Forum » Strojna oprema » nadgradnja MB na Sata 3, vpliv na grafiko
nadgradnja MB na Sata 3, vpliv na grafiko
winkl ::
imam matično ploščo Gigabyte GA-P55-UD3. Kupil bi SSD disk
http://www.mimovrste.com/artikel/206008...
Če dokupim sata 3 kartico, sem zasledil, da potem PCIe x16 reža deluje samo kot PCIex8. Isto se zgodi, če na USB 3 nadgradim.
Ali se mi bo kaj poznalo pri grafični (ATI RADEON 5770, 1GB)? Bo delala kaj slabše?
hvala
P.S.
Ko sem kupoval, je prodajalec rekel, super plata, lahko po potrebi še eno grafično dodaš (takrat sem se odločal med 5770 in 5780), zdaj pa vidim, da ni čisto tako.
Na nekatere stvari pač nisem bil pozoren
http://www.mimovrste.com/artikel/206008...
Če dokupim sata 3 kartico, sem zasledil, da potem PCIe x16 reža deluje samo kot PCIex8. Isto se zgodi, če na USB 3 nadgradim.
Ali se mi bo kaj poznalo pri grafični (ATI RADEON 5770, 1GB)? Bo delala kaj slabše?
hvala
P.S.
Ko sem kupoval, je prodajalec rekel, super plata, lahko po potrebi še eno grafično dodaš (takrat sem se odločal med 5770 in 5780), zdaj pa vidim, da ni čisto tako.
Na nekatere stvari pač nisem bil pozoren
BALAST ::
Delaš paniko brezveze. Sata3 in USB3.0 izdelki so kompatibilni z Sata2 in USB2.0 in če pogledamo situacijo na trgu se SSD obnaša na Sata3 le za 1% bolje kot na Sata2, torej če hočeš SSD ga samo priklpi na Sata2 pa bo normalno delalo.
Kar se tiče pa grafične je pa s testi dokazano, da ni veliko razlike če daš še eno grafično v CrossFire, testirali so z gtx580 in Ati 5870.
Sam imam tudi 2 grafični 5770 v CF, pa mi v igrah delujeta odlično (tudi matična deluje 2 krat x8), po testih še celo bolje kot navita Ati 5870. 3Dmark11 doseže P5100. V 3D mark vantage pa P18000.
Kar se tiče pa grafične je pa s testi dokazano, da ni veliko razlike če daš še eno grafično v CrossFire, testirali so z gtx580 in Ati 5870.
Sam imam tudi 2 grafični 5770 v CF, pa mi v igrah delujeta odlično (tudi matična deluje 2 krat x8), po testih še celo bolje kot navita Ati 5870. 3Dmark11 doseže P5100. V 3D mark vantage pa P18000.
Dr_M ::
Sicer je tale crucial kar dober,ampak naj te tiste stevilke ne zavedejo.
Kateri kontroler pa si gledal,ce smem uprasat? Kolikor vidim ima ta plata se 2 pcie x1,tako da nebi smelo bit problema.
Kateri kontroler pa si gledal,ce smem uprasat? Kolikor vidim ima ta plata se 2 pcie x1,tako da nebi smelo bit problema.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
fora je, da če daš dve, ne delujeta na 2 po x8 ampak na 16x4x. Kar pa naj ne bi bilo najbolje. Zato sem omenil to zadevo
Sicer je tale crucial kar dober,ampak naj te tiste stevilke ne zavedejo.
Za samo plato je omejitev napisana da pri nadgradnji na sata 3 (ali pa usb 3) prvo vodilo dela samo na pcie x8
Zgodovina sprememb…
- spremenil: winkl ()
Ce imas pcie x1 kontroler, ga ne das v pcie x16 slot, ampak v x1
Ok, probimo se tretjic.
Kontroler das v pcie x1 slot. Ja?
Kontroler das v pcie x1 slot. Ja?
Infinity ::
no, če je tako, potem sploh ni problema.
Sej vem, da ste mi najbrž že od začetka hoteli to povedati.
Zasledil sem pač članek na netu (žal nimam linka) in sem se raje prepričal.
hvala
Sej vem, da ste mi najbrž že od začetka hoteli to povedati.
Zasledil sem pač članek na netu (žal nimam linka) in sem se raje prepričal.
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero PCI-E SATA 6 + USB 3 kartico kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 2267 (2063) | Han |
» | SATA 3 kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 3532 (2560) | KTr1sk |
» | Ivy Bridge bo podpiral PCIe 3.0Oddelek: Novice / Procesorji | 5719 (4975) | Dr_M |
» | Sandy Bridge moboOddelek: Kaj kupiti | 2124 (1618) | Ales320 |
» | Asus M4A89GTD Pro matična ploščaOddelek: Strojna oprema | 4226 (3844) | iphoneecko |