» »

Protesti v Libiji: vojska se upira, nadzor v Bengaziju prevzeli ljudje

Protesti v Libiji: vojska se upira, nadzor v Bengaziju prevzeli ljudje

««
15 / 21
»»

MadMicka ::

Prav. Ti je bilo sumljivo. Ampak napisal si pa tako, kot da bi padel na prvoaprilsko šalo.

Pšenični ::

"Prav. Ti je bilo sumljivo. Ampak napisal si pa tako, kot da bi padel na prvoaprilsko šalo."

Če ti je prav, potem vse v redu. Resno me že skrbi zate. Prihajajo referendumi na katerih vam ne kaže najbolje.

Sicer je tema vojna v Libija, kjer se je pravkar začel obračun za Brego. Sedaj so prišli na pomoč upornikom še plačani vojaki.

T-h-o-r ::

referendum = izražanje podpore politični opciji??


kaj pa če je referendum glasovanje o predlogih, ki so bodisi dobri ali slabi??
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vajenc ::

Francozi so posredovali tudi na Slonokoščeni obali. Sej ne, da niso Francozi že prej posredovali v različnih akcijah po Afriki, samo ne tako medijsko. Sarkozy mora imeti neke višje cilje, kot zagotoviti varnost in demokracijo Afričanom.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Mipe ::

Domača in mednarodna politika. Sarkozy na ta način mitigira nezadovoljne mase.

jype ::

Karaya 52> hčerko pa poslal na študij

V bistvu ne.

fosil ::

No francozi so v Slonokoščeni obali posredovali toliko, da so zavarovali letališče, zato da bojo lahko evakuiral lastne ljudi.
Za lokalce jih pa ne skrbi tako zelo kot v Libiji.
Tako je!

Thomas ::

A bi se lahko pogovarjali o lokalcih v Tuniziji? Da bi velika večina lahko ohranila hladno glavo?

Njihova "jasminova revolucija" jih izvaža na Lampeduzo. Tunizija je šla navzdol. Pa ne po zaslugi nikogar drugega, kot Tunizijcev samih.

Tunizijci so problem. Arabci. Ne Francozi ali celo Kitajci ali Izraelci. Arabci si sami serjejo v skledo iz katere jedo. Kako vam to še vedno ni jasno?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Truga ::

Thomas je izjavil:

A bi se lahko pogovarjali o lokalcih v Tuniziji? Da bi velika večina lahko ohranila hladno glavo?

Njihova "jasminova revolucija" jih izvaža na Lampeduzo. Tunizija je šla navzdol. Pa ne po zaslugi nikogar drugega, kot Tunizijcev samih.

Tunizijci so problem. Arabci. Ne Francozi ali celo Kitajci ali Izraelci. Arabci si sami serjejo v skledo iz katere jedo. Kako vam to še vedno ni jasno?


Ja, to imas pa cist prav. Ce bi bila pri nas drzavljanska vojna bi se streljal z mavricam in marjeticam, namesto bomb bi imeli vsak dan en lep ognjemet nad mestom, ljudje pa se nebi spopadli s policisti ampak bi sli raje na gosti sok v ostarijo. Prec po vojni pa bi zgradili vesoljsko ladjo, ker se v vojni tako zelo okrepi ekonomija, in sli na potovanje do lune in nazaj. Kar vsi.

Right?

Thomas ::

Oh, tudi mi nismo neskončno boljši od Arabcev, kar smo že parkrat dokazali. Vendarle SMO boljši. Oni bi pa po svoji usrani revoluciji v Tuniziji radi k nam. Množičneje kot pred njo. Ker so si iz znosnega naredili neznosno.

Govorim o Tunizijcih in Egipčanih. Tudi v Libiji in Siriji hočejo še na slabše, kakor so bili.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Pšenični ::

"Tudi v Libiji in Siriji hočejo še na slabše, kakor so bili."

