Forum » Programiranje » Java - sreen shoot
Java - sreen shoot
_Dormage_ ::
Zanima me ali obstaja hitrejši način kako zajemat sliko ekrana. Sedaj to delam z classom robot takole
Zadeva mi mora delat sreenshote konstantno in čim hitreje, slika vedno ostane v objektu in jo ne zapisujem na disk.
Zadeva pride od nekje 10- 15 framov na sekundo, odvisno od računalnika.
Rabim pa rešitev, ki bi imela z lahkoto vsaj 30 fpsjev. Na vsak način bi pa rad ostal pri javi :)
Pozna kdo rešitev, ki ne uporablja robot ali je hitrejša ?
hvala :)
Dimension screenSize = Toolkit.getDefaultToolkit().getScreenSize(); Rectangle screenRectangle = new Rectangle(screenSize); Robot robot = new Robot(); BufferedImage bufferedImage = robot.createScreenCapture(screenRectangle); screenshot = new PImage(bufferedImage);
Zadeva mi mora delat sreenshote konstantno in čim hitreje, slika vedno ostane v objektu in jo ne zapisujem na disk.
Zadeva pride od nekje 10- 15 framov na sekundo, odvisno od računalnika.
Rabim pa rešitev, ki bi imela z lahkoto vsaj 30 fpsjev. Na vsak način bi pa rad ostal pri javi :)
Pozna kdo rešitev, ki ne uporablja robot ali je hitrejša ?
hvala :)
nightrage ::
Ok ne vem zakaj rabiš to, ampak tale primer, ki je narejen z javafx tehnologijo si malo preprogramiraš (link). Sej pravim ne vem kje rabiš, ampak se da narediti pošteno aplikacijo z javafx tehnologijo.
_Dormage_ ::
Hvala, ampak implementacija tega sreenshoota je ista kot moja.
Delam pa aplikacijo, ki mora hitro zajemat vsebino ekrana. Z robot classom dela, ampak prepočasi za moje potrebe. Zanima me, če lahko na kak drugi način, predvsem hitrejši dobivam sliko na ekranu.
Delam pa aplikacijo, ki mora hitro zajemat vsebino ekrana. Z robot classom dela, ampak prepočasi za moje potrebe. Zanima me, če lahko na kak drugi način, predvsem hitrejši dobivam sliko na ekranu.
nightrage ::
Ja potem ti svetujem da povežeš več tehnologij c++ oz .NET in javo. V .net sprogramiraš zajem slik (seveda lahko uporabiš kakšno c-jevsko knjižnico). Glede na to, da je tvoja primarna tehnologija java lahko .net in javo povežeš preko JNBridg-a. (link).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Netbeans-Java]Embossing,blurring,sharpeningOddelek: Programiranje | 1134 (1036) | t3hn0 |
» | JAVA neujemanje tipovOddelek: Programiranje | 1987 (1620) | l0g1t3ch |
» | [Java] pošiljanje slik prek portaOddelek: Programiranje | 1198 (1117) | xlarge |
» | [java] branje TGAOddelek: Programiranje | 1408 (1279) | kopernik |
» | [java] transparentnostOddelek: Programiranje | 1224 (998) | jpzoky1 |