Forum » Kaj kupiti » Sistem za 150K SIT
Sistem za 150K SIT
Terraner ::
Zbiram predloge za sistem v cenovnem razredu 150K SIT. Vseboval naj bi ohišje, napajalnik, board, procesor in RAM.
Za ohišje bi vzel kakšno Chieftekov z najman 7 bayi za diske oz. CD-ROM enote ali kakšno drugo (lahko tudi plexi), za procesor pa.... Hmm... Verjetno AMD, v poštev pride tudi Intel. Board pa naj bi mel podporo za RAID, USB2 ter čimveč drugih poslastic.
Hmm, še kaj? Ja, dobro hlajenje, pa ne vem če bi lih VIA čipovje jemal (slabe izkušnje). Nekaj takega kar je 100% kompatibilno z XP-ji!
Za ohišje bi vzel kakšno Chieftekov z najman 7 bayi za diske oz. CD-ROM enote ali kakšno drugo (lahko tudi plexi), za procesor pa.... Hmm... Verjetno AMD, v poštev pride tudi Intel. Board pa naj bi mel podporo za RAID, USB2 ter čimveč drugih poslastic.
Hmm, še kaj? Ja, dobro hlajenje, pa ne vem če bi lih VIA čipovje jemal (slabe izkušnje). Nekaj takega kar je 100% kompatibilno z XP-ji!
R-S-LoVe ::
Jst ti predlagam da najprej pošleš tele zahteve na razne PC servise po Sloveniji (sej ti bojo kr hitr odgovoril), pol pa nas povprašaš kakšne se nam zdijo konfiguracije!
Heh, problem je v tem da se ne vem točno odločit za kaj. Približne cilje mam že zastavljene. Torej, cena nekje okol 150K (max. 180), potem Chieftekovo ali kakšno podobno boljše ohišje z vsaj 350W napajalnikom. Nadalje pa se imam težave odločit med naslednjimi boardi:
Asus, Epox, Gigabite ali ABit (le v skrajni sili, ker imam slabe izkušnje z VIA oz. z HighPointom). Še bolj kero plato od kere firme. Potem RAM (itak da DDR). Procesor bi nekje v rangu 2GHz (se trenutno bolj za Intla nagiban <- edini minus so finance).
Ostalo namreč že vse mam (160GB HDD, Leadetk NVidia GeForce Ti 4600, Creative SB Live Platinum and so on)
Asus, Epox, Gigabite ali ABit (le v skrajni sili, ker imam slabe izkušnje z VIA oz. z HighPointom). Še bolj kero plato od kere firme. Potem RAM (itak da DDR). Procesor bi nekje v rangu 2GHz (se trenutno bolj za Intla nagiban <- edini minus so finance).
Ostalo namreč že vse mam (160GB HDD, Leadetk NVidia GeForce Ti 4600, Creative SB Live Platinum and so on)
Thanatos ::
za 180K bi ti rad Ti4600, 160 disk, velik čiftec + nud napajalc, P4 nad 2Ghzi? a si ti kej pogledal koliko stanejo trenutno te komponente?
Napak si me razumel.
Za 150-180K SIT bi jaz sam board, procesor, RAM, ohišje in napajalnik. Ostalo že mam!
Za 150-180K SIT bi jaz sam board, procesor, RAM, ohišje in napajalnik. Ostalo že mam!
monster-x ::
thanatos, kaj ko bi si ti malo bolje prebral post
on hoče met ohišje, napajač, procesor, plato in tudi ram, vse ostalo že ima. skratka big tower ohišje stane tm okol 27k se mi zdi, pol napajalniki so tm okol 10k dobri,256 MB ddr rama stane 25k (ddr400 je 28k), pol procesor je P4 2,4 Ghz 68k, P4 2 Ghz je 57k- razmilsli, če se ti splača dat 11k za 400 Mhz več. pol plata kaka gigabyte je dobra. drgače pa na tom`s hardaware priporočajo asus, gigabyte in soltek. točne cene teh plat ne vem, sam verjetno stanejo okoli 50k
on hoče met ohišje, napajač, procesor, plato in tudi ram, vse ostalo že ima. skratka big tower ohišje stane tm okol 27k se mi zdi, pol napajalniki so tm okol 10k dobri,256 MB ddr rama stane 25k (ddr400 je 28k), pol procesor je P4 2,4 Ghz 68k, P4 2 Ghz je 57k- razmilsli, če se ti splača dat 11k za 400 Mhz več. pol plata kaka gigabyte je dobra. drgače pa na tom`s hardaware priporočajo asus, gigabyte in soltek. točne cene teh plat ne vem, sam verjetno stanejo okoli 50k
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1792 (1194) | strictom |
» | Povprečen slovenski računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5019 (3691) | Zheegec |
» | Ocenite mi racunalnik!Oddelek: Kaj kupiti | 1693 (946) | NobelMan |
» | začetna izbira: AMD ali Intel? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 5763 (4132) | JohnyB |
» | Intel ali AMD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5103 (4257) | Zheegec |