Hočejo kao "parlamentarno demokracijo". Pa še ne vedo kaj je to? Torej jih nekdo šunta?

revvs ::

Ta akcija bi naj trajala 1 teden (tako kot afghanistan in iraq).
Kaj že črpajo vodo in nafto ali pa je potrebno kristjanom še več muslimanov rešiti ?

Thomas ::

Hočejo kao "parlamentarno demokracijo".


Neka struja, zagotovo. Vendar bi bili lahko dovolj pametni, da bi vedeli, da pot do nje ne vodi skozi fundamentalizem. Vsaj ne kratka.

Samo niso niti preveč modri, niti demokratični.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Pa si ti ziher, da bežijo iz Tunizije zaradi spremembe sistema in so sedaj lačni? Pomojem bolj zato, ker je trenutno kolapsiral varnostni sistem. Bežali bi že prej, če bi lahko.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

oldguy ::

JJ ima prav, IMO - se pa pravzaprav strinjam, pameti jim fali, upornikom doli, pa še česa drugega tudi. Slabo je gledat slike mojstrov streljanja v zrak in obtoževanja zahoda - scenarij o brezpogojni krivdi zahoda se je že uresničil.

Kljub temu jim privoščim čimhitrejšo zmago - za mandeljce, kot je Gadafi, namreč nikakor ne morem navijat... Bi bilo isto, kot bi podpiral Kima, Mahmouda ali Sadama. Če ga odžagajo, jim privoščim - da nastavijo še večjega idiota, bo IMO težko, čeprav ne nedoumljivo.

Kakorkoli, the question is: Kakšen bi bil Irak danes, če bi kurdi in šiiti 20 let nazaj vzpostavili svoj Bengazi?

Double_J ::

Samo se vidi koliko je NATO slabši... strelja kar na pamet po svojih. Sedaj pa bo res dolgo trajalo. Tudi razumem zakaj je toliko dolgo trajalo na Kosovu.

Drugače tole večkilometersko kolono pa so Francozi uničili na začetku. Pri 2:00 je en čapac, zgleda Srbi pomagajo.8-)

Dve šivanki...

Vajenc ::

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Pšenični ::

"Člani predstavniškega doma ameriškega kongresa so vložili tožbo zoper Obamo zaradi posredovanja v Libiji brez odobritve kongresa. To loči ZDA od Rusije ali nekoč Kitajske."

Od drugih jih loči tudi to, da po moje pobijejo v vsaki vojni, ki se jih kar naprej igrajo, največ civilistov, za to pa itak taveliki nikoli ne odgovarjajo.

Od Kitajske in Rusije jih loči tud to, da so pred bankrotom. Zato prihaja da člani predstavnisškega doma "pizdijo."

Double_J ::



Skupaj v dobrem in v slabem... izgleda da bosta kar istočasno odšla.:D

http://www.rtvslo.si/svet/zacela-se-je-...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Pšenični ::

Kot sem napovedal na začetku, Gadafi vztraja in bo do konca. Zaenkrat zadeva še poteka, operacije se odvijajo. Včerej je V Tripoli prišel še Kamis s delom svoje brigade. Obeta se sicer spektakel, ampak jaz pravim le. Ubogi civilisti. Kdor ne bo prjel za puško, ga bojo opankarji ki prihajajo skoraj stoposto ubili.

lazanski je že napovedal, da če uporniki vdrejo v Tripoli bo krvi do kolen. Se bojim da bo res tako.

Karaya 52 ::

Saif (pretty boy in PR) je ze v rokah upornikov. Al Jazeera prikazuje posnetke slavja iz Bengazija, Momci pa je baje ze na meji s Cadom. Zgleda, da bo Momci z odhodom prehitel Boruta ... pa je sla stava.

Matako ::

Čakaj, lik hoče v Čad? Isti Čad s katerim so se tolkli par desetletij nazaj in jim je Momo tako rad pametoval?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

telbanc> lazanski je že napovedal, da če uporniki vdrejo v Tripoli bo krvi do kolen. Se bojim da bo res tako.

Zdej si pa razočaran, ane.

