Forum » Pomoč in nasveti » Ni več video signala na računalniku
Ni več video signala na računalniku
kratos ::
Torej, ko sem odprl kišto, vzel ven hladilnik za procesor iz matične, odstranil ventilator (ker brez odtranitve celega hladnilnika bi težko odstranil ventilator) in spucal hladilnik, sem dal vse nazaj not, vklopil ventilatorček in vse lepo in prav vendar ko zdaj prižgem računalnik mi vse zažene in vse ampak ne kaže slike... grafično sem dal tudi v drug računalnik ter ista zgodba (vendar sem pri drugem računalniku tudi po istem principu spucal hladilnik le da pri drugem računalniku nemorem probat druge grafe ker napajalnik nima tapravg kabla za napajanje grafe). V glavnem me zanima zakaj za vraga bi kar tako nehala grafa delovat (stara je tam cca. 2 mesca)
Je to grafa fuč in jo dam v garancijo ali kej druzga?
Je to grafa fuč in jo dam v garancijo ali kej druzga?
Duhec ::
Če nisi odstranil 220V kabla si mogoče delal pod napetostjo, ki je prisotna na nekaterih konektorjih in pinih, čeprav je komp kao ugasnjen.
Preveri, če je hladilnik res dobro na jedru cpuja.
Preveri, če si priklopil vse napajalne kable tako za grafiko kot za osn.ploščo (glavni + 4pinski kockast, če obstaja).
Preveri, da je grafa dobro v ležišču.
Preveri, da si cpu ventilator priklopil v pravo vtičnico na osn.plošči.
Preveri, če je hladilnik res dobro na jedru cpuja.
Preveri, če si priklopil vse napajalne kable tako za grafiko kot za osn.ploščo (glavni + 4pinski kockast, če obstaja).
Preveri, da je grafa dobro v ležišču.
Preveri, da si cpu ventilator priklopil v pravo vtičnico na osn.plošči.
-Hladilnik je dobro na cpu-ju (se ne premika in zaponka ga tišči dol, vendar ko zaponko spustim gre hladilnik takoj dol za razliko od začetka ko sem ga težje dobil dol)
-Napajalni kabli so vsi priklopljeni, danes sem dobil nov napajalnik ga priklopil v svoj računalnik in sprobal svojo grafično in dela isto, zdej mam 2 računalnika ki delata isto torej piše mi "check signal cable" in ne zazna nobene slike, monitor sem tudi zamenjal in je tudi isto na drugem tako da monitor ni kriv in dvomim da je grafa ker pri obeh grafičnih dela isto. Edina stvar katero sem isto naredil je da sem vzel celoten hladilnik stran (z procesorjem oz. tisto špičasto ploščico pritrjeno na hladilnik)
-Grafična je tudi lepo v ležišču
-CPU ventilator pa ima samo 1 vtič za katerega sem prepričan da je bil vklopljen tudi prej saj se ventilatorček tuki vrti.
Res nimam pojma kaj je narobe in izgubljam že živce ker me vse po domače rečeno jebe. Zdejle grem googlat in upam da bom kej koristnega najdu.
-Napajalni kabli so vsi priklopljeni, danes sem dobil nov napajalnik ga priklopil v svoj računalnik in sprobal svojo grafično in dela isto, zdej mam 2 računalnika ki delata isto torej piše mi "check signal cable" in ne zazna nobene slike, monitor sem tudi zamenjal in je tudi isto na drugem tako da monitor ni kriv in dvomim da je grafa ker pri obeh grafičnih dela isto. Edina stvar katero sem isto naredil je da sem vzel celoten hladilnik stran (z procesorjem oz. tisto špičasto ploščico pritrjeno na hladilnik)
-Grafična je tudi lepo v ležišču
-CPU ventilator pa ima samo 1 vtič za katerega sem prepričan da je bil vklopljen tudi prej saj se ventilatorček tuki vrti.
Res nimam pojma kaj je narobe in izgubljam že živce ker me vse po domače rečeno jebe. Zdejle grem googlat in upam da bom kej koristnega najdu.
