Forum » Pomoč in nasveti » PTK in dd slika celotnega diska
PTK in dd slika celotnega diska
5er--> ::
Kot že naslov pove, sem naredil dd sliko celotnega diska. Beri:
Na disku je bilo več ntfs particij.
Sedaj bi rad "undelete-al" nekaj datotek. To sem nameraval narediti s programom PTK, vendar mi le-ta pri dodajanju image-a celotnega diska vrne:
Predvidevam, da program ne zna prebirat celotnih slik diska, ampak mu moram servirati dd-je posameznih particij. Verjetno bom moral sliko "restore-at" na en disk in nato iz nje dobiti slike particij...
Ima kdo kakšno drugo informacijo?
Se da dobiti slike particij iz "skupne slike diska" še na kak lažji/hitrejši način?
Mogoče delam kaj drugega narobe?
Hvala za vaš čas in pomoč.
sudo dd if=/dev/sdx of=~/slika.img
Na disku je bilo več ntfs particij.
Sedaj bi rad "undelete-al" nekaj datotek. To sem nameraval narediti s programom PTK, vendar mi le-ta pri dodajanju image-a celotnega diska vrne:
Filesystem: Cannot determine file system type
Predvidevam, da program ne zna prebirat celotnih slik diska, ampak mu moram servirati dd-je posameznih particij. Verjetno bom moral sliko "restore-at" na en disk in nato iz nje dobiti slike particij...
Ima kdo kakšno drugo informacijo?
Se da dobiti slike particij iz "skupne slike diska" še na kak lažji/hitrejši način?
Mogoče delam kaj drugega narobe?
Hvala za vaš čas in pomoč.
5er--> ::
Da si odgovorim:
Potrebujemo slike particij.
To lahko naredimo s fdisk-om. Navodila so v Sleuthkit informerju #2:
http://www.sleuthkit.org/informer/sleut...
Potrebujemo slike particij.
To lahko naredimo s fdisk-om. Navodila so v Sleuthkit informerju #2:
http://www.sleuthkit.org/informer/sleut...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8799 (7356) | ngc2392 |
» | Clonezilla: težave s rekonstrukcijo slike diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2758 (2245) | misek |
» | Povečava particije c:Oddelek: Operacijski sistemi | 888 (813) | techfreak :) |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4696 (3826) | solatko |
» | prestavitev win xp instalacije na nov diskOddelek: Operacijski sistemi | 1006 (936) | kitewing |