Matako ::

Ma vedno ista štorija - spet so se izkazali razni "anonimni ruski viri" in njihove zgodbe o Gadafijevi prevladi na bojišču in sicer. Počasi se oblikuje statistika, da v podobnih situacijah povečanje informacij, "ki jih mainstream mediji skrivajo" pomeni neizbežen padec vpletenega režima.
/\/\.K.

Zero0ne ::

Stara-nova(?) Libijska himna na ulicah Tripolija


uname -o

Karaya 52 ::

Po pol letni ofenzivi, ko je pred Libijci se par ur oborozenega spopada in ko je Gadafi verjetno ze na begu, se postavlja vprasanje mirovniskih akcij v preteklih desetjetjih.

Na pamet mi pride resevanje spora o WMD, med Gadafijem in EU. Stvar so nekako poglihali, se hvalili pred Americani, da se stvari lahko resujejo tudi po mirni poti. Slabo desetletje po tem, smo bili zaradi nevarnosti genocida nad Bengazijci prisiljeni v vojasko posredovanje.

Kje so danes vsi mirovniki? Kaj so dosegli? Dodatno desetletje Gadafijevega onaniranja in verjetno par tisoc mrtvih.

Cakajoc na dodatne dezinformacije Mirovnega instituta in profesorja Strebenca.

jype ::

Karaya 52> Kje so danes vsi mirovniki?

Na pravi strani, za razliko od redneckov, ki bi "pustili, da jih bog posortira".

Karaya 52 ::

Vemo kako gre tista Churchilova. Vojna ali sramota. Mirovniki prevec upov polagajo v diktatorje tipa Gadafi, Sadam, Jong-Il. Izhajajo iz predpostavke, da jih je Zahod ustvaril in da se bodo spremenili v ovcice ce jih Zahod sprejme in se umakne.

Matako ::

Hja.. Momo je nekako izginil - medtem mu uporniki že ščijejo v fontane v njegovem bivalnem kompleksu. Njegov sin razlaga, da je vse v redu in pod nadzorom in vabi na izlet v Tripoli LOL!! Vem, da so to resne stvari in človeška beda... ampak nekaj fascinantnega in privlačnega je v teh padcih diktatorjev - počasi razumem američane, zakaj jih vedno ščuvajo. Stvar je hujša kot droga! Jih pa počasi zmankuje :(
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Ramon dekers ::

pravi diktatorji so skriti, se ne razkazujejo, pred seboj pa postavljajo osličke obame in podobne prdce. Ko državi ne gre se jih preprosto zamenja, stanje je isto a narod je srečen z novo faco. Sick

Ramon dekers ::



democracy in it's all greatness

Spajky ::

Mislim, da bodo sčasoma še vsi "jokali" za Gadafijem in se jim kolcalo zaradi Nato posredovanja, ker je uspel vsa ona plemena držati 40 let v šahu; zdej pa se uporniki derejo "bog je velik"! Zanimivo, vedno ko kao Zahod neki intervenira, čez čas slej ali prej nastane s*anje (z Arabci pa sploh). Ma ne moreš ti njim vsiljevat zahodne demokracije, ko pa že imajo zase svojo boljšo - plemensko, prvinsko ... še bo zanimivo 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ramon dekers ::

hehe danes so zahodni mediji izjavili: Libijski denar bo kmalu omdrznjen. Hja Libijski ali Gadafijev. Torej so mu celotno premoženje zaplenili, kar mu po mednarodnem pravu sploh ne bi smeli, zamrzniti ja, zapleniti ne(- banda židovska, pri svojih delih jih noben zakon ne omejujo). Verjetno bo šel denar naslednjemu vodji ki bo povzročil morijo nad Gadafijevimi privrženci, ki bo dal nafto po nizki ceni, Libija pa se bo spremeinila v ciganijo, ker roko na srce plemena ne bodo sposobna poslovanja, dela, in bo stalno rivalstvo. Libija bo šla 30 let nazaj, hja ampka zahod bo imel poceni nafto.

