» »

Artisteer problem

Artisteer problem

intel ::

Pozdravljeni sem začetnik v izdelavi spletne strani
imam en problem hočem naredit predlogo za joomlo in ta sicer lepo izgleda v samem programu inv predogledu ko pa predlogo naložim na joomlo pa stvar ni več takšna kot bi morala bit
morala bi izgledat tako

izgleda pa tako

Pa še eno vprašanje kako se naredi da imaš lahko spletno stran prevedeno v več jezikov (da klikneš na zastavico) ali za to potrebuješ nameščenih več jooml ki se nato med sabo povežejo ?
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

MrBrdo ::

V kakšnem programu izgleda lepo? Ne uporabljat "programov", pol raje kupi design, če ne znaš HTML. Designe dobiš tudi po 5 dolarjev, tako da ni velik strošek, maš v eni drugi temi tukaj (npr. themeforest, templatemonster).
MrBrdo

intel ::

Stvar je taka Artisteer ma možnost predogleda v firefoxu tam izgleda stvar tako kot je na zgornji sliki ko pa predlogo naložim v joomlo pa izgleda tako kot na spodnji sliki

Kurzweil ::

Artiseer je po mojem mnenju katastrofa od orodja in ker delaš preveč z njim nimaš pojma o sami izdelavi spletnih strani, poleg vsega ti lahko rečem da tudi o izgledu nimaš okusa. Joomle ne uporabljam, ker se je v preteklosti izkazala za veliko sranje, bojda veselo popravljajo napake, ampak mene ne prepričajo več, predvsem pa kar se optimatizacije tiče je obup.

Da pa ti nebom samo moril nedeljskega popoldneva, v CMSu, ki ga uporabljam sam je za večjezikovne strani za to posebej modul, ker v node shranjuješ isti podatkovni objekt v različnih jezikih, potem pa zastavice kot praviš samo "linkaš" + funkcija za prikaz iz noda oz. podatkovne baze in ti prikazuje kot želiš, predvidevam da je v Joomli podobno, pobrskaj po modulih. Sem pa prepričan, da ne potrebuješ nove inštalacije Joomle za drug jezik spletne strani, malce probaj biti iznajdljiv in pobrskaj naokrog, ker je taga kolikor hočeš napisanega. Sicer pa pojdi Joomlo raje od začetka, kako deluje celoten princip, kjer se nahajajo in pravilno spreminjajo objekti, kakšne so najboljše prakse. Ker tole kar zaenkrat počneš ti povem da nebo dalo rezultatov, poleg vsega se neboš kaj prida naučil. Samo predlagam, da ne zapravljaš časa na takle način, ker neboš daleč prišel! Struktura je za večino CMSov miljardokrat lepo razložena na netu, sploh pri tako komercialnih CMSih, če bi delal sam na roke od začetka nebi bil sedaj tako globoko v megli.

marS ::

mislim da bi moral kake module vklopit ali pa jim zamenjat pozicije...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

intel ::

Kurzeweil kateri CMS pa uporabljaš drugače pa tisti template sem samo za hec skup spacal samo sem potem ugotovil,da mi menijev ne prikazuje

Kurzweil ::

Drupal

p.s. ki pa ima precej večji learning curve kot Joomla, manj supporta, manj templatov, predvsem pa ima konkretno bolj resen pristop in omogoča precej več, veliko si moraš sam pomagati, kar je super če maš namen stvar znati in jo prilagoditi izključno svojim potrebam. Mogoče je to subjektivna ocena, kakorkoli ne zamenjam ga za nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

tomaz_sres ::

Tako je kot pravi marS, v pravo pozicijo na predlogi moraš dati meni pa se bo prikazal.
Meni osebno je bil Artisteer čist fajn na samem začetku, tako kot pišeš, da si ti.
Da ti pred pripravljene barvne sheme in kar nekaj postavitev. Takoj ko boš pa recimo želel glavni meni kje drugje, recimo v headerju pa to ne bo več šlo. Oziroma se bo potrebno lotiti html-ja in css-ja, ki ga
program generira. No to se ti bo pa sfrklalo, :0)) od totalno preobsežne div in css solate.
Joomlo sem probal toliko za občutek, ker sem pa .NET programer sem izbral Umbraco CMS. Dokaj neznana zadeva
vendar meni zelo leži, ker dejansko ne postavlja nobenih omejitev pri razvoju.
Predlagam ti, da se ne zapodiš v izdelavo internet strani prek generatorjev, ker boš slej ko prej moral
začeti od začetkah pri osnovah html-ja in css-ta. Pa tudi javascript oz. JQuery bo potrebno naštudirati. Evo še konkreten link o :
HTML5 osnovah

T
Lep pozdrav, Tomaž Sreš, http://www.sres.si

intel ::

sej ni problem jaz HTML znam (dobo 5 :D)sedaj sem se odločo da bom vzel eno predlogo ki jo bom malo predelal zdaj pa iščem program za urejanje CSS z možnostjo split pogleda pa sem našo samo rapid za Apple pa je teh free programov malo morje

cyborg077 ::

mislim da je problem v poziciji modulov, za privzeto beez_20 predlogo imajo neko svoje ime, ko pa vstaviš artisteer predlogo, pa so imena modulov druga in se jih ne vidi dokler se jih ne menja.
jaz sem probal artister predlogo (samo trial verzijo) in je ok. pomanjkljivost je ta da je morda malo število modulov za joomlo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
122928 (773) Netrunner
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8015758 (9574) Netrunner
»

Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5713699 (12115) Goran's Blog

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11623366 (21854) Ziga Dolhar
»

Internetna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
535866 (5054) Mipe

Več podobnih tem