji internet povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1147 (1072) | A-L-E-N |