Matako ::

Eh fantje... ne moreš kidati gnoja in da bi hkrati še lepo dišalo.

Razlagajte si kakor hočete.
/\/\.K.

Karaya 52 ::

Pogresam monologe Momcija in Strebenca. Slednji je napovedal dolg in trd boj za Tripoli. V svojih monologih je natresel se kup neumnosti, pod crto pa so glavni krivci za vse v Washingotnu. Momci je z razliko od drugega vsaj zabaven.

Ce se plemena med sabo ne bodo morala dogovoriti, potem je mogoce cas da zlezejo iz plemenskih ureditev oz. razkosajo drzavo na 2, 3 ali 10 delov.

Zero0ne ::

Seveda, današnje meje v afriki so po večini popolnoma umeten produkt kolonializma. Brez problema Libijo kot Sudan razkosat na Tripolitanijo, Cirenajko in Fezan. Etnične meje so vedno bolj stabilne od umetnih držav, ki jih skupaj drži samo tiranija.
uname -o

jype ::

Spajky> Ma ne moreš ti njim vsiljevat zahodne demokracije

Se pravi so masovno in z velikim tveganjem protestirali proti... čemu?

Karaya 52> Vemo kako gre tista Churchilova.

Ki pa nima nobene zveze s tem, kar se dogaja na bližnjem vzhodu. Ko se je napadlo Irak, se pri tem ni podpiralo lokalnih demokratičnih iniciativ - ravno nasprotno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Double_J ::

Third International Theory @ Wikipedia

as developed by Edvard Kardelj.


Kdo bi si mislil, da je kardeljevstvo preživelo kar do leta 2011?:P
Dve šivanki...

Ramon dekers ::

Zero0ne je izjavil:

Seveda, današnje meje v afriki so po večini popolnoma umeten produkt kolonializma. Brez problema Libijo kot Sudan razkosat na Tripolitanijo, Cirenajko in Fezan. Etnične meje so vedno bolj stabilne od umetnih držav, ki jih skupaj drži samo tiranija.



seveda zato pa večina afrikep otrebuje pomoč zahoda. Dokler zahod ni tja nesel svojih riti te pomoči niso bile potrebne. Daj zreesni se.

jype je izjavil:

Spajky> Ma ne moreš ti njim vsiljevat zahodne demokracije

Se pravi so masovno in z velikim tveganjem protestirali proti... čemu?

Karaya 52> Vemo kako gre tista Churchilova.

Ki pa nima nobene zveze s tem, kar se dogaja na bližnjem vzhodu. Ko se je napadlo Irak, se pri tem ni podpiralo lokalnih demokratičnih iniciativ - ravno nasprotno!



ta je najboljša lokalne demokratične inaciiative. Lahko jih imenujemo kot jih je Gadafi, podgane, ker sedaj bo prišlo do maščevanja in klanja. Moje mnenje je da bi v Angliji tistim protestnikom morali dati orožje ko so razbijali London.

Zgodovina sprememb…

Zero0ne ::

Ramon dekers je izjavil:

seveda zato pa večina afrikep otrebuje pomoč zahoda. Dokler zahod ni tja nesel svojih riti te pomoči niso bile potrebne. Daj zreesni se.


Dokler "zahod ni tja nesel svojih riti" so se pobijali in stradali v miru, ja. Pred kolonizacijo sta kanibalizem in plemenska ureditev z kamenodobno tehnologijo predstavljala višek napredka Afriške civilizacije. Ampak eni še vedno ne prenesete dejstva, da je "kruto izkoriščanje" s strani kolonialnih imperijev najboljša stvar, ki se je zgodila afriki v zadnjih 50000 letih.
uname -o

jype ::

Ramon dekers> ta je najboljša lokalne demokratične inaciiative. Lahko jih imenujemo kot jih je Gadafi, podgane, ker sedaj bo prišlo do maščevanja in klanja.

Dejmo vsaj mal počakat, no.