Po 1 urnem dudlanju po internetu sem zasledil 2 strani ki nekako približno predstavljajo moj problem in rešitev naj bi bila termalna pasta na procesorju (danes jo dobim pa namažem in sprobam), sicer sem nekako skeptičen da zaradi termalne paste nebi dobil video signala vendar sem že na robu obupanosti in bom sprobal vse kar se da.
link do strani preko katere sem ta problem našel:
Zelo podobno mojemu problemu le da se pri meni tisti "pini" od procesorja niso zvili in ventilatorček dela normalno:
http://www.computing.net/answers/cpus/p...
še en zadetek:
http://forums.extremeoverclocking.com/p...
Pri obeh omenjajo termalno pasto vendar kot pravim nekako dvomim da bo samo termalna pasta odpravila moj problem. Sem pa 90% da je krivo to moje odstranjevanje hladilnika in procesorja (monitor in grafa delata brez problema) ker pred tem je video deloval, sej če pa nebo druge da tudi termalna pasta nebo delovala mi pa ne preostane drugega kot servis :/
link do strani preko katere sem ta problem našel:
Zelo podobno mojemu problemu le da se pri meni tisti "pini" od procesorja niso zvili in ventilatorček dela normalno:
http://www.computing.net/answers/cpus/p...
še en zadetek:
http://forums.extremeoverclocking.com/p...
Pri obeh omenjajo termalno pasto vendar kot pravim nekako dvomim da bo samo termalna pasta odpravila moj problem. Sem pa 90% da je krivo to moje odstranjevanje hladilnika in procesorja (monitor in grafa delata brez problema) ker pred tem je video deloval, sej če pa nebo druge da tudi termalna pasta nebo delovala mi pa ne preostane drugega kot servis :/
Ko bi vsaj imel še garancijo mi nebi blo treba šarat po drobovju, zdej k pa je že potekla pa nimam kej zgubit in ko sem napisal da ga bom v zadnjem primeru nesel na servis sem mislil servis ne garancijo. Mogoče kdo ve okvirno ceno servisa v tem primeru ?
specifikacije:
AMD Athlon 64 X2
Dual Core Processor 4400 + 2.30GHz, 3,00 GB RAM-a
Ati Radeon x1950 pro series 512 MB
AMD Athlon 64 X2
Dual Core Processor 4400 + 2.30GHz, 3,00 GB RAM-a
Ati Radeon x1950 pro series 512 MB
Duhec ::
Aha, am2 podnožje. No, to ne bi smel biti problem z inštalacijo coolerja, če si le postopal pač v obratnem vrstnem redu kot si ga dajal dol.
Naredi še Clear Cmosa, če se čudežno zbudi.
Naredi še Clear Cmosa, če se čudežno zbudi.
Računalnik dela !
Nevem al naj se jokam al naj se smejem mojemu nesposobnemu pristopu... Veste kaj je bla napaka ? Procesorja nisem zapel z tisto železno palčko, sem ga le pritisnil not kot pri starih računalnikih. Seveda sem pred tem namazal z hladilno pasto (namazal sem zelo zelo natanko in zdej me spet skrbi če sem premal ?) in "zapel" procesor not in dela k ura...
Nevem al naj se jokam al naj se smejem mojemu nesposobnemu pristopu... Veste kaj je bla napaka ? Procesorja nisem zapel z tisto železno palčko, sem ga le pritisnil not kot pri starih računalnikih. Seveda sem pred tem namazal z hladilno pasto (namazal sem zelo zelo natanko in zdej me spet skrbi če sem premal ?) in "zapel" procesor not in dela k ura...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "No video signal" po čiščenju računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 898 (755) | Vz_ace |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5028 (3156) | Riff |
» | sestava novega računalnika - problem (pomoč prosim)Oddelek: Pomoč in nasveti | 990 (809) | musicfreak |
» | IRQL error (BSOD)Oddelek: Pomoč in nasveti | 993 (906) | denial |
» | Northbridge vent ropota, kaj zdaj?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2288 (1654) | XS!D3 |