Lahko pa že danes pokažeš na klanje v Tuniziji in Egiptu... Al si že obupal nad njimi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

"Dokler "zahod ni tja nesel svojih riti" so se pobijali in stradali v miru, ja. Pred kolonizacijo sta kanibalizem in plemenska ureditev z kamenodobno tehnologijo predstavljala višek napredka Afriške civilizacije. Ampak eni še vedno ne prenesete dejstva, da je "kruto izkoriščanje" s strani kolonialnih imperijev najboljša stvar, ki se je zgodila afriki v zadnjih 50000 letih."

ja in, tudi mi smo se pobijali v Evropi. Veš kaj iztrebili smo celotna indijanska plemena pa nam visoljci niso prišli na pomoč da bi še nas malo iztrebili. Nevem kaj mi hočeš povedati? Da smo zahodnjaki rešitelji? Seveda so imeli kanibalizem a ne vsi tu so nube, bušmani... Vzameš en delček in to imaš potem za celoto.

jype je izjavil:

Ramon dekers> ta je najboljša lokalne demokratične inaciiative. Lahko jih imenujemo kot jih je Gadafi, podgane, ker sedaj bo prišlo do maščevanja in klanja.

Dejmo vsaj mal počakat, no.

Lahko pa že danes pokažeš na klanje v Tuniziji in Egiptu... Al si že obupal nad njimi?



saj ga tudi prej ni bilo. Pač streljali so na demonstrante kar bi tudi drugje po svetu, če se je oblast zamenjala se režim ni.

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

Se pravi so masovno in z velikim tveganjem protestirali proti... čemu?


tud v iranu so nekoč protestirali masovno in z velikim tveganjem proti šahu in na koncu je na oblast prišel Homeini... podobno bo v libiji... zahod po še bolela glava, ko bodo v libiji in egiptu v kratkem čisto po demokratični poti na oblast prišli islamisti...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

Demokracija je zajebana reč, ko reči niso po tvoje, ane.

Ramon dekers ::

jype je izjavil:

Demokracija je zajebana reč, ko reči niso po tvoje, ane.



ne, samo dvojna merila ima, jaz bi oborožil huligane ki so bili v Londonu med mladimi, kmalu bi se vse to razširilo po celotni Angliji.

Sem pa naopal sliko zgoraj kaj je demokracija.

USS Liberty ::

Demokracija je zajebana reč, ko reči niso po tvoje, ane.


zaradi mene naj pridejo islamisti v islamskih državah na oblast, če jih narod hoče...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Karaya 52 ::

Momo ni clovek na katerega bi se Zahod lahko zanesel. Ta "mir" je bil boj tako ... privlecen za lase, prepuscen Momcijevi dobri volji in terapiji ukrajinske medicinske sestre.

USS Liberty ::

Ko bo zahod rušil tudi vahabijski režim v Riadu in še tja izvažal "demokracijo", potem bom verjel, da zahodni politiki s svojimi floskulami o človekovih pravicah in demokraciji vsaj malo resno mislijo. Saudijski režim je eden najslabših na svetu, dosti slabši kot Gadafijev, pa zahodni politiki saudskega kralja ne imenujejo za norega psa kot Gadafija, prav nasprotno, s saudijskimi vahabiji se ljubijo in jim lezejo v riti že par desetletij...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

jah, tako je, če si frend z američani in evropo :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Trenutno si tezko privoscimo kaj vec kot Irak, Afganistan in Libija, pa se to gre bolj za gasenje pozara, ki se je siril v vse smeri. Revolucij v arabskem svetu ni bilo mogoce prepreciti, kaksna bo podoba tega dela sveta cez 10 let? Who knows, upam da obvescevalne vedo kaj vec. :))
««
15 / 21
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"samostojna država" Irak (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
577241 (6073) Hayabusa
»

Google v arabskih državah samovoljno umaknil sporni videoposnetek z YouTuba (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8822231 (19812) Bistri007
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15540022 (37265) Mipe
»

Diplomatska (ne)sposobnost predsednika države RS

Oddelek: Loža
473857 (2879) Ales

Več podobnih tem